© FriendShips

Sejler hele dit feed også rundt i Københavns kanaler?

Hvor lejer man båd? Skal man have duelighedsbevis? Hvem kan leje? Vil du også gerne ud at sejle? Vi har ordnet researchen for dig – alt, du skal gøre, er at finde en dato.

Med forårets og sommerens ankomst giver de varmere temperaturer os endnu mere anledning til at være udenfor. Det har betydet, at en af de ting, vi ser over alt i vores Instagram-feed for tiden, er hyggelige sejlture rundt i Københavns kanaler.

Vi har samlet og besvaret de spørgsmål, som alle os, der har fået kanalsejlture på hjernen, gerne vil have svar på.

Skal jeg have duelighedsbevis?

Duelighedsbevis, eller sejlkørekort om man vil, er normalt lovpligtigt for at færdes til søs. Men for alle os, der drømmer om en dag rundt i kanalerne, og ikke besidder havets kørekort, er der gode nyheder.
Der findes nemlig flere virksomheder, hvor du kan leje en mindre båd uden at have et duelighedsbevis.

Hvem kan leje?

Kravet hos de fleste virksomheder, der lejer både ud i byen kanaler, er, at du er minimum 18 år og er i besiddelse af et kørekort, pas eller opholdstilladelse.

Hvor lejer jeg?

Der findes flere forskellige muligheder, alt efter hvilken bådtype du ønsker, og hvor længe du vil leje. De fleste både kan lejes fra en til flere timer, så der er både rig mulighed for en kort aftentur eller en halv dag på kanalerne. Desuden kan du de fleste steder selv medbringe mad og drikke.

Her sejler du selv båden

Flere af bådudlejningerne gør det klart, at styring af lejebådene ikke kræver megen oplæring, men at der er en kort indføring i regler, adfærd og styring af båden, inden sejladsen begynder.

Copenhagen BoatRent:
Antal passagerer: 4-6 voksne og et lille barn (alt efter bådtype)
Booking: Der kan ikke bookes, og leje sker efter først til mølle-princippet.
Læs mere her.

GoBoat:
Antal passagerer: Maksimum 8 passagerer pr. båd
Booking: Booking påkrævet.
Læs mere her.

FriendShips:
Antal passagerer: Maksimum 8 passagerer pr. båd
Booking: Booking påkrævet.
Læs mere her.

Her styrer en kaptajn båden

Hvis du hellere vil læne dig tilbage og nyde de københavnske kanaler uden selv at skulle styre båden, er der heldigvis også råd for det.

Den klassiske kanalrundfart fra Nyhavn:
Kan tages om og om igen og er hyggelig hver eneste gang. Og hvem har ikke godt af at få repeteret de kulturelle attraktioner langs den københavnske søside?
Læs mere her.

Hey Captain:
Den mere intime udgave, hvor der maksimalt er plads til 12 passagerer ombord. Du kan enten booke en privat tur, hvor du selv samler besætningen, eller booke plads på en offentlig tur, hvor du booker dig ind på en tur sammen med andre. Her er der både sørget for kaptajn, underholdning og mulighed for forplejning.
Læs mere her.

Gin & Titonic:
Hos Gin & Titonic er alt, du skal sørge for, at samle op til 12 venner, du har lyst til at nyde nogle timer på kanalerne med. Med i prisen er nemlig kaptajn, rytmisk musik, komfortable siddepladser og ikke mindst kolde øl og gin/tonics ad libitum. Desuden er du velkommen til selv at medbringe mad og drikke.
Læs mere her.

Må vi drikke et glas rosé på båden?

Spørgsmålet, vi alle stiller.
Det er altid påkrævet, at kaptajnen er ædru gennem hele sejladsen. Resten af besætningen er velkomne til at nyde spiritus i begrænsede mængder.