© Christoffer Askmann

Denne populære festival i København er tilbage

Sidste år besøgte over en halv million mennesker Copenhagen Light Festival, og i år er Danmarks mest besøgte festival tilbage fra 4. februar til og med 27. februar.

Festivaler. Det er nogle af de mange begivenheder, som grundet corona-pandemien længe har været afskåret fra vores dagligdag. Nu kan vi efter sigende så småt begynde at vænne os til tanken om festivaler igen – og hvilken bedre måde at starte året ud på end med en næsten måned lang festival midt i København?

Fra 4. februar til og med 27. februar kan du nemlig se frem til at kunne besøge Copenhagen Light Festival. Under hele festivalen kan de besøgende nyde 50 forskellige lysinstallationer, som er placeret på henholdsvis gå-, løbe- og cykelruter rundt omkring i primært Indre By i København og desuden enkelte lokationer uden for byen. Mens du både kan opleve de forskellige installationer på egen hånd helt kvit og frit med Copenhagen Light Festival - within 10 minutes-appen, findes der for de ekstra nysgerrige desuden pop up-events samt guidede ture.

Uanset alder er der masser at tage sig til under årets lysfestival – blandt andet guidede kanalture og Wine & walk, hvor du kan nyde et glas vin, mens du ser på den smukke lyskunst.

For de aktive afholdes desuden i samarbejde med Dansk Arkitektur Center fredag 18. februar Danmarks flotteste lysløb, hvor løbende og gående deltagere passerer gaderne i det mørke Indre By iklædt lyskæder. Der er selvfølgelig også noget for dig, der ikke nødvendigvis er frisk på en løbetur: Gennem hele festivalen er det nemlig muligt at booke en lydguidet tur i en el-bil gennem Indre By og Amager og retur.

En af 2022-festivalens helt nye tiltag er blandt andet en 3D-visning af værker på nogle af Københavns ikoniske bygningsværker som eksempelvis Børsen, hvor det vil være muligt at se animerede projektioner på facaden.

Se hele programmet på Copenhagen Light Festivals hjemmeside.