Sjove serier på stream
© ABC / Modern Family

De sjoveste serier på Netflix og HBO

Sjove serier kan man aldrig få nok af, og heldigvis bugner streamingtjenesterne af komedieserier, der får os til at græde af grin. Se de sjoveste serier på Netflix og HBO Nordic her

Den helt rigtige komedieserie, kan være som en ven, du aldrig vil være foruden. De er der altid for dig og garanterer masser af gode grin og godt humør.

Heldigvis er streamingtjenesterne fyldt med sjove serier, med karakterer vi aldrig bliver trætte af. Vi har samlet de ti sjoveste serier, der både vil få dig til at grine og græde.

The Office

Desværre ligger den britiske udgave af The Office i skrivende stund ikke på en streamingtjeneste, men heldigvis er den amerikanske udgave også værd at se.

The Office udskilte sig i 2005 ved at være en af de første serier i genren ‘mockumentary’ – en humoristisk efterligning af en dokumentar. Serien skildrer de stakkels sjæle, der arbejder i papirfirmaet Dunder Mifflin Paper Company. Lyder det umiddelbart kedeligt? Tro om igen. Mockumentary-stilen formår på underholdende vis at skildre de socialt akavede kollegaer, der henvender sig direkte til kameraet med humoristiske kommentarer eller sladder om kontorets ansatte.

Seriens ubestridte omdrejningspunkt er det komiske geni Steve Carell. Han besidder hovedrollen som afdelingschefen Michael, der er så forhippet på, at alle hans kolleger kan lide ham, at han lægger sig ud med Gud og hver mand i jagten på anderkendelse.

SE DEN FOR den akavede interaktion mellem mennesker og det innovative format, der tillægger masser af komisk kvalitet til serien.

Du kan streame alle otte sæsoner af The Office på HBO Nordic.

New Girl

Efter at være gået igennem et slemt brud, flytter den overgearede og akavede Jess i en lejlighed med tre singlefyre. En bartender, en personlig træner og en rigtig skørtejæger.

Det er dog ikke lige let at flytte sammen med den sorgende Jess, men hendes farverige personlighed overstråler hurtigt hendes neurotiske opførsel, og unikke venskaber bliver skabt.

SE DEN FOR Jess’ smittende og humoristiske karakter og interaktion mellem mennesker, der minder om hitserien Venner.

Du kan streame til og med sæson fem på Netflix.

Modern Family

Kernefamilien får en makeover i Modern Family, hvor vi følger tre vidt forskellige husstande, der tilsammen udgør familien Pritchett.

Modern Family følger det ærlige og komiske liv i, ja, den moderne familie. Forældrene Phil og Claire higer efter deres børns anderkendelse, men det er svært, når man opdrager to døtre og en søn, hvor den ene er lidt for voksen, den anden lidt for klog og den tredje lidt for uvidende.

Claires far, Jay, har giftet sig med den smukke og meget yngre Gloria, der har rejst fra Columbia til USA med sin flamboyante søn, Manny. Samtidig har Jays homoseksuelle søn og hans partner adopteret en lille vietnamesisk pige.

Diversiteten i Modern Family er lige så stor som det komiske niveau, der har sikret serien et hav af prestigefyldte priser.

SE DEN FOR de mange, enormt gennemførte karakterer, som du ikke kan andet end elske.

Du kan streame til og med sæson syv på Netflix.

Parks and Recreation

Bureaukrati, lokalpolitik og parker lyder umiddelbart ikke som nogle spændende nøgleord. Men det er indtil man tilføjer komiker Amy Poehler til blandingen. Poehler spiller den lidenskabelige ildsjæl og lokalpolitiker Leslie Knope, der lægger hjerte og sjæl i afdelingen for parker og rekreation i den lille provinsby Pawnee, Indiana.

Det kan dog være svært at gøre en stor forskel, når man arbejder sammen med en række kolleger, der i høj grad er ligeglade med opgaven.

SE DEN FOR en lang række fantastiske og humoristiske præstationer fra blandt andre Amy Poehler, Nick Offermann, Aziz Ansari, Adam Scott, Aubrey Plaza og Chris Pratt.

Du kan se til os med sæson syv på HBO Nordic.

Haters Back Off

Den fiktive Youtube-stjerne Miranda Sings er omdrejningspunkt i komedieserien Haters Back Off.

Colleen Ballinger spiller den selvlækre og indbildske Youtuber Miranda, der for alt i verden vil blive kendt og berømt. I serien følger vi hendes jagt på en karriere, hvor hun prøver kræfter med alt fra sang og dans til magi og modelarbejde. Der er bare ét problem – hun ejer ikke en dråbe talent.

Ufortrødent fortsætter Miranda dog sin søgen på sine drømme – til stor underholdning for os.

SE DEN FOR den ironiske og neurotiske karakter Miranda, samt den kritiske kommentar til nutidens samfunds billede af berømmelse.

Du kan se sæson et på Netflix.

The Mindy Project

Mindy Lahiri er en succesfuld, ung læg, men hendes privatliv er langt fra lige så vellykket som det professionelle.

På grund af sin besættelse af romantiske komedier, er Mindys forventninger til kærlighed urealistisk høje. Men Mindy er en evig optimist, og hun er opsat på at få styr på sit private liv og blive hovedrolleindehaveren i sin egen romantiske komedie.

Derudover har Mindy en imponerende samling Chanel-tasker og kommer konstant med referencer til nutidig musik, film og tv, så du kan ikke andet end blive underholdt.

SE DEN FOR masser af populærkulturelle referencer, Mindy Kalings imponerende præstation og den farverige, finurlige og feminine humor.

Du kan se til og med sæson fem på HBO Nordic.

Insecure

Insecure er en vanvittig morsom komedieserie, som følger vennerne Issa og Molly, der bor i Los Angeles.

Begge karakterer kæmper med at være sorte kvinder, som afviger fra alle stereotyper. De føler sig begge fanget i deres tilværelse, hvor 30’erne lurer faretruende tæt på.

I jagten på at opnå mere selvtillid og komme ud af dagligdagens kedelige tilværelse, beslutter Issa sig for, at der skal ske noget markant i hendes liv ... og så siger vi ikke mere.

SE DEN FOR en subtil, vittig og autentisk portrættering af kvinder i 20’erne, der kæmper med stereotyper.

Du kan se til og med sæson to på HBO Nordic.

Master of None

Komiker Aziz Ansari blev kendt i sin rolle som den prætentiøse skørtejæger Tom Haverford i Parks and Recreation.

Aziz skabte efterfølgende sin egen eksklusive serie for Netflix, Master of None, hvor han spiller hovedrollen Dev, en ung skuespiller, der har rejst til New York med en drøm om en karriere inden for film.

Serien skulle eftersigende være løst baseret på Aziz’ eget liv og viser blandt andet glimt fra hans barndom og det kulturelle sammenstød mellem Indien og Amerika.

Master of None adskiller sig især ved at distancere sig fra den klassiske kontinuerlige fortælling. Uden at afsløre for meget, kommer det uoriginale format til udtryk i afsnit med særlige temaer inspireret af filmhistorien.

Aziz’ humor og smittende personlighed er seriens største trumf, som både vil få dig til at grine og græde (nogle gange samtidig).

SE DEN FOR seriens hylende morsomme øjeblikke, interessante referencer til filmhistorien og selvfølgelig Aziz’ skønne personlighed, som vil få dig til at forelske dig fuldstændig i karakteren Dev.

Du kan se til og med sæson to på Netflix.

Arrested Development

Synes du selv, at du har en dysfunktionel familie? Så skal du møde familien Bluth i Arrested Development.

Serien omhandler en rig familie, der mister alt, da faren smides i fængsel for svindleri. Nu må sønnen, Michael Bluth, træde til i et sidste forsøg på at samle den splittede familie. Men det er langt fra let, når alle dens medlemmer er så skøre og krævende som i Arrested Development.

Michael Bluth har en umulig opgave overfor sig i rollen som det nye familieoverhoved, og du må ikke snyde dig selv for denne perle af en serie, som sagtens kunne have båret mange flere sæsoner.

SE DEN FOR alle de skøre karakterer, der spilles kompromisløst af stjerner som blandt andre Jeffrey Tambor, Will Arnet, Michael Cera, Portia de Rossi og selvfølgelig Jason Bateman.

Du kan se til og med sæson fire på Netflix.

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother er en amerikansk sitcom, der allerede har opnået klassikerstatus. Serien omhandler Ted, en håbløs romantiker, der fortæller historien om, hvordan han mødte sit livs store kærlighed.

Seriens format er opbygget igennem en række flashbacks, hvor vi følger Teds rejse gennem datinglivet, indtil han endelig møder den kvinde, som han får børn med.

Med på rejsen er parret Marshall og Lily, samt vennerne Robin og den ekstraordinære Barney, der er en mand med smag for (mange) kvinder, jakkesæt og skøre planer.

Det bliver hurtigt klart, at det ikke er let for Ted at finde sit livs kærlighed, hvilket får ham igennem alle facetter af det moderne datingliv – til stor underholdning for os tilskuere.

SE DEN FOR den interne humor, der opstår, når man er i nære venners lag – How I Met Your Mother kan nemt blive din nye Venner.

Du kan se til og med sæson ni på Netflix.