"Hvorfor endnu en udstilling om en gammel, hvid og mandling kunstner?"

SMK har netop slået dørene op for deres nyeste udstilling: Carl Bloch - Forført. Denne gang har de inviteret ULK (Unges Laboratorier for Kunst) med til at bidrage med deres blik på Carl Blochs kunst. Sikke et friskt pust!

carlbloch

"Hvorfor endnu en udstilling om en gammel, hvid, mandling kunstner?" Det var det første, der slog medlemmerne i ungdomsorganisationen ULK, da de blev inviteret af SMK til at samarbejde om den nye udstilling med værker fra Carl Bloch.

Hvad er ULK?
ULK er en forkortelse for Unges Laboratorier for Kunst, og det er et ungt, frivilligt, socialt fællesskab. Sammen arbejder gruppen med at formidle SMK's forskellige samlinger med nytænkende og kreative idéer – og det er netop det, de har gjort i denne nye udstilling på SMK.

Ud af samarbejdet er der kommet mange interessante samtaler og perspektiver frem, som du kan høre mere om i udstillingen, som er aktuel lige nu på SMK.

Med udgangspunkt i kirkens bestillinger af blandt andet altermalerier, kom Carl Bloch til at arbejde en del med religion. Selv var han meget religiøs, men hvad er dit forhold egentlig til religion? Det spørgsmål besvarer fire personer med forskellige relationer til religion i en film, som er udarbejdet af ULK. Disse film bliver vist som installation side om side med de religiøse værker af Carl Bloch. Religion er blot en af flere tematikker, der på kreativ vis bliver italesat og sat til debat.

Udstillingen inviterer publikum til refleksion og til selv at komme i spil med nye perspektiver.