© @piolapastifico

Hypet italiensk restaurant åbner nu for flere bookinger – men der er stadig kamp om pladserne

Piola Pastificio laver pasta, så guderne synger! Men det er ikke helt nemt at få bord. Vi har talt med Antonio og Johanne om åbningen af deres lille perle på Frederiksberg.

Thorvaldsensvej 2c huser i øjeblikket en af byens mest hypede italienske restauranter, Piola Pastificio.

Antonio og Johanne fandt lokalerne til deres restaurant, da de var i Inco – der hang en lap papir på en opslagstavle med info omkring leje af Thorvaldsensvej 2c. De drømte om et lille intimt sted, hvor de sammen ville skabe en hjemlig italiensk restaurant med fokus på gode råvarer i sæson, respekt for håndværk og sidst men ikke mindst: Tjenere og kokke der arbejdede under ordentlige arbejdsforhold.

Sammen slog de dørene op for Piola 8. marts 2023, og i dag er det blevet et vaskeægte privilegie at få bord på restauranten. De åbner løbende for bookinger med tre datoer af gangen, så du skal ikke sove i timen, hvis du drømmer om at smage Antonios hjemmelavede pasta – you snooze, you lose!

Hvordan har det været at slå dørene op til restauranten?

”Det føltes naturligt og som om, at jeg var det helt rigtige sted; mit eget sted”, siger Antonio.

”Helt enig. Det føltes naturligt, men også ret vildt. Vi kigger stadig ofte på hinanden og siger; men er det her seriøst vores sted. Altså det er os, der ejer det.” fortæller Johanne og fortsætter:

”Det føles som om, at et meget stort stykke hårdt arbejde endelig giver mening. Samtidig føles det som om, vi er de heldigste i verden, fordi vores netværk og familie har været så stor en del af at gøre det muligt. Under vores første mange middage var det nogle af vores bedste venner, der arbejdede for os – og det gør de stadig. Det er jo en drøm.”

”Når vi går rundt og sætter op og gør klar, så har jeg altid følelsen af, at jeg ikke kan vente med at servere mad til vores gæster og invitere dem ind i vores Piola." — Antonio Errico, køkkenchef og ejer.
© @Piola Pastifio

Har I planer om at holde faste åbningsdage på sigt?

”Ja! Helt klart. For nu har vi kun så få dage åbent, fordi vi lovede hinanden for mange år siden, at den dag vi fik vores eget sted, så skulle det være et sted, hvor vores personale blev behandlet ordentligt. Derudover har vi to små børn, vi også vil være sammen med.” siger Antonio.

Johanne supplerer: ”Det betyder, at så længe det kun er Antonio, der kan lave pasta, og så længe vi kun har så få ansatte tjenere og køkkenhjælpere, som vi har, så har vi kun åbent få gange om måneden. Det skal være sjovt og rart at arbejde hos Piola. Nu er vi i fuld gang med at ansætte, og derfor er fremtidsplanerne at have middage med fokus på pasta hver lørdag. Og fra onsdag til fredag vil vi åbne op for en Antipasti-restaurant med antipasti a la carte. Det regner vi med, at vi kan begynde på i midt juni eller begyndelsen af juli.”

Som det ser ud nu, bliver datoerne løbende offentliggjort på deres Instagram profil og på deres interne mailliste, som du også kan melde dig til. Det er også på mail, du bestiller bord. Menuen koster 400 kroner, og hvis det ikke lykkedes dig at få bord, kan du med fordel købe deres menu hjem på matriklen.

Piola er åben som butik onsdag til fredag mellem klokken 15.00-18.30.

Adresse: Thorvaldsensvej 2c, 1871 Frederiksberg
Mail: info@piola.dk