© PEXELS.COM

Costume Ajour: Gratis film i Cinemateket, en ny burrata-bar og festival på Nørrebro

I uge 30 byder Cinemateket på et hyggeligt biografarrangement, ligesom du kan opleve en ny festival på en af Nørrebros hyggeligste gader og smage italienske herligheder på det nyåbnede Osteria Nana.

Film: Open Air - indoor med Cinamateket

Nyd en god film, når Cinemateket byder velkommen til deres storskærmsarrangement Open Air - indoor fredag 30. juli og lørdag 31. juli. Arrangementet var oprindeligt tiltænkt at skulle afholdes i Kongens Have, men er i år rykket indenfor i Cinematekets egne rammer. Entréen er gratis, og begge dage serverer Restaurant SULT varm mad og kolde fadøl til rimelige priser.

Læs mere om arrangementet her.

Restaurant: Nyt italiensk osteria

Hvis du elsker det italienske køkken, så er dette en nyhed for dig: Osteria Nana har nemlig netop slået dørene op til deres osteria på Store Kongensgade i København, hvor du kan nyde lækre traditionelle italienske retter – lavet som en italiensk bedstemor ville have gjort det.

Det specielle ved Osteria Nana er deres burrata-bar, hvor du kan vælge mellem fem forskellige slags burrata, som serveres på surdejsbrød.

Book dit bord her.

© DANIEL LIVERSAGE

Musik: Festival i Blågårdsgade

Blågårdsgade på Nørrebro i København huser normalt hyggelige barer, caféer og diverse specialbutikker, men fra torsdag 29. juli og frem til lørdag 31. juli forvandles Blågårdsgade og Blågårds Plads til en stor festivalplads. Festivaldagene under Blågårds Festival vil byde på masser af musik, mad og kultur, og du kan opleve musikere som blandt andre Tobias Rahim, Klumben og Raske Penge, Lucy Love og Negash Ali.

Hver dag på festivalen er der desuden en ny verdensdel i fokus, og du kan derfor få velsmagende mad og et indblik i andre kulturer, mens du nyder de lækre toner.

Arrangementet er gratis. Find programmet her.

Marked: Populært loppemarked er tilbage

I sommerferien er der ekstra god tid til at gå på loppejagt – og nu er det endelig igen muligt at aflægge Søllerød Loppemarked i Holte et besøg. Markedet har været lukket siden 2019, så der er god garanti for at finde nogle gode fund i de mange bugnende stande.

Søllerød Loppemarked holder åbent klokken 8-14 fra søndag 1. august og frem til 21. oktober på Rønnebærvej 2840, Holte.