© Bukowskis

6 ting, du skal lave på kvindernes internationale kampdag

Fra kunst og musik til talks og paneldebatter. Her er alt det, du skal se, læse, høre og lytte til på kvindernes internationale kampdag.

Fokus på intersektionel feminisme

Mino Danmark fejrer for fjerde år i træk kvindernes internationale kampdag ved at sætte fokus på intersektionel feminisme. I år afholder de et event på Københavns hovedbibliotek, hvor flere end 20 kvinder vil optræde, og hvor du kan opleve alt fra paneldebatter og taler til livemusik. Eventet er gratis og åbent for alle!

Læs mere her.

Køb en plakat og støt LittleBigHelp

I forbindelse med kvindernes internationale kampdag har Dorthe Mathiesen, som står bag plakatvirksomheden VisseVasse, designet en særlig kunstplakat, som du nu kan få fingrene i. Temaet for plakaten er 'fra kvinde til kvinde', og den skal symbolisere, at vi sammen opnår den største styrke og kærlighed – og at vi er en samhørighed. For hver plakat der bliver købt, donerer VisseVasse 25 procent af beløbet til organisationen LittleBigHelp, som blandt andet arbejder på at give kvinder og piger i slumområder i Indien bedre livsvilkår.

Plakaten kan købes på Vissevasse.dk fra tirsdag 8. marts. Pris: 245 kroner for en plakat i målene 30 x 40 cm og 395 kr. for en plakat i målene 50 x 70 cm.

Fejring i Vega

Tirsdag 8. marts slår interesseorganisationen Kvinfo Vegas døre op til en fest, hvor du kan møde en masse af de kvinder, som med vidt forskellige udgangspunkter har sat hvert deres præg på ligestillingen. Her kan du blandt andet opleve spændende debatter, taler, musik og en mindre teaterforestilling, ligesom Sofie Linde vil holde et oplæg. Der vil desuden blive afholdt en efterfest på Ideal Bar.

Eventet koster 220 kr. per person. Læs mere her.

Kvinden i kunsten

Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af en smuttur på Glyptoteket i København under kvindernes internationale kampdag. I forbindelse med dagen giver Glypoteket nemlig en særomvisning med fokus på kvinden som motiv og det mandlige blik på kvindekroppen – og ikke mindst hvilke muligheder kvindelige kunstnere (ikke) har haft. Omvisningen vil skildre kvinden i kunsten på tværs af årtusinder – lige fra antikkens Afrodite til det 19. århundredes kvindebillede.

Omvisningen er gratis, men kræver en billet til museet. Læs mere her.

© KØN Gender Museum

Foredrag og workshops i Århus

Er du fra Århus eller omegn, må du ikke gå glip af KØN Gender Museums brag af et program i forbindelse med kvindernes kampdag. Dagen vil byde på masser af læring, fællesskab og aktivisme – primært på selve museet, hvor du blandt andet vil kunne opleve foredrag, workshops, forskellige udstillinger og masser af underholdning. Der vil blive sat fokus på alt fra hverdagsfeminisme til større samfundsomvæltninger – og klokken 18 vil det kulminere i en fælles ligestillingsdemonstration gennem Århus, hvor der efterfølgende vil være musik og fælles aftensmad.

Læs mere om programmet her.

© Bukowskis

Auktion på Bukowskis

Marimekko har på årets kampdag indgået et samarbejde med tre bemærkelsesværdige billedkunstnere: Cassi Namoda, Camilla Engström og Yoyo Nasty. De tre kunstnere har hver skabt et unikt kunstværk, som vil blive auktioneret bort hos auktionshuset Bukowskis – og med i købet får man også en skræddersyet kjole. Overskuddet fra auktionen vil blive doneret til NGO'en Gurls Talk, der arbejder for at fremme den mentale sundhed og velvære hos piger og kvinder.

Auktionen finder sted online på Bukowskis.com frem til 8. marts.