Chris Pedersen, kulturredaktør Loud
© PR

Chris Pedersen: 10 ting, jeg har lært af coronakrisen

Vilde tider skaber vilde følelser og skærper blikket. Chris Pedersen, kulturredaktør på den nye radiokanal Loud, deler de tips, erfaringer og klarsyn, som karantænetiden allerede har givet ham

“What the fuck” tænkte jeg, da Mette Frederiksen for lidt over to uger siden bad danskerne om at holde os inden døre, skrue ned for tempoet og passe på os selv. Det var blot ét what the fuck-moment ud af mange. Og som kulturredaktør på en ny radiokanal med planlagt premiere midt i en global krise, der formentlig vil præge verden mange år fremover, er jeg ret sikker på, at der er endnu flere på vej.

Men er der noget lære? Et par tips at dele eller blot nogle lektier, som jeg har skrevet ned i min Smythson? Det tror jeg, og de kommer her.

Chris Pedersen Loud redaktion

Loud-redaktionen i Chris Pedersens stue.

© Privatfoto
Jeffree Star Cosmetics

YouTube-fænomen og beautymogul Jeffree Star.

© Jeffree Star Cosmetics

6. Brug krisen til at udvide grænserne og opleve noget nyt. Bænket i hjemmet er der tid nok både til at tjekke Instagram og læse en roman, der får hjernen til rumstere. Som Pesten af Albert Camus, Lykke Per eller Madame Bovary. Eller du kan stifte bekendtskab med YouTube-stjernen Jeffree Starr, som har skabt et skønhedsimperie ved at teste luksus-foundations og discount-øjenskygger. Han er vidunderlig. Vidunderlig.

7. Drøm mere.

8. Elsk mere, også når det gælder one night stands og tilfældige flammer. Jeg tror, det er Suzanne Brøgger, som har sagt, at hun var glad for at have haft en sund appetit på mænd som ung. Så kunne hun huske tilbage på en rainy day, og helt ærligt. Det er nu. Rainy days.

9. Vis omsorg. Overfor andre og overfor dig selv. Det er råt lige nu, og det er så let at slå sig selv i hovedet med alt det, man kunne have gjort i stedet for at ligge i sofaen og se RuPaul’s Drag Race, når man burde stresse over sin fremtid, massere ansigtet i Rudolph Care, få styr på pensionen og styr på vægten. Men hey, det er lige meget det hele, hvis det hele sejler. Så pas på dig selv, og tilgiv dig selv, når du fejler. Det er fucked derude lige nu. Men: “when life gives you lemons, make lemonade”.

10. Drop ambitionerne om alt det, du skal læse, lave, se og træne. Drik et glas vin i stedet, spis fuldfed creme fraiche, og tag en lur. Der er intet at nå kun dig at passe på.