© Darcy's Kaffe

Københavns hyggeligste kaffebarer

København er propfyldt med hyggelige kaffebarer, hvor du kan nyde en smagfuld kop kaffe og måske et lækkert stykke bagværk. Er du på udkig efter et nyt stamsted, har vi her samlet de bedste kaffebarer i København, lige fra Østerbro til Vesterbro – og du kan helt sikkert finde et hyggeligt sted på listen, som ligger i nærheden af dig.

I Danmark er vi i særdeleshed kendt for vores mange kulinariske tilbud, og alene i København kan du derfor også finde et stort udvalg af lækre brunchsteder, vinbarer og pizzeriaer og restauranter, som dagligt er velbesøgt. Men et andet område, som vi i Danmark også er meget anerkendte for, er vores kaffe og kaffekultur.

Kaffebar og kaffekultur

Kaffebarer, kendetegnet ved primært at slå sig op på udskænkning af kaffe og derfor begrænset bespisning, popper op på stribe herhjemme, også i København. En stor del af danskernes indtag ude for hjemmet foregår faktisk på kaffebarer, hvor vi gerne besøger den lokale kaffebar for at indtage vores morgenkaffe eller mødes på en kaffebar med vores venner i stedet for selv at brygge kaffen derhjemme. Kaffebarerne vinder endda ofte over kaffen derhjemme, på trods af at mange af os investerer i baristakaffemaskiner, Aeropress-maskiner, stempelkaffekander, V60 og andre kaffe-gadgets til hjemmet.

Kaffebarer i København

Der findes gode kaffebarer med entusiastiske og dygtige baristaer rundt omkring i hele København. Vi her samlet de hyggeligste af slagsen på henholdsvis Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og Frederiksberg – så mon ikke der er en kaffebar tæt på dig.

Kaffebarer på Vesterbro

På Vesterbro i København finder du et væld af hyggelige kaffebarer – lige fra de alment kendte til de små, gemte perler, som du måske ikke har hørt om. Vi har samlet de bedste kaffebarer på Vesterbro her.

© Jon Norstrøm

Central Hotel & Café: Lille og hyggelig kaffe-perle på Vesterbro

Du troede måske, at du kendte alle kaffebarerne og caféerne i Værnedamsvej-kvarteret, men denne lille og gemte perle er muligvis en undtagelse. Stedet er meget småt, og der er ikke plads til mere end et par få siddende gæster, men heldigvis er siddepladserne udenfor i bedste fortorvs-café-stemning bestemt også et besøg værd – hvis du altså kan få plads for alle de lokale stamgæster, der dagligt besøger den charmerende fransk-inspirerede perle og hellere end gerne optager de eftertragtede pladser. Caféen har endda også det hyggeligste lille to-go vindue, hvor du kan snuppe din morgenkaffe på vej til arbejde eller til en gåtur.

Adresse: Tullinsgade 1, 1618 København V
Læs mere her.

Kaffebar Vesterbro hyggelig Enghave Kaffe
© Stephanie Pabotoy

Enghave Kaffe: Smagfuld kaffe på Enghave Plads

I et hjørne af Enghave Plads finder du under stribede markiser kaffebaren Enghave Kaffe, som er velbesøgt lige fra de åbner i hverdagene klokken 7.30, hvor mange kommer og drikker morgenkaffen og spiser en bolle med vesterhavsost. Hvis du kan få fat i en plads på bænkene lige ude foran kaffebaren, kan du følge med i Enghave Plads’ pulserende, men hyggelige morgentrafik, og ellers indbyder de rustikke og hyggelige lokaler til en stille og rolig morgenstund.

Adresse: Enghave Plads 3, stuen th., 1670 København V
Læs mere her.

Rist Kaffebar Vesterbro hyggelig Værnedamsvej
© Rist Kaffebar

Rist Kaffebar: Vesterbros (måske) hyggeligste kaffebar

Endnu en lokation i Værnedamsvej-kvarteret er på listen over de bedste kaffebarer i København: kaffebaren Rist er nemlig et af de hyggeligste (og måske mindste) steder at indtage sin kaffe på Vesterbro. Ikke nok med at kaffen er god, det er betjeningen også, og stedets intime og afslappede rammer inviterer til arbejdsdage i kaffebaren, hvor du med fordel kan stille morgen- eller frokostsulten med en af deres lækre boller. Som prikken over i’et kan du købe det fine keramik, som kaffebaren bruger, med hjem.

Adresse: Værnedamsvej 4, B, 1619 København V
Læs mere her.

Her finder du de hyggeligste kaffebarer i København.

Prolog Coffee: Kaffe taget til et nyt niveau på Vesterbro

Prolog er klart en af de kaffebarer i København, der tager kaffen til næste niveau: De rister deres egne bønner ude på Refshaleøen, hvor de gør en dyd ud af at få bønner af højeste kvalitet og bedste smag. På en solskinsdag vil fortovet være spækket med mennesker, der drikker hjemmeristet kaffe og spiser en sprød croissant. Prolog har et cool og rustikt udtryk, som passer perfekt ind i Kødbyen, og som udgør de hyggeligste rammer for en morgen- eller eftermiddagskaffe.

Adresse: Høkerboderne 16, 1712 København V
Læs mere her.

Kaffebarer på Frederiksberg

På det mondæne Frederiksberg finder du en perlerække af hyggelige kaffebarer, hvor du kan få serveret alt fra en skrap espresso til en cremet café latte. Vi har herunder samlet de bedste kaffebarer på Frederiksberg.

Hyggelig kaffebar på Frederiksberg
© Den Go'e Kaffebar

Den Go’e Kaffebar: Kaffebar med lækkert menukort

Den lille, blå kaffebar i hjertet af Frederiksberg er nok et af de hyggeligste steder på den befærdede hovedgade Frederiksberg Allé – endda måske på hele Frederiksberg, og stedet lader sig ikke mærke af trafikken, der suser forbi. Både inde og ude er den uformelle og afslappede stemning gennemtrængende. Menukortet er også værd at nævne: Det er enkelt og lækkert, og kvaliteten er i top. Så kort og godt: Du må ikke gå glip af et besøg på denne hyggelige kaffebar.

Adresse: Frederiksberg Allé 42a, st. tv., 1820 Frederiksberg C
Læs mere her.

Henckell Kaffebar Frederiksberg Gammel Kongevej
© Jakob Stelzig

Henckell kaffebar: Kaffebar med lækker morgenmad på Frederiksberg

Kaffebaren Henckell ser måske ikke ud af meget udefra, men på din jagt efter god kaffe og hyggelig stemning på Gammel Kongevej må du ikke gå forbi uden at aflægge et visit. Stedet forsyner dagligt kaffetrængende fra nær og fjern – og vigtigst af alt lokale, hvis blåtstempling af kaffebaren ikke rammer en meter forbi. Kaffen og den dertilhørende lækre morgenmenu vil udgøre en god start på morgenstunden.

Adresse: Gammel Kongevej 108, 1850 Frederiksberg C
Læs mere her.

Kaffebar Frederiksberg
© Shabaz

Kaffebaren Shabaz Bülowsvej: Mere budgetvenlig kaffe på Frederiksberg

Shabaz finder du flere steder i byen, men den måske hyggeligste af kaffebarerne er placeret på Frederiksberg. Stedet er oplagt til et par timers arbejde: Du kan nemlig fint tillade dig at købe kaffe nummer to, da kaffebarens priser er forholdsvist rimelige. Du kan også få dig et lækkert og sundt måltid, når sulten kommer snigende.

Adresse: Bülowsvej 40, 1870 Frederiksberg C
Læs mere her.

Her finder du de lækreste kaffebarer på Frederiksberg.

Pauseriet: Hyggelig kaffebar ved søerne i København

Efter en lang gåtur rundt om søerne er det oplagt at tage en pause på kaffebaren Pauseriet med en lækker kop kaffe. Du kan også starte din rute ved Pauseriet og tage en to go-kaffe med rundt om søerne. Hvis du besøger kaffebaren morgen eller formiddag, skal du gøre dig selv en tjeneste og prøve deres hjemmebagte boller eller croissanter. Pauseriet har udsigt til søerne, så på en solskinsdag er det et oplagt sted at nyde din kaffe udenfor.

Adresse: Vodroffsvej 2A, 1900 Frederiksberg
Læs mere her.

Kaffebarer på Nørrebro

I et af Københavns hyggeligste kvarterer, Nørrebro, finder du en lang række kaffebarer, hvis menukort bugner med smagfuld kaffe samt lækre snacks og mindre måltider. Vi har her samlet de bedste kaffebarer på Nørrebro i København.

Arrebo kaffebar Nørrebro hyggelig
© @ilostmyadam

Kaffebaren Arrebo: Kaffebar på Nørrebro med hjemlig stemning

Arrebo ligger i hjertet af Nørrebro og forsyner en stor del af de lokale beboere med kaffe på daglig basis. Kaffebaren emmer af hjemlig hygge og en meget afslappet stemning, så tag gerne strikketøjet eller bogen med eller lån et spil kort dernede – tablets og andre devices er nemlig ikke velkomne. Og så kan du også med fordel forsøde dit besøg med kaffe eller bagværk, da alt på menukortet er virkelig smagfuldt og akkompagnerer din kaffe udmærket.

Adresse: Midgårdsgade 1, 2200 København N
Læs mere her.

Kaffebar Nørrebro hyggelig god kaffe
© Darcy's Kaffe

Darcy’s Kaffe: Formidabel kaffe på Rantzausgade

Hos kaffebaren, der startede i en kælder på Blågårdsgade og nu befinder sig i det hyggelige kvarter omkring Rantzausgade, er kaffe ikke for sjov, men heller ikke for de få. Selvom de dygtige medarbejdere bag kaffebaren virkelig ved, hvad de snakker om og laver en formidabel kop kaffe, er der ingen højtidelighed over de sorte bønner, så det er mere end i orden at bestille en af deres teer, for eksempel chai. Du bør bestemt aflægge kaffebaren et visit, men hav gerne god tid – den hyggelige indretning med planter og gamle træmøbler giver dig nemlig lyst til at blive hængende lidt længere, end du måske oprindeligt havde planlagt.

Adresse: Rantzausgade 2, 2200 København N
Læs mere her.

Minas Nørrebro kaffebar
© Minas Kaffebar

Minas Kaffebar: Populær kaffebar på Nørrebro

Når du slentrer ned ad Nørrebrogade, vil du ikke være et sekund i tvivl om, hvornår du passerer Minas Kaffebar – stedet er altid propfyldt såvel inde som ude, særligt på lunere dage. Stemningen er altid i top, og kaffen er både god og forholdsvist billig, du kan få din favoritkaffe for blot 20 kroner hos kaffebaren. Minas Kaffebar er en sikker vinder, når du er på jagt efter morgenkaffen, og ligeledes om aftenen, når du er på jagt efter festlig stemning og et godt glas (natur)vin.

Adresse: Nørrebrogade 72, 2200 København N
Læs mere her.

Her er de bedste kaffebarer på Nørrebro i København.

Elmegade 5: Kaffe og hjemmebagte lækkerier på Nørrebro

Bananbrød, chokolade og friskkværnet kaffe er de centrale dufte, du møder, når du træder ind hos kaffebaren Elmegade 5. Det er nemlig ikke kun kaffen, som laves fra bunden – også deres brød og lækre kager serveres frisk fra baglokalet. Elmegade 5 er en perfekt kaffebar til dig, som elsker en god kaffe og synes, at den smager endnu bedre med et smagfuldt stykke bagværk til – og gerne nydt i simple rammer.

Adresse: Elmegade 5, 2200 København N
Læs mere her.

Her får du den bedste kaffe i København.

Coffee Collective Jægersborggade: Slow kaffebrygning med kælen for detaljen

Er du en rigtigt kaffe elsker? Og elsker du, når der er brugt ekstra lang tid på brygningen af din kop kaffe? Så er Coffee Collective stedet, du skal besøge. Om sommeren er det også muligt at nyde den lækre kaffe udenfor på skønne Jægersborggade. Og hvis du finder en favoritsmag, kan du købe en pose bønner eller to med hjem.

Adresse: Jægersborggade 57, 2200 København N
Læs mere her.

Kaffebarer på Østerbro

Uanset om du vil have en hurtig kop to go-kaffe eller er på udkig efter hyggelige rammer, hvor du kan arbejde i et par timer, kan du helt sikkert finde en oplagt mulighed blandt de mange kaffebarer på Østerbro. Vi har samlet de bedste kaffebarer på Østerbro herunder.

At the counter kaffebar Østerbro
© @staregold

At the counter: Bagværk fra Juno og lækker kaffe

At the counter, der forhandler bagværk fra det populære bageri Juno, er selvfølgelig også en af de bedste kaffebarer på Østerbro. Trods kaffebarens minimalistiske interiør er stedet meget hyggeligt på grund af de intime rammer, hvilket også kan skabe en del kø, særligt i weekenderne. Men oplevelsen er bestemt ventetiden efter en siddeplads værd – kvaliteten er nemlig i top både på kaffe- og på brødfronten.

Adresse: Randersgade 45, kld. tv., 2100 København Ø
Læs mere her.

Kaffebarer hyggelig Østerbro
© Original Coffee

Original Coffee Nordre Frihavnsgade: Velkendt kaffebar på Østerbro

Original Coffee er velkendt blandt de fleste, men det gør ikke kaffebaren på Østerbro mindre hyggelig. Den lille kaffebar kan ikke rumme mange gæster, men stemningen er behagelig, og særligt ved morgenstunderne er siddepladser eftertragtede i kaffebaren. Hos Original Coffee serverer de udsøgt kaffe, hvor man i den grad kan mærke passionen og engagementet bag de gyldne bønner. Du kan selvfølgelig også købe bønnerne med hjem, og det dygtige personale guider gerne til netop de bønner, der passer til din smag.

Adresse: Nordre Frihavnsgade 2, 2100 København Ø
Læs mere her.

Bedste kaffebar Østerbro

Dallas: God kaffe og et enkelt, men lækkert menukort

Hyggen og venligheden er i højsæde hos kaffebaren Dallas, som også byder på en yderst sej indretning. Baren er malet i en vild blå farve, og væggene har et rustikt cementlook. Hos Dallas får du ikke kun lækker kaffe – det enkle og smagfulde menukort rummer nemlig også lækre kager, sandwich og boller.

Adresse: Slagelsegade 2, 2100 København Ø
Læs mere her.

Kaffebarer i Indre By

I centrum af København finder du nogle af Københavns bedste kaffebarer. Vi har herunder samlet de allerbedste kaffebarer i Indre By, som du ikke må gå glip af.

Bedste kaffebar Indre By

Lille Petra: 'Gemt' kaffeperle i Indre By

Samspillet mellem design og caféliv danner rammerne for Lille Petra i Indre By. Kaffebaren er en del af møbelvirksomheden &Traditions hovedkontor, og du er her omgivet af smukt interiør, mens du drikker en lækker kop kaffe. Lille Petra ligger lidt 'gemt væk' inde i en hyggelig baggård, der er fantastisk at sidde i på en varm sommerdag, og når temperaturen rammer den lavere ende, kan du få fingrene i en af de eftertragtede siddepladser indendørs i den lille café. Du kan også bare kigge forbi og tage både kaffen og maden med – al deres to go-emballage er produceret med tanke på miljøet.

Adresse: Kronprinsessegade 4, 1306 København K
Læs mere her.

Kaffebar Kongens Have

Kafferiet Kongens Have: Lækker kaffe ved Københavns grønne spot

Du har muligvis allerede set de lyserøde og turkise kopper i hænderne på kaffeglade københavnere – de er nemlig et af den populære kaffebar Kafferiets kendetegn. Hos kaffebaren, der ligger centralt placeret ved Kongens Have, får du serveret lækker kaffe, som du kan nyde i de smukke, grønne omgivelser. Køb en cortado, café latte eller hvad dit hjerte ellers kunne begære, og tag den med på en tur rundt i haven, eller nyd den udendørs i Kafferiets fine fletstole.

Adresse: Kronprinsessegade 1, 1306 København K
Læs mere her.