House of Gucci
© House of Gucci

Ajour: En gigantudstilling, et portræt af Gucci-familien og en ny smykkekollektion

I denne uge tager vi endelig hul på december, og årets sidste måned byder på et væld af kultur- og modebegivenheder – lige fra en interessant biografpremiere til en ny, glimtende smykkekollektion. Læs mere om ugens højdepunkter her.

Mode: Nyt designsamarbejde mellem influencer og smykkebrand

Den norske influencer Nina Sandbech og smykkebrandet Tom Wood, som tidligere har lavet en smykkekollektion sammen, gentager nu succesen og er klar med endnu en kollektion: En capsule-kollektion, som består af en række forskellige ringe og øreringe med funklende sten i forskellige farver, som alle er inspireret af pulsende byer verden over.

Kollektionen kan købes fra 1. december på Tomwoodproject.com.

Kunst: Gigantudstilling med rum- og lyskunst

Snart åbner Copenhagen Contemporary op for udstillingen Light & Space, hvor de samler en række af de største internationale stjerner inden for kunstens verden. På udstillingen kan du opleve værker fra 27 forskellige kunstnere, herunder Bruce Nauman, Mary Corse og Jeppe Hein, som alle har bidraget til udstillingen med lys, farver og gigantiske installationer, der vil lyse op i de mørke måneder.

Light & Space er Copenhagen Contemporarys største udstilling til dato. Den fylder 5.000 kvadratmeter og strækker sig over alle kunstcentrets fem udstillingshaller og foyeren.

'Ligt & Space'-udstillingen åbner 3. december. Entrépris: 120 kroner. Læs mere på Copenhagencontemporary.org.

Udstillingen 'Light & Space'.
© Copenhagen Contemporary

Mode: Nyt fra highstreet-favorit

Snart er den svenske highstreet-favorit Weekday klar med en ny limited edition-kollektion, som er inspireret af avatarer og grænsen mellem vores fysiske og virtuelle verdener. 3D og AR-teknologi giver os mulighed for at udvide og udforske vores personaer mere end nogensinde før, og denne kollektion er et forsøg på vise de mange avatarer, vi er. Kollektion indeholder 17 forskellige items, og du kan blandt andet få fingrene i en faux fur-frakke og en grøn teddy-taske.

Kollektionen kan købes fra 2. december på Weekday.com.

Weekday lancerer ny kollektion.
© Weekday

Film: Den sande historie om Gucci-familien

Snart lander en ny film i de danske biografer. Ridley Scotts House of Gucci er en fortælling, som er inspireret af den sande historie om familien bag det italienske modehus Gucci. Da Patrizia Reggiani, som i filmen bliver spillet af Lady Gaga, gifter sig ind i Gucci-familien, skaber hendes ambitioner konflikter, og det fører til forræderi, hævn og mord. Hvor meget er et navn værd, og hvor langt vil familien gå for kontrol?

'House of Gucci' har premiere i landets biografer 2. december. Find din billet på Kino.dk.

House of Gucci
© House of Gucci