© Unsplash/Arnold Lee

Det sker der, hvis du glemmer flytilstand på flyveturen

Vinterferien er lige om hjørnet og mange flyver ud i verden på nye eventyr. Du ved, at du skal huske flytilstand, men hvad sker der, hvis du glemmer det?

Forestil dig følgende: Du skal på ferie, du sidder i flyet, der netop er lettet, filmen er i gang, og du har fået serveret din første omgang peanuts og hvidvin. Den perfekte start på en skøn ferie. Så går det op for dig, at din telefon ikke er slået til flytilstand. En lettere panik breder sig og du famler med svedige hænder efter din telefon. Det er heldigvis ikke for sent, alt er i den skønneste orden og flyet er stadig i luften.

Men hvad sker der egentlig, hvis filmen er for spændende og hvidvinen glider ned, og du helt glemmer flytilstand?

© Costume

Ifølge Insider er det, der sker, når du lader din telefon være aktiv på en flyvetur, at din telefon vil lede efter signal og derved hoppe rundt mellem forskellige master. Signalet på din telefon vil derfor intensiveres, og vil i værste fald blande sig med flyets netværk og forstyrre dets instrumenter. Det kan potentielt skabe problemer for piloterne, og bekymringen er størst ved afgang og landing, hvor piloterne har mest brug for at koncentrere sig.

Hvorvidt det vil gå så galt, hvis passagerer ikke sætter deres telefon på flytilstand, er uvist, men når det kommer til luftfart skal man altid være på den sikre side.

Sæt derfor din telefon på flytilstand, nyd en pause fra dit online-liv, og lad op til de nye eventyr, der venter forude.