Her finder du den bedste is i København. © Ismageriet.dk

Her skal du spise is i København

Elsker du også den bløde, cremede is? København er et sandt mekka for is-elskere, og vi guider dig her til til vores favorit-isbutikker i hovedstaden.

Isbutikker i København

Blød, cremet, velsmagende. Der findes næppe noget bedre til at tilfredsstille den søde tand end med en lækker is – uanset om det er på en varm sommerdag eller blot til en fredag aften i sofaen.

I dag findes der et væld af isbutikker i København, hvor du kan finde lækre is for enhver smag – uanset om du er mest til en syrlig sorbetis eller en cremet chokoladeis. Vi giver dig her et overblik over, hvor du kan finde (og spise) de bedste is i København med isbutikker på både Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Indre By og Frederiksberg. Listen byder ikke blot på de klassiske isbutikker med cremet flødeis, men også nyere skud på stammen, som blandt andet serverer vegansk is.

Københavns bedste is Social Foodies
© Socialfoodies.dk

Social Foodies: En socialt bæredygtig smagsoplevelse

Hos Social Foodies, som har flere isbutikker i København og omegn, får du en lækker smagsoplevelse, hvor der ikke er blevet gået på kompromis med hverken kvalitet eller social bæredygtighed. Isen er altid frisklavet ud fra den italienske gelato-opskrift, hvortil der bruges økologisk sødmælk og fløde, ligesom de fleste øvrige ingredienser så vidt muligt er økologiske. Er du veganer eller laktoseintolerant, har Social Foodies også lækre bud på is til dig – alle sorbeterne er nemlig lavet på vand og er derfor fri for mælkeprodukter.

Isbutikken byder både på klassiske smagsvarianter som chokolade, jordbær og lakrids, men også anderledes slags som hibiscus- og æble-is.

Adresser: Find din nærmeste Social Foodies her.
Læs mere her.

Københavns bedste is NIcecream
© @Nicecream Instagram

Nicecream: Vegansk is med flere lokationer i København

Hos Nicecream serverer de udelukkende 100 procent vegansk is, men der er absolut ikke blevet på kompromis med smagen: Isen er stadig lige så blød, cremet og velsmagende som den klassiske flødeis. Isbutikken byder både på ispinde med citron, chokolade, kaffe og kokos, ligesom du kan få serveret kugler i enten en vaffel eller et bæger. Gå heller ikke glip af deres is-sandwich, der består af flere kugler is efter eget valg mellem to sprøde cookies. Prøv en klassisk variant som kokos eller vanilje, eller gå efter en lækker, anderledes smagsoplevelse med eksempelvis rødbedeisen 'heartbeets'.

Isbutikken giver desuden mulighed for at købe is med hjem i forskellige størrelser bokse.

Adresser: Find din nærmeste Nicecream her.
Læs mere her.

Københavns bedste is Ismageriget
© Ismageriget.dk

Ismageriet: Den klassiske københavner-is

Ismageriet er måske Københavns mest anerkendte isbutik, og med god grund: Når du kommer forbi en af de i alt to isbutikker, får du altid hjemmelavet gelato-inspireret is af høj kvalitet, som er lavet af friske, naturlige og sæsonbestemte ingredienser, ofte fra lokalområdet. Alene Ismageriets enorme sortiment gør isbutikken et besøg værd: Hver dag kan du nemlig vælge mellem et væld af både klassiske, skæve og nye varianter, som kun kan glæde enhver iselsker. Er du mest til havtornsorbet, peanut-karamel-chokolade eller amarena-kirsebær? Hos Ismageriet er det svært at beslutte sig, men man er altid sikker på at få serveret en af Københavns bedste is. Husk også, at du har mulighed for at købe is med hjem i en boks, hvis dine gæster – eller du selv – skal forkæles lidt ekstra.

Adresser: Rued Langgaards Vej 6E, 2300 København S og Søborg Hovedgade 34, 2870 Søborg
Læs mere her.

Københavns bedste is Istid
© Istid.dk

Istid: Danmarks første nitrogen-is

Anniken og Nina står bag Danmarks første is-bar, der bruger flydende nitrogen til at lave økologiske og vegansk is. Istids varianter er baseret på sæsonens frugter og bær og bliver lavet foran kunderne, så du er både sikret velsmagende is og en på opleveren.

Adresse: Jægersborggade 13, 2200 København N
Læs mere her.

Københavns bedste is Banana
© Bananacph.com

Banana: Vegansk og sukkerfri is i København

Idéen til Banana opstod på en tur til Hawaii, hvor holdet bag isbutikken så en mulighed for at skabe et alternativ til traditionel is. Banana laver vegansk is af bananer, dadler, citron, vanilje og havremælk med omtanke for miljøet, da de eksempelvis udelukkende anvender bananer, der ellers var blevet smidt ud.

Adresse: Jægersborggade 27, 2200 København N og Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1362 København K.
Læs mere her.

Københavns bedste is Siciliansk Is
© Sicilianskis.dk

Siciliansk is: Økologisk is på Vesterbro og Nørrebro

Siciliansk Is blev etableret af David Ciccia og Michael Søndergaard i 2008. Isbutikken har kun åbent i sommersæsonen, hvor de bestemt er et besøg værd: De har nemlig et stort udvalg af smagsvarianter, der smelter i munden og leder tankerne hen på varmere himmelstrøg – for eksempel blodappelsin, koldskål og lakrids.

Adresser: Skydebanegade 3, 1709 København V og Kølsters Tolv Haner, Rantzausgade 56, 2200 København N
Læs mere her.

Hos Olufs is kan du få lækker økologisk is i København.
© Olufs

Olufs: Frisklavede italienske ispinde i København

Den lille isbutik Olufs på Østerbro byder hverken på vafler eller kugler, men har specialiseret sig i frisklavede italienske ispinde af økologisk mælk. Du kan blandt andet få smagsvarianter som solbær, rabarber, chokolade og lakrids, og som prikken over i'et bliver isene pyntet med chokoladeovertræk og krymmel. En isbutik i København, der bestemt er et besøg værd for en opgraderet ispind.

Adresse: Olufsvej 6, 2100 København Ø
Læs mere her.

Her får du den bedste is i København.
© Østerberg Cph

Østerberg Cph: Videnskabsbaseret is i København

Som en del af sit speciale på Københavns Universitet rejste Cathrine Østerberg til Canada for at studere videnskaben bag is' struktur. Det blev grundlaget for Østerberg Cph, som i dag har to isbutikker på Østerbro og Vesterbro. Her kan du både få ispinde, kugler og iskager, ligesom du kan købe et sæt med hjem til at lave din helt egen is.

Adresser: Rosenvængets Allé 7C, 2100 Copenhagen Ø og Tullinsgade 25, 1618 Copenhagen V
Læs mere her.

Få lækker is i København på Isoteket.
© Isoteket

Isoteket: Økologisk is i København

Hos Isoteket, der ligger på Østerbro ved Søerne, kan du nyde en 100 procent økologisk is. I isbutikken er du altid sikret en frisk is: Isen bliver nemlig friskt produceret flere gange om dagen af Isotekets ismager, som har været under uddannelse i Bologna. Af samme grund kan udvalget skifte i løbet af dagen, men nogle af de smagsvarianter, du kan støde på, er kokos og hibiscus, citron med birkes, kaffe med citrongræs samt rødbede, lime og stjerneanis. Er du til en lidt anderledes is-oplevelse, bør du derfor lægge vejen forbi Isoteket.

Adresse: Sortedam Dossering 11, 2200 København N
Læs mere her.

Her får du den bedste is på Vesterbro i København.
© Kødbyens Is

Kødbyens Is: Delikate håndlavede ispinde

I 2016 slog Mikael Danvad Kristensen og Karsten Christoffersen dørene op til Kødbyens Is på Vesterbro, og i dag kan du købe lækre, håndlavede ispinde hos isbutikken. De to har været i Italien og lært at lave is fra bunden, hvilket afspejler sig i det lækre udvalg, der blandt andet byder på pistacie dyppet i hvid chokolade og drysset med pistacienødder samt lakrids dyppet i hvid chokolade og drysset med lakridspulver. Kødbyens Is byder desuden på veganske alternativer og iskager med blandt andet rabarber, solbær og kokos.

Adresse: Flæsketorvet 43, 1711 København V
Læs mere her.

Her får du Københavns bedste is.

Bryggen 11: Hjemmelavet is på Amager

Når nu du nyder en dejlig sommerdag på Bryggen i København, må du ikke glemme at smutte forbi isbutikken Bryggen 11. Her laves der skøn hjemmelavet is i mange smagsvariationer. De tilbyder blandt andet en lime- og chili-sorbet og en interessant kokos-, lime- og ingefær-is.

Hvor: Islands Brygge 11, 2300 København S
Læs mere her.

© Is a Bella Facebook

Is à Bella: Fedtfattig italiensk is i København

Is à Bella er endnu en skøn isbutik, der producerer italiensk is. Alle produkterne er hjemmelavede, fedtfattige og har et lavt sukkerindhold. Is á Bella tilbyder også produkter for diabetikere, veganere og allergikere. Alle kan med glæde bestille en is og få den skræddersyet til deres behov. Der lægges vægt på høj service, og du kan hurtigt få en god historie med om produkterne.

Hvor: Find din nærmeste Is à Bella her.
Læs mere her.

Få is i København på Frederiksberg Chokolade
© Frederiksberg Chokolade

Frederiksberg Chokolade: Isbutik med stort udvalg

I 2008 løb Frederiksberg Chokolade med AOK-prisen som byens bedste isbar, og det er ikke uden grund. Der produceres 45 forskellige isvarianter i butikken, og du kan få alt fra is med øl til hjemmelavet guf med mokka, blåbær og lakrids. Den mest populære er selvfølgelig chokolade-varianten. Læs mere her.

Adresse: Frederiksberg Alle 64, 1820 Frederiksberg C
Læs mere her.

Paradis is

Paradis: Den klassiske is-kæde i København

Den første Paradis-isbutik åbnede i 2000, og siden da er det gået rigtig stærkt. De fleste kender til denne lækre isbutik, der serverer frisk sorbet, mælkeis og meget mere. Isen er blevet tilpasset os danskere ved blandt andet at minimere fedtindholdet og benytte friske og naturlige råvarer. Kvaliteten er i højsædet hver dag, og isen har en cremet konsistens og fantastisk smag.

Adresser: Find din nærmeste butik her.
Læs mere her.

Få lækker is i København på Isobar
© Isobar

Isobar: Nyd din is med udsigt

For enden af Nyhavn ligger Isobar, hvor du kan sidde udenfor i solen og nyde din is og udsigten til Operaen og Knippelsbro. I isbutikken bliver der lavet hjemmelavet is lavet med kærlighed og passion på økologisk mælk og friske frugter. Isen laver de selv hver dag i butikken efter italienske opskrifter. Der laves også cremede sorbeter, som kan nydes af mælkeallergikere.

Adresse: Havnegade 51, 1058 København K
Læs mere her