© @josephineskriver

Dette skal du skal opleve til Copenhagen Pride

Copenhagen Pride står for døren. Her er de events vi planlægger at tage forbi under Priden. Ses vi?

Copenhagen Pride løber i år af stablen fra lørdag den 13. til søndag den 21. august, og temaet for årets Pride er denne gang 'Frihed'. København er samlet for at fejre friheden, kæmpe for friheden og samles om friheden. Er du én af dem, der skal til årets Pride, men har mistet overblikket over, hvad der sker, og hvornår, har vi her samlet de events, som du kan opleve hver dag i løbet af Copenhagen Pride – og som er værd at svinge forbi.

Hvis du vil have endnu mere pride, har Copenhagen Pride lavet en online kalender for hele programmet, som du kan finde her. Her ser du også ruten til den traditionsrige Pride Parade, der går gennem byen lørdag den 20. august fra 13 - 17.30.

© unsplash

Museums Contemplation Zone

På Københavns museum, der ligger på Stormgade lige bagved rådhuset, er der blandt den permanente udstilling om Københavns byhistorie installeret et lydspor, der fortæller om mennsker hvis liv på den ene eller anden måde har afveget fra de gældende normer - helt fra vikingetiden og til i dag. Historier om retten til kærlighed og om de omstændigheder, der har påvirket udtryk for kærlighed gennem tiderne. Find QR-koderne rundt på museet, og scan dem på telefonen for at lytte til queer-historierne.

Adresse: Københavns Museum, Stormgade 18, 1555 København K
Læs mere her.

© unsplash

Copenhagen Opera Festival: Showbåden

Showbåden er en forestilling på Copenhagen Opera Festival, der finder sted på en kanalrundfart i København. Showbåden er både en oplagt mulighed for at se København til søs, mens musik fra både musicalen, operaen og operettens verden lægger soundtrack til turen rundt i kanalerne. En tur rundt på den musikalske kanalrundfart koster 225 kroner og varer 1 time og 15 minutter.

Adresse: Ved Stranden Kajplads 5, 1061 København K.
Læs mere her.

© unsplash

"Cause Play" Udstilling af QLUBB1

Hvis du er på Frederiksberg i løbet af Pride-ugen, kan du med fordel svinge forbi Det Andet Galleri, hvor unge queer-personer mellem 12 og 19 år har udstillet en serie af fotografier, der undersøger identitet og andetgjorthed som et æstetisk begreb. De unge fremtræder i et stylet univers af masker, personlige ejendele, fundne objekter og andre artefakter.

Adresse: Kronprinsesse Sofies Vej 6, 2000 Frederiksberg
Læs mere her.

© unsplash

Zanele Muholis udstilling på Kunstforeningen Gammel Strand

Den anerkendte kunstner Zanele Muholi udstiller gennem hele ugen i Kunstforeningen Gammel Strand. Udstillingen er mere end 100 fotografier, der dokumenterer og fejrer sorte LGBTQIA+ fællesskaber i Sydafrika og giver stemme til mennesker, der dagligt lever udsatte liv ved at udtrykke deres identitet, og repræsenterer Muholis arbejde som visuel aktivist. Hvis du vil ind og se udstillingen, koster det 90 kroner i entré.

Adresse: Kunstforeningen Gammel Strand, Gammel Strand 48, 1202 København K
Læs mere her.