Costumes podcastvært: “Forleden hørte jeg tilfældigt et afsnit. Siden har jeg bingelyttet det hele”

Mangler du en god podcast til strand- eller løbeturen? Costumes podcastvært, Olivia Nepper Winther, anbefaler sine favoritter.

Hjerteflimmer for voksne
© DR

Hjerteflimmer for voksne
“Jeg kom lidt sent med på Jytte Vikkelsøe-hypen, hvilket nok skyldes, at jeg det seneste år har været med til at producere podcastserien Tætte Talks, hvor vi går tæt på skilsmisse og mobning i en samtale mellem en psykolog og gæst. Terapi er noget af det mest interessante at lytte til, men efter en hel dag i klipperummet kan man også godt have brug for en pause fra folks inderste, så derfor har jeg ikke fået hørt Hjerteflimmer for voksne før. Men forleden hørte jeg tilfældigt et afsnit, og siden har jeg bingelyttet det hele – ofte med en følelse af, at Jytte taler direkte til mig."

Lyt til Hjerteflimmer for voksne her.

Poptillægget
“Jeg var en af dem, der begræd lukningen af Poptillægget sidste år – og jublede, da det vendte tilbage dette forår. Ikke mindst på grund af Lucia Odooms geniale valg af medvært i form af Eva Eistrup. Som kulturjournalist er det vidunderligt at have en ugentlig podcast, der gør netop det, kulturjournalistikken kan og skal: At dykke nørdet ned i et (pop)kulturelt fænomen og samtidig løfte det op til en bredere diskussion om os selv og den verden, vi lever i.”

Lyt til Poptillægget her, og læs Olivias interview med Lucia Odoom og Eva Eistrup i Costume, der er på gaden nu.

Mit bedste råd
© Acast

Mit bedste råd
“Get over cute. Kæmp for et retfærdigt samfund – også selvom det tager tid. Find lykkestunder i hverdagen. Og opgiv tanken om at være perfektionist. Det er bare nogle af de mange gode opfordringer, jeg og lytterne har fået af en af de inspirerende kvinder, der hver måned gæster Costumes podcast Mit bedste råd for at fortælle om det vigtigste råd, livet har lært dem. Lyt blandt andet til Olga Ravn fortælle om at gøre op med forestillingen om det perfekte moderskab, Andrea Elisabeth Rudolph om bevidst at vælge at være generøs og Ritt Bjerregaard om at huske på, at vi selv bestemmer, hvilken kvinde vi vil være.”

*Lyt til 'Mit bedste råd' her.

Vildt naturligt
“I denne DR-podcast søger biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen den naturlige forklaring på, hvorfor verden ser ud, som den gør, når vi kigger ud ad vinduet eller ser os selv i spejlet. Især afsnittet Supersmageren er vildt interessant. Her har de besøg af Lisbeth Ankersen, der har en fantastisk nørdet viden om, hvorfor det er forskelligt, hvad vi oplever og foretrækker ved smage og dufte – blandt andet fortæller hun om sammenhængen mellem parfume og lort."

Lyt til 'Vildt naturligt' her.

Poptillægget
© Politiken

Harry Pottcast
“Ok, det her er verdens mest nørdede anbefaling, men det er jo netop, hvad podcasts (også) kan – nørde! Hvis der er den mindste Harry Potter-fan gemt i dig, så er den her podcast guld værd. Værterne Amalie og Nanna gennemgår og diskuterer et kapitel hver uge – og formår at hive troldmandsverdenen ind i kontemporær diskussion om alt fra feminisme og fat shaming til ulighed og racisme. De er i øjeblikket i gang med Flammernes Pokal og skal vel at mærke gennem alle syv bind, så der er masser af godt i vente.”

Lyt til Harry Pottcast her.

A Seat at the Table
“I øjeblikket er der med god grund stort fokus på, hvordan hvide mennesker skal undervise sig selv i strukturel såvel som hyggeracisme. Jeg interviewede de tre kvinder, der senere er blevet til to, bag A Seat at the Table for nogle år siden – og siden har deres podcast gjort mig klogere på blandt andet tokenness, privilegier og hår.”

Lyt til A Seat at the Table her.

P7 Mix Maraton
“Selvom P7 er lukket, ligger deres geniale Mix Maraton stadig som podcast og byder på eminent musikformidling. Begejstringen smitter, når værterne på syv timer kommer hele vejen rundt om en kunstner eller et emne – og mixet af musik og snak gør podcasten til perfekt underholdning på en lang køretur.”

Lyt til P7 Mix Maraton her.