Udendørstræning - sådan gør du

Det er ikke kun løb, du kan træne udenfor, når vejret bliver bedre. Costume Fit guider dig til de bedste øvelser, du kan lave i det fri

Når sommeren nærmer sig og vejret indbyder til udendørsaktiviteter, er der mange, der vælger at hoppe i løbeskoene frem for at tage i træningcenteret.

Almindeligt løb er som udgangspunkt en god måde at træne på, da det forbedrer din kondition, forbrænder mange kalorier, øger din udholdendhed og generelt er godt for helbredet.

Løbetræning har dog også sine begrænsninger; det former ikke kroppen og øger ikke din styrke, med mindre du laver hård intervaltræning som for eksempel 100 meter sprint.

Derfor bør løb suppleres op med styrketræning, hvis du ønsker at opnå en harmonisk krop.

Når du træner styrketræning, mindsker du risikoen for løbeskader samt forøger dit stofskifte, hvilket vil sige, at du også forbrænder mere, når du er i hvile efter træningen.

Kan du stadig ikke modstå det gode vejr, er der heldigvis mange alternativer til løbeturen, og du kan sagtens styrketræne med din egen kropsvægt udenfor.

I mange større byer er der efterhånden også sat en del udendørs træningsfaciliteter op i både parker og større grønne områder – alternativt er legepladser ikke kun for børn.

EKSEMPLER PÅ ØVELSER TIL UDENDØRSTRÆNING

Walking lunges eller jumping lunges

Armbøjninger eller dips på en bænk

Mavebøjninger eller benløft (hvis du har noget at hænge i)

Lændebøjninger

Guiden er udarbejdet af Costumes sunde bidragsyder, Joanna Jørgensen, der guider dig til en sund og stærk krop på Costume Fit. Se alle Joannas træningsvideoer her.