Frokost i København: De bedste frokostrestauranter

Smørrebrød, tatar, grønne salater og moules frites. Der er blot nogle af de retter, du kan sætte tænderne i hos Københavns bedste frokostrestauranter. Læs vores bedste anbefalinger til en god frokost i byen her.

355235925_727179995830618_8719371657306502273_n
© @foodsbyrose

Frokost i København

En af de bedste måder at tilbringe tid med venner og familie er over et godt måltid i byen, hvor der både er sørget for både lækker mad og betjening, så det eneste, du selv skal sørge for, er godt selskab og timevis af hygge.

En god brunch er en sikker vinder hos mange, særligt fordi hovedstaden bugner med brunchmuligheder, men en smagfuld frokost i København er faktisk mindst lige så hyggelig. Frokost ude i byen er nemlig ofte undervurderet, fordi den konkurrerer med en lækker brunch til morgen og en fin tre-retters til aften, men faktisk findes der et uanet mange lækre frokosttilbud i København, hvor du kan finde retter til enhver smag.

Mens brunch oftest består af de samme klassiske morgenmadsretter, kan en frokost bestå af alt fra smørrebrød, burgere og poké bowls til pizza, pitabrød og salater. Uanset hvad, så passer et godt glas vin upåklageligt godt til en lækker frokost.

Vi guider herunder til de lækreste steder i København, hvor du kan nyde et godt frokostmåltid, hvad enten du er til det franske, italienske, vegetariske, det vietnamesiske eller det danske køkken.

Frokost indre by København K Beau Marché fransk chevre chaud

Skærmbillede-2021-04-06-kl.-12.08.02

© Beau Marché Café à Vins / @matilde_and

Beau Marché Café à Vins: Fransk frokost og matchende franske vine i Indre By

Lyder chèvre chaud og croque monsieur som sød musik i dine ører? Hos den lille hyggelige café midt i Indre By med franske caféborde og flettede sofaer får du en simpel, men ikke desto mindre udsøgt fransk frokost og geniale matchende vine til – selvfølgelig også franske. Caféen ligger sammen med interiørbutikken af samme navn, så hvis du tror, du er gået forkert, så tro om – du må ikke snyde dig selv for en lækker frokost i København her.

Adresse: Ny Østergade 32, 1101 København K
Se menukortet her.

Lille Bakery: Smuk, rustik frokost fra lokale og økologiske producenter på Refshaleøen

Ud over at være et udsøgt bageri og en stærk spiller når det gælder københavnsk bagværk, får du hos Lille Bakery også de lækreste frokostretter. Retterne skrifter fra uge til uge, men du kan alligevel ofte finde focaccia, sandwiches, grove salater, tærter og suppe efter sæsonen - selvfølgelig serveret med en skive af deres berømte surdejsbrød eller rugbrød til. Stedet er bestemt et besøg værd, når du er på jagt efter frokost i København, både på grund af deres rustikke men smukke lokaler ude på Refshaleøen, og selvfølgelig deres mættende og lækre mad.

Adresse: Refshalevej 213A, 1432 København K
Se menukortet her.

Restaurant Schønnemann: Smørrebrød hos en af Københavns ældste (og bedste) spisesteder i Indre By

Ikke nok med at frokostrestauranten Schønnemann serverer noget af det bedste smørrebrød, du kan opstøve i København, så er de også nogle af de mest erfarne på området. Restauranten har nemlig lige siden 1877 beriget københavnerne med deres smørrebrødskunst. Menukortet er klassisk dansk – og ikke for de ubeslutsomme. Restauranten har eksempelvis hele tre forskellige tatarretter og fire forskellige rejemadder. Det betyder selvfølgelig, at der på det mere end veludstyrede menukort er et bred udvalg af alt fra fisk til vegetarisk og (sådan cirka alle slags) kød.

Adresse: Hauser Plads. 16, 1127 København K
Se menukortet her.

Atelier September: Avocadomadder og eksperimenterende salater i Indre By

Selvom menukortet er rimelig begrænset i den fine restaurant på Kronprinsessegade, er retterne på en og samme tid simple, lækre og smagfulde. Du kender måske stedet for deres avocadomadder, som længe har været et frokosthit, og som selvfølgelig også er et besøg værd. Har du allerede prøvet den populære rugbrødsmad, er der heldigvis mange andre muligheder på frokostkortet, som udover de faste retter varierer fra dag til dag. Prøv Atelier for deres både velkendte og mere skæve smage og ingredienser i geniale smagskombinationer.

Adresse: Kronprinsessegade 62, 1306 København K
Se menukortet her.

Les Trois Cochons: Franske frokostklassikere og pariser-stemning på Vesterbro

Den fine og hyggelige restaurant på Værnedamsvej er som taget ud af Paris. Med sin placering midt i "Lille Paris", bedre kendt som Værnedamsvej, samt sine autentiske franske cafémøbler, får du en gennemført fransk fortorvscafé-oplevelse, der får dig til at glemme, at du sidder med en frokost i København og ikke i Paris. Heldigvis er frokostkortet bestemt også værd at besøge stedet for, da de lækre frokostretter blandt andet tæller klassikere som rørt tatar, håndpillede rejer, croque madame, chevre chaud og moules frites.

Adresse: Værnedamsvej 10, 1619 København V
Se menukortet her.

355235925_727179995830618_8719371657306502273_n
© @foodsbyrose

Sonny: Kvalitetsbevidst spisested med simpelt og skarpt menukort i Indre By

Det populære frokoststed Sonny har, ud over et virkelig skarpt menukort med retter som smørrebrød, veggieburger, salater og frittata, også deres eget mikrobageri, hvor al det lækre bagværk og rugbrød produceres. Der bliver altså ikke gået på kompromis med kvaliteten hos den lille restaurant – og bestemt heller ikke med hyggen, og det er helt tydeligt, at alt er lavet med kærlighed. Derfor er du, uanset hvornår du aflægger Sonny et besøg, garanteret virkelig sød og vedkommende betjening samt en frokost i høj kvalitet. Med andre ord: Du går aldrig skuffet derfra.

Adresse: Rådhusstræde 5, 1466 København K, Frederiksberg Allé 12, 1820 Frederiksberg
Se menukortet her.

IMG_2706
© @aamans.dk

Aamanns 1921: Klassisk smørrebrød med et tvist i Indre By

Smørrebrød er nok én af de frokostretter, man går aldrig galt i byen med, og hos Aamanns kan det være svært at begrænse sig. Stedet har ikke blot noget af de smukkeste smørrebrød – menukortet spænder også så vidt, at du både får lyst til kød, fisk og vegetariske stykker. På frokostmenuen kan du finde alt fra klassisk smørrebrød som paneret rødspætte, sild og håndpillede rejer til krogmodnet oksetartar, grillet asparges og islandsk koldrøget laks. Er du på udkig efter en god dansk frokost i København, er dette stedet.

Adresse: Niels Hemmingsens Gade 19-21, 1153 København K
Se menukortet her.

329543413_708356850945827_2514351263339864910_n
© bistroroyalcph

Bistro Royal: Bistroklassikere til frokost i Indre By

Med en frokost på Bistro Royal går du aldrig galt i byen. Maden er lækker, priserne er fair og stemningen er i top. Menukortet består både af en række gode retter som klassisk smørrebrød med fiskefilet, skagentoast og pil-selv-rejser, samtidig med at stedet byder på franske bistroklassikere som hvide asparges med hollandaisesauce og håndpillede rejer, cæsarsalat, croque madame og rørt tatar. Mens du nyder din frokost, kan du desuden nyde udsigten udover det pulserende byliv på Kongens Nytorv.

Adresse: Kongens Nytorv 26, 1050 København K
Find menukortet her.

301024966_1212227966283916_253245079212572597_n
© @fredcosdeli

Fredcos Deli: Sunde salater to-go i Indre By og på Vesterbro

Skal du have en nem og sund frokost i København, er Fredcos Deli et rigtig godt bud. På menuen finder du et udvalg af sandwiches, supper og friskpressede juice og smoothies. På sandwichkortet kan ud blandt andet vælge mellem laks med urte-creme og soltørrede tomater, en klassiske skinke-ost med dijonnaise, eller en vegetar med humus, tomat, advocado og mozzarella. Du kan selvfølgelig også gå med en bland-selv-salat, hvor du selv vælger, hvilke ting din salat skal bestå af ud fra det friske og lækre udvalg fra salatbaren, der ikke blot tæller grønt, men blandt andet også indeholder hummus, linser, kylling, kikærter og selvfølgelig lækre dressinger.

Adresse: Grønnegade 32 , 1107 København K
Find menukortet her.

Pastis: Fransk fortorvsfrokost i Indre By

Hvis du leder efter en fortorvscafé med både fransk stemning og et autentisk menukort, er Pastis det rette sted for dig. Her finder du blandt andet retter som Salade Nicoise, Boeuf Roti, snegle, hvidvinsdampede blåmuslinger og lakse- og rørt oksetartar. Derudover er deres udendørs areal fyldt med franske cafeborde det perfekte spot at nyde et koldt glas hvid- eller rødvin til maden fra deres mildest talt brede vinkort.

Adresse: Gothersgade 52, 1123 København K
Find menukortet her.

346081788_248035161144179_3565067317023341579_n
© Joans Buhr / Restaurant Palægade

Palægade: En traditionel frokost i Indre By, der hylder smørrebrøddet.

At sige at menukortet hos Palægade er begrænset, er en underdrivelse. Her finder du alt, hvad hjertet begærer, hvad klassisk dansk smørrebrød angår. Med hele seks forskellige sildemadder, kan du måske ane, hvilken frokost du går i møde, hvis du ender hos denne delikate frokostrestaurant. Her blander de traditionelle og innoative smage, og dermed er smørrebrødet her ikke som noget andet sted i byen. Du kan blandt andet vælge mellem grillet sild med kimchi, Schnitzel med morkler, artiskokker og ramsløgsvinaigrette, rørt rehydreret selleri med mayonnaise, peberrod og karse eller et traditionel stjerneskud med det hele.

Adresse: Palægade 8, 1261København K
Find menukortet her.

GAO Dumpling: Traditionel kinesisk frokost med et moderne twist

Hvem elsker ikke traditionelle kinesiske dumplings? Hos GAO serverer de netop dette - ikke mere, ikke mindre. Måske lidt mere, da de også serverer lækre sides i form af spicy agurkesalat, kold nudelsalat og vegetarisk nuddelsuppe og forskellige kinesiske øl til at skylle frokosten ned med. Hvad angår de populære dumplings er der i alt seks forskellige varianter at vælge imellem - så om du er mest til dumplings med fyld af kylling, kål, spinat, svampe eller svinekød, er der helt sikkert noget til enhver smag.

Adresse: Blågårdsgade 3, 2200 København N, Istedgade 98, 1650 København V, Øster Farimagsgade 27, 2100 København Ø
Find menukortet her.

352849222_3424470111142364_8111823718776862588_n
© d@istricttonkin

District tonkin: Vietnamisk frokostdrøm

En frokost hos denne vietnamesiske oase kan opsummeres i tre punkter: autentisk, vanvittig lækker og helt ideelt, hvis der samtidig skal spares lidt på budgettet. Menuen byder på alt godt fra østen og du kan finde alt fra stegte forårsruller, friteret wonton til risnudelsalat, vegansk pho og Bahn mi i massevis. Du kan med fordele toppe måltidet med lidt at drikke fra deres lige så smagfulde drikkekort, der blandt andet tæller lycheelemonade, mangolassi, kokosvand og flere asiatisk-inspirerede cocktails.

Adresse: Store Kongensgade 71, 1264 København K, Vesterbrogade 56, 1620 København V, Strandgade 95, 1401 København K
Find menukortet her.

Omar: Simpelt, men lækker frokost på Nørrebro

Hvis du ikke orker at skulle tage stilling til uoverskueligt store menukort, med flere mundvandsdrivende valgmuligheder, bør du helt klart tjekke Omar ud. Her er det nemlig meget simpelt - vælg mellem tre forskellige delikate og vegetariske retter og en enkelt dessert, eller bestil alle fire og del med resten af bordet. Det eneste du derfor behøver at tage stilling til, er deres velrustede drinkskort, og hvilke snacks du skal mæske dig i, mens du venter på maden - dejligt overskueligt, ik´?

Adresse: Refnæsgade 32, 2200 København N
Find menukortet her.

Møntergade: Klassiske dansk frokost i Indre By

Hos Møntergade kan de finde ud af at dække op til et frokostbord - i den bedste forstand. Med smørrebrødsmadder der tæller alt fra klassiske sildemadder (hele seks forskellige for at være præcis), håndpillede rejer med citronmayonnaise, nye kartofler med rygeostcreme og koldrøget laks med flødestuvet spinat og pocheret æg til oksetartar, hønsesalat med grønne ærter, bacon & hjertesalat og sprængt kalvetunge, har de mildt sagt et udvalg til enhver smag. Derudover er en frokost hos smørrebrødseksperten i Indre By også den perfekte mulighed for, at smage én (eller flere) af deres nøje udvalgte vine, fra det relativt brede vinkort.

Adresse: Møntergade 19, 1116 København K
Find menukortet her.

Tekno eatery: Smagfuld frokost i Københavns Nordvestkvarter

I det rå Nordvestkvarter ligger der efterhånden mange kulinariske perler. Èn af dem er Tekno Eatery, der er helt ideelt, hvis du leder efter et uformelt frokoststed, du har lyst til at besøge igen (og igen og igen). Du kan enten vælge mellem dagens ret, eller selv plukke fra deres smagfulde a la carte, som blandt andet tæller retter som aspargestoast med råstegte grønne asparges, syltet hvide asparges og ricotta creme, confiteret fennikel med forårsløg, blåbærvinaigrette, citronmelisse, vesterhavsost og pistacienødder og hønsesalat med asparges, syltede og stegte bøgehatte, græskarkerner og ærteskud. Hvis vejret tillader det, kan du med fordel snuppe et af deres borde-bænke-sæt ude, så du kan nyde din frokost i solen og skylde måltidet ned med en granatæblelemonade eller en af deres specialøl - what´s not to like?

Adresse: Rentemestervej 62, 2400 København NV
Find menukortet her.

334515802_1550921085429821_3630433115274983992_n
© @italocaffe_

Italo Caffée: Italiensk frokostperle midt i ‘Lille Paris’

Hvis du går og drømmer om italiensk panini til frokost, er Italio Caffée stedet for dig! Den lille biks på Værnedamsvej giver gadens kælenavn “Lille Paris” kamp til stregen med deres italienske stemining og et relativt simpelt menukort, der blandt andet byder på frittata, foccacia, juice, kaffe, og pasta - men det er deres tre forskellige (mundvandsdrivende) panini, der alle serveres med salsa piccante, du klart skal besøge stedet for. Vælg mellem skinke, blæksprutte eller friskost og zuccini, og sæt dig ud på gaden og nyd det pulserende Vesterbro-liv, eller tag sandwichen med videre på farten.

Adresse: Værnedamsvej 10, 1619 København V
Læs mere her.

La Banchina: Lokal frokost på Reffen med byens bedste udsigt

Velsmagende frokost og et efterfølgende dyb i Øresund lyder ikke dårlig, vel? Hvis du besøger La Banchina, er det nøjagtigt det, du kan få. Den lille lyseblå restaurant på Refshaleøen tilbyder nemlig en smagfuld frokost, med udsigt direkte udover kasernen og Københavns indsejling samt mulighed for at booke deres sauna året rundt, hvis lysten til at springe i havnen skulle opstå. Den simple menu varierer fra dag til dag og indeholder udelukkende danske lokale råvarer i form af vegetariske og pesketariske retter, alt efter hvad der er tilgængeligt og i sæson.

Adresse: Refshalevej 141, 1432 København K
Læs mere her.