6 ting, du skal lave på Kvindernes Internationale Kampdag

Fra musik og symfoniorkester til løbeture, paneldebatter og udstillinger. Her er alt det, du skal se, læse, høre og lytte til på Kvindernes Internationale Kampdag.

© Bukowskis

Fejring i VEGA med KVINFO

Fredag d. 8. marts slår interesseorganisationen KVINFO igen VEGAs døre op til en fest, hvor du i selskab med de andre gæster kan fejre fremskridt inden for ligestilling. Kvinfo vil sætte fokus på nogle af de mange ligestillingskampe, der stadig er aktuelle og nødvendige. Her kan du blandt andet opleve spændende koncerter, teater og stand-up, hvor alle aftenens performere, på hver deres måde, har sat deres præg på ligestillingen. Musikken bliver leveret af HUN SOLO, og der vil desuden blive afholdt en efterfest på Ideal Bar.

Eventet koster 225 kr. per person. Læs mere her.

Fokus på intersektionel feminisme

Mino Danmark fejrer igen i år minoritetskvindernes kampdag ved at sætte fokus på intersektionel feminisme. I år afholder de deres event i Nørrebrohallens multisal, hvor en række af stærke og fantastiske stemmer, på hver sin vis, vil dele deres historier og kvindekamp med dig. I løbet af aftenen kan du opleve fantastiske og berigende kvindestemmer.

Arrangementet er åbent og gratis for alle!

Læs mere her

Feminisme, fred og fremtid

Er du fra Århus eller omegn, må du ikke gå glip af KØN Gender Museums brag af et program i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag.

Dagen vil byde på masser af læring, fællesskab og aktivisme – primært på selve museet, hvor du blandt andet vil kunne opleve foredrag, workshops, performances, forskellige udstillinger og masser af underholdning. Der vil blive sat fokus på alt fra hverdagsfeminisme til fred for alle verdenslande hærget af krig og til en bæredygtig fremtid.

Blandt en masse aktiviteter kan du opleve den danske supermodel Josephine Skriver, modefotograf Signe Vilstrup og Faridah Nalumansi og deres udstilling Søster, ligesom det kl. 17 vil kulminere i en fælles ligestillingsdemonstration, EQUALITY MARCH, gennem Århus.

Læs mere om programmet her.

Kampdag med Female Leadership Academy

Selvom denne begivenhed løber af stablen d. 7 marts og derfor finder sted dagen før den oprindelige kampdag, så synes vi alligevel ikke, at du skal snydes for muligheden. Her kan du nemlig opleve paneldiskussioner og spørgerunder. Fokus for dagen vil være på kvindelige ledere i mandsdominerede brancher og de udfordringer, som lige netop det at være kvinde, kan medføre. Du kan møde kvindelige ledere og høre om deres vej til toppen.

Eventet finder sted i København, men den præcise adresse er endnu ikke blevet offentliggjort. Billetter kan købes til 150 kroner og inkluderer både middag og drikkevarer.

Følg med eller køb billet her.

En symfonisk kampdag

Hvis du befinder dig i nærheden af Odense, kan du med fordel deltage i Odense Symfoniorkesters fejring af kvindernes kampdag, hvor du kan opleve musik med en række komponister på programmet – både kvinder og mænd. Musikken leveret af mændene vil beskrive kraftfulde kvinder, ligesom vi efterfølgende kan opleve en paneldebat.

Prisen er 150 kroner og 90 kroner for studerende og unge.

Læs mere og bestil billetter her.

Kvinders kampdag med Female Horsens

Horsens' kvindenetværk, Female Horsens, åbner i Horsens ny teater op for en paneldebat med fokus på hvor vi er, og hvor vi skal hen i ligestillingsdebatten i 2024. Debatten ledes af ordstyrer ved P1 Debat, Rasmus Mark Pedersen, og du kan opleve et spændende panel af fagpersoner. Begivenheden vil være åbent for alle, og du kan købe din billet for 140 kroner.

Læs meget mere her.

Løb med 7 DAYS Active

Sportstøjmærket 7 DAYS Active afholder et 7 kilometers løb for at fejre dette års kampdag. Løbet starter klokken 16.30 på Ny Østergade 15, og du kan efterfølgende nyde velfortjente forfriskninger og endda en gave fra 7 DAYS Active som tak for deltagelsen.

Læs mere og tilmeld dig her.