Guide til lækre Instagram-billeder

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange apps til billedredigering på telefonen. Derfor har vi samlet de bedste og guider dig til brugen af dem

Det er ingen hemmelighed, at et godt øje for æstetik og billedredigering, kan indbringe mange likes på et visuelt drevet medie som Instagram, og her på Costume-redaktionen, går snakken ofte på, hvordan man opnår det perfekte resultat med sine billeder – ikke mindst fordi vi på Costume selv har en Instagram-profil, som vi hele tiden forsøger at optimere og gøre indbydende for jer læsere.

Men hvordan gør man så lige det? Hvordan får man de tamme, gulligt-belyste billeder af sine nyindkøbte blomster til at stå knivskarpt, og hvordan får man sin latté til at ligne en million?

Costume giver dig fire vidunder-apps, der gør livet en smule lettere for alle os amatørfotografer, der drømmer om spandevis af Insta-likes (jo vi gør da!). Se bare med her:

VSCO CAM Vi kan ligeså godt gøre det helt klart med det samme: Den her app er et absolut musthave, hvis du vil tage din billedredigering til 'the next level'.

Først og fremmest er der et bredt udvalg af virkelig fine filtre – der kommer endda løbende flere til – og derudover giver app'en mulighed for at indstille yderligere på både lys, farvemætning, kontrast og så videre i de enkelte filtre, så du kan tilpasse det så præcist som muligt til din smag.

Tip: På billedet er filteret F2 benyttet, og derefter er der skruet godt op for brightness. En rigtig fin kombination, hvis du ønsker et skarpt, lyst billede med smukke, klare farver.

PHONTO Når du har redigeret farver på dit billede, kan du begynde at lege med andre sjove ting – for eksempel tekst og forskellige former.

Til det formål er app'en Phonto helt perfekt, og har klart det største udvalg af lækre fonte samt former (cirkler, stjerner og så videre). App'en kræver en smule øvelse at finde rundt i, men resultatet er som regel det værd i det lange løb.

Tip: Tilføj overdimensioneret tekst ovenpå et enkelt billede for et moderne, grafisk udtryk. Du kan også placere din tekst i en fin cirkel.

AFTERLIGHT Man kan sagtens vælge at uploade sine billeder direkte til Instagram efter at have redigeret farver og eventuelt tilføjet tekst, men det kan også være rigtig fint at beskære på forskellige måder.

I Afterlight kan du beskære på alle tænkelige måder, og derudover har app'en en sej funktion, hvor du kan tilføje en slags overlay til dit billede med bogstaver og forskellige former. App'en rummer også nogle af de samme funktioner som VSCO cam, som for eksempel filtre og andre tilpasningsmuligheder, men det er klart beskæring og overlay, som er forcen ved denne app.

Tip: Gør som på billedet ovenfor og brug overlay-funktionen med forskellige bogstaver – eksperimentér med sløringen af den omkringliggende del af billedet.

FLIPAGRAM Når nu din Instagram flyder over med lækre, velredigerede billeder af morgenmaden, de nye sko og blomsterne fra kæresten, så er det tid til at udvise absolut overskud, og samle de bedste highlights i en video.

Til dette formål er app'en Flipagram ret god, fordi den er logisk at arbejde i, og kan tilføje både tekst og lyd til dine videoer – ja, du kan faktisk godt få Kesi til at synge "Jeg har ikke sovet i et år", mens dine mange festlige snapshots af drinks og dansende veninder ruller over skærmen.

Tip: Du kan også bruge den ved årets afslutning, og lave en opsamling af Instagram-højdepunkterne fra det forgangne år.

Afslutningsvis er der nogle helt overordnede tips der er værd at have i baghovedet, hvis man skal ende med et like-indbringende billede.

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at dagslys altid er din bedste ven. Find et godt spot med naturligt lys, og du er godt på vej mod et fint resultat. Kunstigt lys fra lamper giver ofte et gulligt resultat, som du kun kan redde ved at skrue ned på temperaturen i dine billeder (det kan du gøre i VSCO cam).

Dernæst er det en god idé at undgå et alt for rodet setup, hvis man er nybegynder. Det kan være svært at opnå pæne resultater med mange elementer i et billede, så prøv at skære det unødvendige fra. Senere kan man sagtens eksperimentere med at lave mere 'tænkte' opstillinger, og her er det en fordel at tænke i farvekoordinering.

Sidst men ikke mindst: vær kritisk. Hvis du ønsker et stramt, stilsikkert udtryk i dine billeder, er det vigtigt at du sorterer dem fra, som ikke sidder lige i skabet. Det er bare ikke alle billeder, der lykkedes lige så godt, som man havde forestillet sig – heller ikke selvom man er blevet en haj til billedredigering efter at have læst denne guide.

Held og lykke!