Veganske restauranter
© Plant Power Food

Københavns bedste veganske restauranter

Flere og flere veganske restauranter, caféer og bagerier slår dørene op i Hovedstaden og byder på lækker mad, som er fri for animalske produkter. Vi har samlet Københavns bedste veganske spisesteder.

Det er langt fra nødvendigt at bruge animalske produkter for at kreere en smagsfuld ret. Veganske restauranter hitter, og utallige spisesteder og caféer blomstrer op overalt i København, hvor de byder på farverige, nærende og enormt kreative retter.

Forbered dig på, at din mund vil løbe i vand, når du læser vores guide til Københavns bedste veganske restauranter herunder.

Vegansk kage
© Kaf

Kaf

Byens bedste veganske kage på Nørrebro

På Nørrebro i København ligger Kaf. En hyggelig lille café, der både byder på lækker vegetarisk og vegansk brunch og frokost. Men det, der især gør den veganske café et besøg værd, er de overdådige veganske cheesecakes, kager og friskbagt bagværk. Kaf er Danmarks første plantebaserede konditori, hvor alt, hvad du kan bestille, er 100% plantebaseret.

Adresse: Birkegade 21, 2200 København N
Læs mere her.

Vegansk falafel
© Falafel Factory

Falafel Factory

En vegansk klassiker på Nørrebro

Som navnet antyder, er Falafel Factory dedikeret til falafler – både den klassiske variant og nyfortolkninger af falaflen. Du kan vælge mellem salater, pitabrød og sandwich, som du selv blander. Portionerne er store, og brugen af bælgfrugter i falaflen garanterer, at du holder dig mæt i lang tid. Falafel Factorys menukort er glutenfrit og vegetarisk, men en stor del af menukortet er også tilpasset veganere.

Adresse: Nørrebrogade 63, 2200 København N
Læs mere her.

Vegansk brunch og bistro
© Bistro Lupa

Bistro Lupa

Vegansk brunch og bistro på Østerbro

Hos Bistro Lupa kan du få stillet sulten lige fra morgen til aften. Mens du om morgenen får en god start på dagen med bistroens hjemmlavede kokosyoghurt og frisktbagte brød, kan du til aften begive dig ud i kreative plantebaserede retter, du med garanti ikke har prøvet før. Uanset hvornår du besøger stedet, kan du regne med at få tilfredsstillet smagsløg såvel som øjne – de veganske retter er nemlig både velsmagende og dekorative.

Adresse: Marstalsgade 8, 2100 København Ø
Læs mere her.

Vegansk gourmetmad
© Plant Power Food

Plant Power Food

Vegansk gourmetrestaurant på Nørrebro

Hos den plantebaserede og veganske restaurant på Nørrebro er opgaven ikke blot at give kunderne en god gastronomisk oplevelse. Sstedets vigtigste mission er nemlig at vise og lære gæsterne, at en sund og plantebaseret livsstil kan være mindst lige så smagfuld og dekorativ, som hvis man spiser kød. Derfor har de ansatte hos Plant Power Food også bestemte certifikater på menukortet, så gæsterne let kan orientere sig i forhold til diæter og allergener. Menuen byder på forskellige sammensatte menuer, hvor du bliver præsenteret for en bred vifte af veganske retter.

Adresse: Fælledvej 15, 2200 København N
Læs mere her.

Vegansk bagværk bageri
© Langbageriet

Landbageriet

Klassisk bagværk til veganere i midtbyen

Landbageriet er en lille økologisk og vegansk bager, der byder på klassisk bagværk, og som smager lige, som det skal. Alle anvendte ingredienser er økologiske og veganske, og der er tilmed mulighed for glutenfri varianter. Landbageriet er ideel for dig, der vil have vegansk brød med hjem til din egen brunch, eller vil have en vegansk udgave af en klassisk kage eller wienerbrød uden at gå på kompromis med smagen.

Adresse: Frederiksborggade 29, 1360 København K
Læs mere her.

Vegansk burger
© Souls Cph

Souls Street Food

Veganske burgere ved Torvehallerne

Den plantebaserede burger joint lige uden for Torvehallerne er det perfekte sted, hvis du er på udkig efter en god burger. Med placeringen ved de hyggelige Torvehaller er du altid sikret god stemning, mens du nyder din burger. Hos Souls Street Food består menuen af to forskellige saftige burgere, hertil kan du selvfølgelig nyde den med en forfriskende øl fra Mikkeller eller en cocktail fra boden.

Adresse: Frederiksborggade 21, Shop 6, 1360 København K
Læs mere her.

Vegansk social dining
© Ark

Restaurant Ark

Vegansk social dining i midtbyen

Hos den veganske fine dining-restaurant Ark får du en lækker, smagfuld og plantebaseret syvretters tastingmenu, som er inspireret af årstiden og lokale råvarer. Selvom engagementet omkring maden er enorm, kan du stadig forvente en hyggelig og uformel stemning, der giver masser af ro til at være nærværende og nyde de mange innovative og interessante smagsoplevelser.

Adresse: Nørre Farimagsgade 63, 1364 København K
Læs mere her.

Vegansk hovedret
© Urten

Urten

Vegansk gourmetmad i midtbyen

Den veganske restaurant Urten fremstiller en ny tre-retters menu hver måned, som prioriterer sæsonens bedste råvarer. Restauranten tilbyder en bred palette af kreative og smukke retter, der vil få dine smagsløg til at hvine af fryd, uden at bruge animalske produkter. Hele menukortet er udformet ud fra veganske principper, så du ikke behøver at nærlæse menukortet. Menuen er typisk en fusion mellem det franske, italienske og nordiske køkken og har årstidens lokale og økologiske grøntsager i fokus.

Adresse: Larsbjørnsstræde 18, st. 1454 København K
Læs mere her.

Vegansk wrap salat burger fritter
© The Organic Boho

The Organic Boho

Vegansk farveeksplosion på Broens Gadekøkken

På madmarkedet Broens Gadekøkken finder du det 100% veganske og økologiske spisested The Organic Boho. Du er ikke et sekund i tvivl om, hvornår du passerer madboden: Menukortet består nemlig af en række farverige retter, der er en fryd for øjnene. Prøv deres farverige bowls og wraps eller den saftige burger tilsat fritter, falafler eller nuggets. Har du endnu ikke prøvet den veganske tempeh, bør du i den grad bestille det i din wrap.

Adresse: Strandgade 95, 1401 København K
Læs mere her.

© @edenjaxx

Eden Jaxx: Greasy, veganske burgere på Østerbro

Denne veganske restaurant i København er en af de nyere spillere på burgermarkedet. Selvom det på billederne måske er svært at spotte, er Eden Jaxx’s burgere faktisk 100 procent plantebaserede, og med deres smagfulde, greasy burgere beviser de, at den klassiske burger sagtens kan tåle at blive nyfortolket uden brug af animalske ingredienser. Prøv eksempelvis deres klassiske burger, som indeholder en bøf lavet af beyond meat, og som uden tvivl vil få dig overbevist om det veganske alternativ.

Adresse: Rosenvængets Allé 3, 2100 København Ø
Læs mere her.