Olga Ravn
© Lærke Posselt

Ajour: Olga Ravn fortæller om moderskab

I uge 34 lægger Louisiana Literature scene til en samtale mellem Olga Ravn og kvindehistoriker Pia Fris Laneth om moderskab, og på Statens Museum for Kunst tager kvindelige kunstnere ordet.

Samtale: Olga Ravn og Pia Fris Laneth om moderskab
Forfatter Olga Ravn og forfatter og kvindehistoriker Pia Fris Laneth mødes 24. august klokken 17.00 på Louisianas Parkscene for at snakke om moderskab. Olga Ravn er de seneste par år blevet rost for at blandt andet at fortælle om de angstprovokerende sider ved at blive mor i sin bog Mit Arbejde og Pia Fris Laneth har blandt andet skrevet om moderskab i sin bestseller Lilys Danmarkshistorie. Samtalen er en del af Louisiana Literature.
Se mere her.

Pigesind/Kvindesind af Tove Ditlevsen
© Gyldendal

Litteratur: Pigesind/Kvindesind

Den 24. august genudgives to af Tove Ditlevsens ikoniske og mest elskede digtsamlinger, Pigesind og Kvindesind, som en vendebog. Pigesind er Tove Ditlevsens debutdigtsamling fra 1939, der med sine 32 digte udforsker hele følelsesspektrummet: fra det triste og ulykkelige til en munter og naiv hverdagsoptimisme. I Kvindesind, der udkom første gang i 1955, ser den modne kvinde tilbage på ungdommen og uskylden.
Pigesind/Kvindesind af Tove Ditlevsen hos Gyldendal 200 kr.

Kunst: Kvinderne tager ordet
Medfølelse og modstand tegner værkerne af de 18 kvindelige kunstnere i den nye store, sanselige udstilling Efter stilheden – kunstens kvinder tager ordet, der åbner 24. august på Statens Museum for Kunst. Udstillingen viser, hvordan kvindelige kunstnere gennem de seneste 100 år har brugt kunsten til at råbe op, sige fra og skabe social og politisk forandring. Værkerne tæller alt fra smeltende bogstaver og monumentale vægtæpper til lyd- og videoværker, installationer, malerier, grafik og lertavler af blandt andre Shirin Neshat, Käthe Kollwitz, Lene Adler Petersen, Jeannette Ehlers og Tabita Rezaire. Udstillingen løber frem til 28. november.
Se mere på Smk.dk.

Jeg er jo lige her
© Aarhus Teater

Teater: Jeg er jo lige her
“Måske vil de tænke på dengang, de holdt hende eller ham i hånden. Eller på den aften, de stod på et dansegulv med en, der betød noget særligt.” Sådan siger Anne Linnet om sit håb for publikums oplevelse af teaterkoncerten Jeg er jo lige her. 28. august får stykket, de tidligere har været vist på Det Kongelige Teater i København, premiere på Aarhus Teater, og publikum kan opleve nyfortolkninger af tyve af Anne Linnets sange – blandt andet Tabt mit hjerte, Forårsdag, Glor på vinduer, Tusind stykker og Smuk og dejlig.
Se mere her.

Kunst: À mon avis
Vil du gerne investere i samtidskunst til en rimelig pris, men har svært ved at finde ud af, hvordan du griber det an, er det nye udstillingskoncept Á mon avis måske noget for dig. Á mon avis’ første pop-udstilling – i Kødbyen i København – præsenterer og sælger unikke værker af 55 danske samtidskunstnere, der koster mellem 1.000 og 10.000 kroner. De deltagende kunstnere tæller blandt andre navne som Eske Kath, Cathrine Raben Davidsen, Karl Monies og Amalie Gabel. Pop up-udstillingen er åben fra 27.-29. august på Flæsketorvet 38 i Kødbyen. Derefter rykker den frem til 31. oktober online på Amonavis.dk.