© NRK

Sana bliver hovedperson i 4. sæson af Skam

Spændingen er langt om længe blevet udløst: Sana er den nye hovedperson i Skam

Siden tredje sæson af Skam rullede over skærmen har fans verden over spekuleret på, hvem der mon bliver den nye hovedperson.

Det oplagte valg Sana? Favoritten Vilde? Eller den uventede Emma?

Nu er traileren for den længe ventede fjerde sæson af Skam landet, og dermed løftes sløret for den nye hovedperson, der bliver … trommehvirvel … Sana!

Fjerde sæson af Skam starter allerede på mandag klokken 13.28, hvor vi vil se Sana Bakkoush, spillet af Iman Meskini, folde sig ud.

Og ifølge NRK P3’s redaktionschef, Håkon Moslet, trænger vi til at se en moderne muslimsk pige i hovedrollen for at kæmpe mod eksisterende fordomme:

“Der er ofte en stereotyp fremstilling af muslimske piger, og mange af dem anses som ofte, blandt andet når de bruger hijab,” fortæller Håkon Moslet til NRK.

Den officielle trailer er ovenfor – men den giver meget bedre mening, når den afspilles baglæns, eller rettere sagt forlæns:

Desværre er der ikke kun gode Skam-nyheder i dag, da det også er blevet varslet, at seriens skaber, Julie Andem, trækker sig efter fjerde sæson, som dermed bliver den sidste.

Ifølge Håkon Moslet føler Julie, at det er et naturligt tidspunkt at takke af, og der er muligvis noget om snakken, da hypen omkring Skam utvivlsomt er på sit højeste.

Her på redaktionen er vi dog ret kede af, at vi ikke også får en sæson fra Vildes perspektiv, men vi er samtidig taknemmelige for, at Julie Andem har beriget os med så sublim en serie – og det er Håkon Moslet også:

“Jeg er glad for at have lavet serien. Den har været med til at berige os og sætte os på kortet,” afslutter Moslet.