Internationale festivaler du skal kende

Festivalsæsonen er igang, og vi har samlet otte internationale festivaler, du skal kende, med vanvittigt seje hovednavne på programmet

Glastonbury Festival, Glastonbury
1 / 9

Glastonbury Festival, Glastonbury

Dato: 24.-28. juni 2015

Legendarisk er nok det mest rammende ord, når man skal beskrive engelske Glastonbury festival. Den store engelske festival breder sig over et areal på hele 900 tønder land nær Stonehenge, og landmanden Michael Eavis, der leder festivalen, har tidligere haft held med at lokke store verdensnavne som David Bowie, U2 og Eminem til at optræde på festivalen.

I år kan man opleve blandt andre Foo Fighters, The Who og Kanye West.

Læs mere om festivalen her.

© Dettacheedepresse.com // Visitnorway.com // Ungdomar.se
2 / 9

Juni måned er lig med festival her på Costume.dk, og selvom Danmark byder på en perlerække af seje festivaler med imponerende kunstnere på programmet, er udlandet bestemt også værd at have for øje, hvis man er på udkig efter gode festivaloplevelser.

Sverige, Norge og England er blot nogle af de lande, der byder på legendariske festivaler med vanvittige lineups, og du kan se hele otte fristende festivaldestinationer i galleriet her.

Psst ... Bliv klædt på til festivalen lige her.

Sziget Festival, Sziget
3 / 9

Sziget Festival, Sziget

Dato: 10.-17. august 2015

Ungarnske Sziget Festival er en af verdens største musikbegivenheder, og mange betegner den endda som det europæiske svar på legendariske Burning Man fra USA. På musikfronten har festivalen en række genreopdelte scener, hvor man har mulighed for at nyde godt af prominente navne inden for både metal og verdensmusik.

I år byder lineuppet blandt andet på Major Lazer, Avicii og José Gonzáles.

Læs mere om festivalen her.

Sónar, Barcelona
4 / 9

Sónar, Barcelona

Dato: 18.-20. juni 2015

Den 12 år gamle, internationale fesitval, Sónar, finder sted tre dage i juni hvert år. Festivalen er kendt for at have fingeren på pulsen, når det kommer til ny elektronisk musik, og forener etablerede kunstnere med nye talenter i alle områder af musikalske og audiovisuelle produktioner.

I år kan festivaldeltagerne på Sónar se frem til store hovednavne som Jamie XX, A$ap Rocky og Skrillez.

Læs mere om festivalen her.

Southside, Neuhausen
5 / 9

Southside, Neuhausen

Dato: 19.-21. juni 2015

Den sydlige tvillingesøster til Nordtysklands Hurricane-festival bringer i år det smukke, Sydtyske landskab til live med alternative toner fra Alt- J, Deadmau5 og Florence And The Machine.

Festivalen åbnede første gang i 1999 på en tidligere militærbase, og har siden trukket store hovednavne som Arcade Fire og The Pixies.

Læs mere om festivalen her.

Burning Man, Nevada
6 / 9

Burning Man, Nevada

Dato: 30. august - 7. september 2015

Nær slutningen af ​​sommeren hvert år, samles titusinder af mennesker nord for Reno i Nevada-ørkenen for at deltage i Burning Man-festivalen – en oase for den mest eklektiske gruppe af mennesker i verden.

Denne ugelange begivenhed er helt sikkert en for de modige, de hippe og dem, der søger en anderledes, vanvittig oplevelse.

Læs mere om festivalen her.

T in the park, Perthshire
7 / 9

T in the park, Perthshire

Dato: 10.-12. juli 2015

T in the Park er en stor, skotsk musikfestival, der har været afholdt hvert år siden 1994. Festivalen er opkaldt efter sin hovedsponsor, bryghuset Tennents, og har i år store navne som Kasabian, David Guetta og Sam Smith på plakaten.

Læs mere om festivalen her.

Bråvalla, Norrköping
8 / 9

Bråvalla, Norrköping

Dato: 25.-27. juni 2015

Bråvalla Festival blev afholdt første gang sidste år og var en enorm succes med hele 50.000 gæster, hvilket sikrede Bråvalla titlen som Sveriges største festival gennem tiden.

I år er der lagt op til endnu et brag af en fest i Bråvalla Flygfält i udkanten af Norrköping med et imponerende line up, der tæller så forskellige navne som Robbie Williams, In Flames, Wu-Tang Clan og Muse.

Læs mere om festivalen her.

Bergenfest, Bergen
9 / 9

Bergenfest, Bergen

Dato: 11-14. juni 2015

Lige siden 1993 har Bergenfest givet sit publikum alle genrer under solen fra autentisk, amerikansk blues, folk og country til R&B, hiphop og electronisk.

Festivalen finder sted ved det historiske Bergenhus Fort, og udgør den perfekte kulisse for kunstnere som Patti Smith, First Aid Kit og Interpol.

Læs mere om festivalen her.