© Restaurant Levi

Her er Københavns nye italienske restaurant, du skal kende

Bevi Bevi, Mangia, Casamadre, Ostaeria 16 og mange flere. København bugner lige nu med italienske restauranter, men det betyder bestemt ikke, at der ikke er plads til en stjerne mere på den italienske madscene i København. I hvert fald ikke, hvis det står til designer Johannes Torpe, MASH-stifter Jesper Boelskifte og Peter Trauboth, som blandt andet er kendt fra Geranium og Alchemist.

I dag melder bookingkalerenden allerede om fuldt bookede aftenborde de kommende weekender. Men det var ikke sådan, udsigterne så ud, da de tre mænd bag Restaurant Levi, Johannes Torpe, Jesper Boelskifte og Peter Trauboth, besluttede sig for at starte en ny restaurant i København midt under corona-pandemien.

Resultatet er blevet en restaurant med rødder i det italienske køkken. Og selvom København bugner med italienske spisesteder, har de tre mænd bag et klar svar, når man spørger, hvordan Restaurant Levi skiller sig ud: Levi skal være det sted, de selv har savnet på Københavns gastronomiske scene. Men hvad er så det?

"Et sted, hvor køkkenet tager udgangspunkt i de italienske dyder og kombinerer dem med det japanske. Det findes ikke i Danmark. Begge køkkener sætter fokus på enkle, gode råvarer og kombinerer ikke en helt masse forskellige smage – de holder det simpelt," siger køkkenchef Andrea Calducci, da vi taler med ham forud for åbningen.

"Levi er stedet, hvor design og gastronomi fusioneres i en helhedsoplevelse. Det internationale og stilrene design, hvor marmorbaren og stolene fra Italien møder eksempelvis gardiner og belysning fra danske producenter, stemmer overens med menuen, hvor man finder italiensk tortelli og japansk sashimi, som serveres med en enkel og simpel æstetik,” siger Johannes Torpe.

Ikke mindst er ønsket, at Levi skal være et sted, hvor alle kan være med. Derfor finder man heller ingen Michelin-stjerner, hvide duge eller alt for høje priser – retterne ligger i et prisleje fra 65 kroner.

En 'unicorn-lokation'

En gammel, nedlagt parkeringsplads. Det er, hvad der førhen var at finde på Ny Østergade 24, hvor der siden 2021 har stået en hvid bygning, som allerede har vundet priser og er indstillet til en fredning. I dag huser adressen, Jesper Boelskifte omtaler som en sjælden og unik 'unicorn-lokation', Restaurant Levi.

"Der findes lokationer, som man kun ser dukke op hvert femte til tiende år i København – og som alle står i kø for at rykke ind i. Det gælder vores nye hjørne mellem Ny Østergade og Store Regnegade, som ligger perfekt i midten af byen og med masser af sol. Samtlige københavnske restauratører har taget mange gåture forbi de her lokaler, siden byggeriet blev færdigt. Så vi var naturligvis lykkelige over at få stedet. Det er den bedste restaurantlokation i Danmark,” siger han.

Men når man får lov at rykke ind på en af Københavns mest eftertragtede adresser, er det heller ikke uden forventninger til oplevelsen, der møder en på den anden side af de hvide mursten. Derfor er det også Johannes Torpe, indehaver af det internationale designstudie Johannes Torpe, der står bag restaurantens design.

Målet er, at gæsterne skal føle, at de er trådt ind på en restaurant midt i Milano. Det er blandt andet legemliggjort ved, at man som det allerførste møder en en grøn marmorbar, der emmer sydeuropæisk klassicisme.

"Restaurantens design er en kombination af art deco og italiensk vintage. Vi har altid elsket de klassiske milanesiske restauranter, hvor det første, du møder er baren. Det er her, du får din aperitif før måltidet og din espresso, før du går, hvis du har spist her, eller hvor du kan gå ind fra gaden og få en drink. Går du videre ind i restauranten, møder der dig et smukt italiensk-inspireret terazzogulv og speciallavede møbler i krom fra italienske Moroso, som er beklædt med dybe, grønne tekstiler fra danske Kvadrat.”

En af de mest hypede madbyer i verden

Selvom corona-pandemien har været hård for restaurationsbranchen, er Johannes Torpe, Jesper Boelskifte og Peter Trauboth ikke et sekund i tvivl om, at København nok skal overvinde krisen. Derfor er de heller ikke bekymrede for at berige byen med endnu en gastronomisk perle. Og som det ser ud nu, giver bookingkalenderen dem heller ikke grund til andet.

"Fremtiden for den danske gastronomiske scene er lys. København er – med rette – blandt de mest hypede madbyer i verden, og sådan vil det fortsætte. Ovenpå corona-pandemien ser vi igen en opblomstring af nye steder og nye koncepter. Nedlukningen var hård, men den gav også rum til nye tanker og idéer. Vi mærkede også selv, at det gav tid og rum til udvikling af vores restaurant, og derfor står vi i dag her med Levi,” siger Jesper Boelskifte.

Du kan se menuen og booke bord på Restaurant Levis hjemmeside.