Her er julemarkederne, du skal besøge

Noget af det allerbedste ved julen er de hyggelige juleboder med lys, glögg – og hvis de er rigtig gode – design. Vi har samlet de bedste lige her

Julen er lige rundt om hjørnet, og derfor har vi selvfølgelig samlet de bedste julegaver til både dine nærmesteog til dig selv! Men udover gaverne, er noget af det bedste ved julen den hygge, der spreder sig over Danmark med julemusik, glögg, fine lamper i gadebilledet, og ikke mindst: Julemarkeder.

Vi elsker julemarkeder, og vi er især vilde med dem, hvor vi både kan få lidt sødt til ganen, fine julegaver og lækkert design.

Se med her, hvor vi har fundet de hyggeligeste julemarkeder på både Sjælland, Fyn og Jylland.

Designcellernes julemarked, 28. - 29. november fra klokken 10.00 til 16.00
En fængslende oplevelse er Designcellernes julemarked helt garanteret. De udvalgte kunstnere og designere sælger nemlig deres værker fra de rustikke celler i østfløjen i det tidligere Horsens Statsfængsel, der i dag fungerer som kulturinstitution.

Bonus: Er du til krimier og den slags, er det værd at tjekke Fængselsmuseet ud ved samme lejlighed.

Designcellernes julemarked, Fussingsvej 8, Horsens.

Læs mere her.

Tivoli, 14. november - 3. januar, søndag - torsdag fra 11.00 til 23.00, fredag - lørdag fra 11.00 til 24.00 Det er som om, Tivoli i København er endnu mere magisk indhyllet i decembermørke og diset kulde. Du skal være en virkelig hård julenød at knække, hvis du ikke kommer i stemning på en tur gennem haven, som er pyntet op med 25.000 julekugler, knap tre kilometer granguirlander, 1.000 juletræer og 5,6 kilometer lys i kæder. Fra boderne dufter det af gløgg, varm kakao og æbleskiver. Sommerens hvin fra forlystelserne er afløst af salige smil udløst af de langsommere jule-oplevelser.

Bonus: Balletten Nøddeknækkeren er en juleklassiker og spiller i Tivolis koncertsal fra 20. november til 28. december. Køb billet på Billetlugen.dk.

Tivoli, Vesterbrogade 3, København.

Entré: Gratis op til 7 år, ellers 99 kr.

Læs mere her.

Filosoffens julemarked, fredag 11. december fra 13.00 til 19.00 og 12. - 13. december fra 11.00 til 17.00. Kunsthåndværkere mødes fra hele landet, når Filosoffen i Odense inviterer til julemarked og salg af smykker, glas, keramik og andet unika.

Bonus: Benyt lejligheden til samtidig at tjekke kunstbygning-en ud. Den lægger løbende sale til gode udstillinger.

Filosoffens julemarked, Kunstbygningen Filosoffen, Filosofgangen 30, Odense.

Fredag 11. december fra 13-19. 12. - 13. december fra 11-17.

Læs mere her.

Tip! Du finder også altid masser af spændende design på designskolernes julemarkeder – blandt andet Designskolen Kolding og Danmarks Designskole. Men de er også nogle af landets bedst besøgte og derfor ret hektiske. Kom tidligt.

Designskolen Kolding holder julebazar 28. - 29. november fra 10-16, entre 20 kroner.

Designskolen Kolding, Ågade 10, Kolding.

Jul i Den Gamle By, 14. november - 30. december, mandag-fredag fra 9.00 til 18.00, lørdag-søndag fra 10.00 til 18.00. Jul i Den Gamle By i Århus spænder bredt fra 1625 til 1974. I Købmandsgården kan du for eksempel opleve Peters Jul, helt efter bogen. Juleklassikeren har nemlig været forlæg for hele pyntningen af gården. Husk også at træde ind i bagerforretning-en, og køb klejner og vaniljekranse med hjem. Den Gamle By er også altid et godt sted at blive mindet om de gode omgangsformer. Her tituleres du stadig med et De, og selv præsten letter på hatten og hilser, hvis du skulle møde ham på din vej.

Bonus: Kommer du ikke forbi, så klik ind på museets hjemmeside, og send et digitalt julekort til en, du vil glæde, med et motiv fra en svunden tid.

Jul i Den Gamle By, Viborgvej 2, Århus.

Entré: Gratis op til 18 år, ellers fra 110 kroner.

Textilskolen, 12. december fra klokken 11.00 til 16.00 Til daglig er det aspirerende designere, der fylder lokalerne på Textilskolen i Holte, men denne dag befolkes julemarkedets boder af professionelle designere og kunsthåndværkere, som du kan få en snak med over deres smykker, prints og tøj i de fineste tekstiler.

Bonus: Spis og drik kaffe i cafeen, hvor du har udsigt ud over en vinterklædt Vejlesø.

Textilskolens julemarked, De Conincksvej 20, Holte.

Læs mere her.

H.C. Andersen Julemarkedet, 4. - 6. og 11. - 13. december, fredag fra 15.00 til 19.00, lørdag fra 10.00 til 18.00, søndag fra 10.00 til 17.00.
H.C. Andersen Julemarkedet i Odense er helt som på den store digters tid, komplet med papirklip, hestevognskørsel, lirekassemusik, gøgl, gløgg, varm kakao, honninghjerter, brændte mandler og kandiserede æbler. Glem alt om glimmer og plastik. I boderne sælges håndlavet keramik, træsløjd og julepynt med respekt for den gode digters samtid.

Bonus: Julen er også lyden af jul, og den får du på torvet i Odense: korsang og juleharmonier. Tjek hjemmesiden for det præcise program.

H.C. Andersen Julemarkedet, Sortebrødre Torv, Odense.

Læs mere her.

Roskilde Julemarked, 28. - 29. november fra 10.00 til 17.00 Der er garanti for nørklerier og lækkerier på Roskilde Jule-markeds 70 stande, hvor private stiller op med det bedste, de har lært og udøvet. Der er kunst og brugskunst for og af alle generationer og fortolkninger af julerier på kryds og tværs af smag og kulturer.

Bonus: Deltag i et af weekendens åbne værksteder for både voksne og børn, og kreér din egen pynt eller gave.

Roskilde Julemarked, Musicon, Rabalder-stræde 1, Roskilde.

      1. november fra 10-17. Entré: 25 kr.

Læs mere her.

Kunst Centret Silkeborg Bad, 6. december fra 12.00 til 16.00
En tidligere badeanstalt fungerer i dag som Kunst Centret Silkeborg Bad og danner pragtfuldt alternative rammer om kunstudstillinger og fine arrangementer – som for eksempel stedets tilbagevendende julesøndag for familien. Her lægger den store park plæne til de mange boder med kunsthåndværk, design og specialiteter af den mere spiselige slags.

Bonus: Fri entré til de indendørs udstillinger, workshops og varmen i cafeen.

Kunst Centret Silkeborg Bad, Gjessøvej 40, Silkeborg.

Læs mere her.