Her finder du den bedste is i København.
© Ismageriet.dk

Her skal du spise is i København

Elsker du også den bløde cremede is? København er et sandt mekka for is-elskere, og vi guider dig her til til vores favorit-isbutikker i hovedstaden.

Isbutikker i København

Blød, cremet og fuld af smag. Der findes få ting, der er bedre at tilfredsstille den søde tand med end en lækker is – uanset om det er til en fredag aften på sofaen eller en varm sommerdag ved stranden.

I Københavns gader kan du efterhånden finde et stort udvalg af lækre ismejerier med alt fra friske sorbertis og cremede chokoladeis til innovative og veganske variationer. Om du er til den klassiske vaniljeis, en kraftig chokolade eller måske en syrlig havtornsorbet, er vi sikre på, at der er noget for enhver smag.

Vi giver dig her overblikket over, hvor du kan finde (og nyde) de bedste is i København – og listen byder både på ismejerier på Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Indre By og Frederiksberg.

Social Foodies is i Koebenhavn
© social_foodies

Social Foodies: Et bæredygtigt ismejeri

Hos Social Foodies, som har flere ismejeri i København og omegn, bliver der hverken gået på kompromis med kvalitet eller social bæredygtighed. Isen er altid frisklavet ud fra den italienske gelato-opskrift, hvortil der bruges økologisk sødmælk og fløde, ligesom de fleste øvrige ingredienser så vidt muligt er økologiske. Er du veganer eller laktoseintolerant, har Social Foodies også lækre bud på is til dig – alle sorbeterne er nemlig lavet på vand og er derfor fri for mælkeprodukter. Læs mere her.

Adresser:
Find din nærmeste Social Foodies her.

is på Noerrebro
© nicecreamcopenhagen

Nicecream: Vegansk is med flere lokationer i København

Hos Nicecream serverer de udelukkende 100 procent vegansk is, men der er absolut ikke blevet gået på kompromis med smagen; isen er stadig ligeså blød, cremet og velsmagende som den klassiske flødeis. Isbutikken byder både på alt fra ispinde med citron, chokolade, kaffe og kokos, til kugler i enten vaffel eller bæger. Gå heller ikke glip af deres is-sandwich, der består af flere kugler is efter eget valg mellem to sprøde cookies. Prøv en klassisk variant som kokos eller vanilje, eller gå efter en lækker, anderledes smagsoplevelse med eksempelvis rødbedeisen 'heartbeets'. Læs mere her.

Adresser:
Find din nærmeste Nicecream her.

Is på Amager i Koebenhavn
© Ismageriet

Ismageriet: Den klassiske københavner-is

Ismageriet er måske Københavns mest anerkendte ismejeri, og med god grund. Når du kommer forbi en af de i alt to ismejerier, får du altid hjemmelavet gelato-inspireret is af høj kvalitet, som er lavet af friske, naturlige og sæsonbestemte ingredienser, ofte fra lokalområdet. Alene det enorme sortiment gør ismejeriet et besøg værd. Hver dag kan du vælge mellem et væld af både klassiske, skæve og nye varianter, som kun kan glæde enhver iselsker. Er du mest til havtornsorbet, peanut-karamel-chokolade eller amarena-kirsebær? Husk også, at du har mulighed for at købe is med hjem i en boks, hvis dine gæster – eller du selv – skal forkæles lidt ekstra. Læs mere her.

Adresser:
Rued Langgaards Vej 6E, 2300 København S
Søborg Hovedgade 34, 2870 Søborg

Is i Koebenhavn
© istidkbh

Istid: Danmarks første nitrogen-is

Anniken og Nina står bag Danmarks første isbar, der bruger flydende nitrogen til at lave økologiske og vegansk is. Istids varianter er baseret på sæsonens frugter og bær og bliver lavet foran kunderne, så du er både sikret velsmagende is og en på opleveren. Istid har et varierende sortiment af fem forskellige is, hvor én altid er vegansk, og du kan både vælge at spise isen som den er, eller få den serveret med et udvalg af hjemmelavede vafler. Derudover kan du få lækre sundaes med hjemmelavede toppings som mangoskum, mango/citron/basilikum-curd og karamelliseret hvid chokolade. Læs mere her.

Adresse:
Jægersborggade 13, 2200 København N

Is i Koebenhavn
© banana.cph

Banana Cph: Vegansk og sukkerfri is i København

Idéen til Banana opstod på en tur til Hawaii, hvor holdet bag isbaren så en mulighed for at skabe et alternativ til traditionel is. Banana laver vegansk is udelukkende af bananer, dadler, citron, vanilje og havremælk med omtanke for miljøet, da de eksempelvis kun anvender bananer, der ellers var blevet smidt ud. Udover lækker bananis, kan du også få veganske romkugler eller deres prisbelønnede bananbrød. Læs mere her.

Adresser:
Find din nærmeste Banana Cph-forhandler her.

Is på Nørrebro i København
© sicilianskis

Siciliansk is: Økologisk is på Vesterbro og Nørrebro

Siciliansk Is blev etableret af David Ciccia og Michael Søndergaard i 2008. Ismejerier har kun åbent i sommersæsonen, hvor de bestemt er et besøg værd: De har nemlig et stort udvalg af smagsvarianter, der smelter i munden og leder tankerne hen på varmere himmelstrøg – prøv blodappelsin, koldskål og lakrids. Læs mere her.

Adresser:
Skydebanegade 3, 1709 København V
Rantzausgade 56, 2200 København N
Skjolds Plads 2, 2200 København

Olufs is i København
© Olufs_is

Olufs: Frisklavede italienske ispinde i København

Den lille isbar, Olufs, på Østerbro byder hverken på vafler eller kugler, men har specialiseret sig i frisklavede italienske ispinde af økologisk mælk. Du kan blandt andet få smagsvarianter som solbær, rabarber, chokolade og lakrids, og som prikken over i'et bliver isene pyntet med chokoladeovertræk og krymmel. En isbar i København der bestemt er et besøg værd for en opgraderet ispind. Læs mere her.

Adresse:
Olufsvej 6, 2100 København Ø

Her får du den bedste is i København.
© Østerberg Cph

Østerberg Cph: Videnskabsbaseret is i København

Som en del af sit speciale på Københavns Universitet rejste Cathrine Østerberg til Canada for at studere videnskaben bag isens struktur. Det blev grundlaget for Østerberg Icecream, der i dag har to isbutikker på Østerbro og Vesterbro. Her kan du både få ispinde, kugler og iskager, ligesom du kan få et kursus eller købe et sæt med hjem til at lave din helt egen is. Prøv nogle af de vilde isvarianter som avocado, lime og basilikum eller hvidvin og hindbær. Du kan også booke en iscykel eller isdisk, hvis du ønsker lækker is til dit næste arrangement. Læs mere her.

Adresser:
Rosenvængets Allé 7C, 2100 Copenhagen Ø
Tullinsgade 25, 1618 Copenhagen V

Is i Koebenhavn
© isoteket.kbh

Isoteket: Økologisk is i København

Hos Isoteket kan du nyde en 100 procent økologisk is. Isen friskproduceres flere gange om dagen af Isotekets ismager (som har været under uddannelse i Bologna), hvilket gør, at du altid er sikret frisk is, når du besøger Isoteket. Af samme grund kan udvalget skifte i løbet af dagen, men nogle af de smagsvarianter du kan støde på er kokos og hibiscus, citron med birkes, kaffe med citrongræs samt rødbede, lime og stjerneanis. Er du til en lidt anderledes is-oplevelse, bør du derfor lægge vejen forbi Isoteket. Læs mere her.

Adresse:
Sortedam Dossering 11, 2200 København N

Her får du den bedste is på Vesterbro i København.
© Kødbyens Is

Kødbyens Is: Delikate håndlavede ispinde

I 2016 slog Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen dørene op til Kødbyens Is på Vesterbro, og i dag kan du købe lækre håndlavede ispinde hos isbaren. De to har sammen været i Italien, hvor de har lært at lave is fra bunden. Dette afspejler sig tydeligt i det lækre udvalg, der blandt andet byder på pistacie dyppet i hvid chokolade og drysset med pistacienødder samt lakrids dyppet i hvid chokolade og drysset med lakridspulver. Kødbyens Is byder desuden på veganske alternativer og iskager med blandt andet rabarber, solbær og kokos. Læs mere her.

Adresse:
Flæsketorvet 43, 1711 København V

© Is a Bella Facebook

Is à Bella: Fedtfattig italiensk is i København

Is à Bella er endnu en skøn isbutik, der producerer italiensk is. Her kan du få alt fra klassiske mælke- og sorbet-is til is lavet på rismælk og yoghurt. Alle produkterne er hjemmelavede, fedtfattige og har et lavt sukkerindhold. Is á Bella tilbyder også produkter for diabetikere, veganere og mælkeallergikere, så alle med glæde kan bestille en is og få den skræddersyet til deres behov. Der lægges vægt på høj service, og du kan hurtigt få en god historie med om din favorit. Læs mere her.

Adresse:
Find din nærmeste Is à Bella her.

Is på Frederiksberg i Koebenhavn
© frederiksbergchokolade

Frederiksberg Chokolade: Isbar med stort udvalg

I 2006 udvidede Frederiksberg Chokolade sin chokoladeforretning med en hyggelig café, hvor du nu kan få alt fra varm chokolade, en god kop kaffe eller en lækker is. I 2008 vandt de AOK-prisen som byens bedste isbar, og det er ikke uden grund. Der produceres 45 forskellige is- og sorbertvarianter i butikken – heriblandt både is med øl eller gulerod – og du kan toppe din is med et omgang hjemmelavet guf med mokka, blåbær og lakrids. Den mest populære er selvfølgelig chokolade-varianten. Læs mere her.

Adresse:
Frederiksberg Alle 64, 1820 Frederiksberg C

Is i Koebenhavn hos Paradis
© Paradisis

Paradis: Den klassiske is-kæde i København

Den første Paradis-isbutik åbnede i 2000, og siden da er det gået rigtig stærkt. De fleste kender til denne lækre isbutik, der efterhånden kan findes over hele landet, og som serverer frisk sorbet, mælkeis, veganske og glutenfrie varianter og meget mere. Isen har et lavt fedtindhold, og råvarerne er friske og naturlige. Hos Paradis er kvaliteten i højsædet hver dag: Isen har en cremet konsistens og fantastisk smag. Læs mere her.

Adresser:
Find din nærmeste Paradis her.

Is i Koebenhavn
© isobar_is

Isobar: Nyd din is med udsigt

Lige om hjørnet fra Nyhavn ligger Isobar, hvor du kan sidde udenfor i solen og nyde din is og udsigten til Operaen og Knippelsbro. I ismejeriet bliver der lavet hjemmelavet is med kærlighed – de har tilmed også en passion for økologisk mælk og friske frugter. Isen laver de selv hver dag i butikken efter italienske opskrifter, og udvalget består blandt andet af klassikere som lakrids, hindbær, mango og pistacie samt de lidt mere anderledes varianter som æblekage og ferrero rocher. Der laves også cremede sorbeter, som kan nydes af mælkeallergikere. Læs mere her.

Adresse:
Havnegade 51, 1058 København K

Vegansk is i Koebenhavn
© moomooisbar

Moo Moo Isbar: Vegansk is på kokosmælk

I Indre by og ved Nordhavn tilbyder Moo Moo Isbar 100% veganske is baseret på kokosmælk. De tilbyder også både sukkerfrie og keto-varianter, så du sagtens kan komme forbi og spise en is (eller flere) med god samvittighed. Moo Moo Isbar laver også både islagkager og almindelige delikate lagkager, som du kan købe med hjem. Læs mere her.

Adresser:
Göteborg plads 15, 2150 Nordhavn
Bredgade 49, 1260 København K
Frederiksborggade 3, 1360 København K

Frisk is på Amager
© Alice.cph

Alice: Bageri og isbar på Amager

Et stenkast fra Christianhavns volde finder du Alice, der for de fleste er kendt for sit lækre bagværk, men hvor du altså også kan nyde en lækker cremet is. Her bruges der hovedsageligt økologiske produkter til de hjemmelavede og velsmagende is, og det er også muligt at købe bægere med hjem. Dog skal du være opmærksom på, at Alice kun serverer is i weekenden; fredag-søndag fra kl 12. Læs mere her.

Adresse:
Markmandsgade 1, 2300 København S

Is i Indre by
© Kastbergs

Kastbergs: Gourmetis i Nyhavn

Da Joachim Kastberg var 21 år tilbage i 2012, startede han Kastbergs hjemme i Silkeborg med drømmen om at lave landets bedste gourmetis. I dag har Kastbergs blandt andet sin egen isbar i Nyhavn, ligesom de leverer til diverse caféer og restauranter rundt om i hele Danmark. Hvis du tager forbi isbaren i Nyhavn, kan du med fordel prøve de lækre varianter som espresso-honning, tonkabønne eller én af de mange smagfulde sorbeter med eksempelvis smag af havtorn, æble eller hindbær. Læs mere her.

Adresse:
Nyhavn 40, 1051 København K

Is i Kongens have
© Det Vide Hus

Det Vide Hus: Pindeis ved Kongens have

Midt på Gothersgade ligger den hyggeligste café klemt inde mellem husene. Det Vide Hus har alt fra kaffe to-go, bagværk og lækre ispinde. Prøv blandt andet en ispind med smag af solbær, yuzu, pistache eller tonkabønne. Udover de mundvandsdrivende ispinde, er det også muligt at få flødeisen pakket i en boks, så du enten kan tage den med hjem eller nyde den i solen i Kongens Have, der ligger lige overfor. Læs mere her.

Adresse:
Gothersgade 113, 1123 København K