Vi tester: Spahotel Ystad Saltsjöbad

Costumes skønhedsredaktør har besøgt svenske Ystad Saltsjöbad, og her kan du læse hendes bedømmelse af en dag med skønne behandlinger i rolige omgivelser

Stedet © Costume.dk og Ysb.se
1 / 9

Stedet

Ystad Saltsjöbad ligger på stranden i Sydsverige og kun halvanden time i bil fra København. Det har eksisteret siden 1897 og gået fra at være et klassisk badehotel til et moderne spahotel med masser af charme.

Der er åbent hele året, så om vinteren har du glæde af ild i pejsen og de varme bade, mens du om sommeren kan nyde stranden, terrassen og den udendørs pool. På hele hotellet strømmer der beroligende musik ud af højtalerne, så du er ikke i tvivl om, at du er kommet for at slappe af og komme helt ned i gear.

Som en ekstra bonus kan du lige nu, i samarbejde med Travelwith.dk, få 25 % rabat på dit ophold hos Ystad Saltsjöbad. Opholdet inkluderer overnatning, treretters middag, stor morgenmadsbuffet og selvfølgelig fuld adgang til spaafdelingen. Læs mere her.

Værelserne © Costume.dk og Ysb.se
2 / 9

Værelserne

Hotellets værelser var lige, som jeg havde forestillet mig: Hyggelige og lyse med stribet tapet og mønstrede puder. Præcis som et badehotel skal se ud. Sengen var himmelsk blød, så det var svært at stå op.

Book et værelse med udsigt til stranden. Det koster lidt ekstra, men det er klart pengene værd.

Spaen © Costume.dk og Ysb.se
3 / 9

Spaen

Hele den ene længde af hotellet er et spaområde. Indendørs finder du en stor pool, hvor du kan svømme, samt en opvarmet siddepool med dæmpet lys og levende ild i pejsen.

Derudover er der fire udendørs pools og varmekilder samt en sauna, hvorfra du kigger ud over vandet. Indenfor finder du også alle behandlingsrummene og et sted, hvor du kan lave yoga - både alene eller på hold.

The Creek Experience © Costume.dk og Ysb.se
4 / 9

The Creek Experience

En af de nyere oplevelser på Ystad Saltsjöbad er The Creek Experience, der finder sted i et særligt område af spaen. Behandlingen er en guidet tour på to timer i regnskovsagtige omgivelser, hvor du selv udfører alt arbejdet.

Turen byder på fodbad med salt fra Det Døde Hav, ansigtsmaske og dampbad, eucalyptussauna med isbad, tyrkisk bad med skrubbehandske og indsmøring af marrokansk ler.

Efter næsten hvert stop er du i en eller anden form for brusebad eller pool for at skylle noget af, så når de to timer er ovre, er du virkelig ren.

Så ren og gennemskyllet, at du næsten ikke har lyst til at bruge de øvrige spafaciliteter resten af dagen. Jeg ville derfor benytte mig af spafaciliteterne den første dag, og så prøve the Creek Experience dagen efter.

Huden føles uden tvivl blød bagefter og det er en anderledes og sjov oplevelse.

Behandlinger © Costume.dk og Ysb.se
5 / 9

Behandlinger

I spaen kan du bestille tid til ansigts- og kropsbehandlinger. Jeg valgte en dybdegående massage og nød en times forkælelse af søde Elin. I Sverige skal du have en 2-årig uddannelse for at få lov til at massere, så de ved, hvad de laver.

Efter massagen var jeg utrolig afslappet og klar til at bevæge mig op i de rolige omgivelser på 1. salen.

Afslapning © Costume.dk og Ysb.se
6 / 9

Afslapning

Over spaen på 1. sal finder du champagnebaren, hvor du kan slænge dig i sofaen og nyde en forfriskende drink med eller uden alkohol.

I rummet ved siden af finder du pejsestuen, hvor du kan koble helt af i en af dobbeltsengene. Der er ingen snak men levende ild og en fantastisk udsigt.

Tag en stak blade eller en god bog under armen og sæt et par timer af til bare at dase her. Både i champagnebaren og pejsestuen er dress coden badekåbe, så det bliver vist ikke mere afslappende.

Middag © Costume.dk og Ysb.se
7 / 9

Middag

Der er to restauranter at vælge i mellem. Den ene byder på hvid dug og treretters menu, mens den anden er en lidt mørkere, cool bistro ved navn Vitas. Jeg spiste på den sidstnævnte, hvor der var en afslappet atmosfære, lækker indretning og fantastisk mad.

Jeg fik mac'n'cheese og tatar, mens min kæreste kastede sig over en klassisk bøf bearnaise med fritter. Alt med kød kan varmt anbefales.

Morgenmaden © Costume.dk og Ysb.se
8 / 9

Morgenmaden

Morgenbuffeten indtages i restaurant Port med udsigt til vandet. Her finder du alt fra røræg og bacon, frisk frugt og yoghurt til lav-selv-vafler og pandekager med sirup.

Hvis du er fan af Kalles Kaviar, kan du godt glæde dig til minituberne, der ikke er til at stå for.

Bedømmelse © Costume.dk og Ysb.se
9 / 9

Bedømmelse

Levede det op til mine forventninger? Ja. Kommer jeg igen? Ja. Var det pengene værd? Ja.

Jeg nød hvert et minut af min overnatning. Venligt personale, hyggelige værelser, fantastisk udsigt, lækker mad og skøn spa.

Selvom jeg kun var der i under 24 timer, nåede jeg at komme helt ned i gear. Ren og skær forkælelse, der kan nydes med din mor, veninde eller kæreste. Et fantastisk get away-sted som jeg 100 % skal tilbage til.

Næste gang må det gerne være om sommeren, så jeg også kan få set det med blade på træerne.

Føler du dig også fristet til at forkæle dig selv og en du holder af med et skønt ophold på Ystad Saltsjöbad? Så smut ind på Travelwith.dk, hvor du lige nu kan få 25 % rabat på dit spaophold! Læs mere her.

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev