© privat

En utrolig historie: Nu kan du opleve Banksy 45 minutter fra København

Ingen kender identiteten på den verdensberømte gadekunstner Banksy - men værkerne kan nu opleves blot 45 minutter fra København

The Mystery of BANKSY "A GENIUS MIND"

Hvis du ikke allerede kender den storartede gadekunstner, der går under navnet Banksy, er det bestemt på tide. Lige nu kan du blot 45 minutter fra København opleve den anonyme kunstners værker på udstillingen The Mystery of BANKSY "A GENIUS MIND".

Banksy har været aktiv siden de tidlige 90'ere, hvor graffiti-malerierne pludseligt dukkede op i gadebilledet. Banksy blev dengang associeret med en gruppe gadekunstnere i Bristol. Værket THE MILD WILD WEST er det første velkendte vægmaleri af Banksy.

Banksy er kendt for sin aktivistiske og politiske tilgang til kunsten, hvor kritikken af det kapitalistisk samfund og den generelle ulighed er omdrejningspunktet for størstedelen af værkerne. Opgøret med autoriteter bliver også belyst gennem en lang række af værkerne – eksempelvis når den klassiske politihjelm bliver iscenesat som en diskokugle.

Udstillingen kan opleves i Malmö 14. januar - 21. maj 2023. Du kan finde billetter til udstillingen her.

Til sidst i udstillingen var det muligt at spraymale sin egen T-shirt, hoodie eller totebag. Naturligvis med skabeloner af de mest ikoniske værker. Vi prøvede kræfter med en T-shirt til den beskedne pris af 189 svenske kroner (ca. 125 danske kroner).

Håndplukket til dig

Håndplukket til dig

Håndplukket til dig