© Bukowskis

7 ting du skal lave på Kvindernes Internationale Kampdag

Fra kunst og musik til talks, paneldebatter og quizzes. Her er alt det, du skal se, læse, høre og lytte til på Kvindernes Internationale Kampdag.

Fokus på intersektionel feminisme

Mino Danmark fejrer igen år i Kvindernes Internationale Kampdag ved at sætte fokus på intersektionel feminisme. I år afholder de et event på Københavns Hovedbibliotek, hvor en række af stærke og fantastiske stemmer på hver sin vis vil dele deres historier og kvindekamp med dig. I løbet af aftenen kan du blandt andet opleve fantastiske og berigende kvindestemmer som podcastere, skuespillere, journalister, aktivister og musikere.

Arrangementet er åbent og gratis for alle!

Læs mere her.

Køb en plakat og støt LittleBigHelp

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag har Dorthe Mathiesen, som står bag plakatvirksomheden VisseVasse, designet en særlig kunstplakat, som du nu kan få fingrene i. Temaet for plakaten er 'fra kvinde til kvinde', og den skal symbolisere, at vi sammen opnår den største styrke og kærlighed – og at vi er en samhørighed. For hver plakat der bliver købt, donerer VisseVasse 25 procent af beløbet til organisationen LittleBigHelp, som blandt andet arbejder på at give kvinder og piger i slumområder i Indien bedre livsvilkår.

Plakaten kan købes på Vissevasse.dk. Pris: 245 kr. for en plakat i målene 30 x 40 cm og 395 kr. for en plakat i målene 50 x 70 cm.

Fejring i Vega

Tirsdag 8. marts slår interesseorganisationen Kvinfo Vegas døre op til en fest, hvor du kan møde en masse af de kvinder, som med vidt forskellige udgangspunkter har sat hvert deres præg på ligestillingen. Her kan du blandt andet opleve spændende debatter, taler, musik og en mindre teaterforestilling, ligesom Sofie Linde vil holde et oplæg. Der vil desuden blive afholdt en efterfest på Ideal Bar.

Eventet koster 225 kr. per person. Læs mere her.

Kvinden i kunsten

Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af en smuttur på Glyptoteket i København under Kvindernes Internationale Kampdag. I forbindelse med dagen giver Glypoteket nemlig en særomvisning med fokus på kvinden som motiv og det mandlige blik på kvindekroppen – og ikke mindst hvilke muligheder kvindelige kunstnere (ikke) har haft. Omvisningen vil skildre kvinden i kunsten på tværs af årtusinder – lige fra antikkens Afrodite til det 19. århundredes kvindebillede.

Omvisningen er gratis, men kræver en billet til museet. Læs mere her.

© KØN Gender Museum

Foredrag og workshops i Århus

Er du fra Århus eller omegn, må du ikke gå glip af KØN Gender Museums brag af et program i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag. Dagen vil byde på masser af læring, fællesskab og aktivisme – primært på selve museet, hvor du blandt andet vil kunne opleve foredrag, workshops, forskellige udstillinger og masser af underholdning. Der vil blive sat fokus på alt fra hverdagsfeminisme til større samfundsomvæltninger – og en hel specifik ode til de Iranske kvinders slogan ”Kvinde, Liv, Frihed”. Kl. 17 vil det kulminere i en fælles ligestillingsdemonstration gennem Århus, hvor der efterfølgende vil være musik og fælles aftensmad.

Læs mere om programmet her.

KVINDE KEND DIN QUIZ - Folkehuset Absalon

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag afholder Folkehuset Absalon Kvinde Kend Din Quiz! Det er quizzen om historiske kvinder gennem tiden, både i musik, politik, kunst, videnskab og meget mere. Du stiller op i hold, så kom som et hold eller find din gruppe i Absalon, du må højest være seks personer. I baren er der drikkevarer og andet godt til din quizaften!

Hvis det lyder som noget for dig, så tag din søster, ven eller nabo i hånden og kom til quizaften i Absalon. Quizzen starter kl. 20 men kom i god tid for at få en god plads. Prisen er 50 kr.

Læs mere absaloncph.dk.

50 år med fri abort

Vær med når Arbejdermusset kickstarter Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts 2023 kl. 8.30-9.30 med et morgenforedrag om fri abort. Her kan du møde op i festsalen på Arbejdermuseet og starte din kampdag med et skud kampånd, en kop sort kaffe og et foredrag om den frie aborts historie af forfatter og journalist Pia Friis Laneth. Arrangementet afsluttes med rapperen NØX på scenen.

Prisen for en billet er 75 kr.

Læs mere arbejdemusset.dk.