© Blankspace Studio

Restauranter: Her er de bedste spisesteder i Indre By i København

Mangler du hjælp til at finde din næste favoritrestaurant i hovedstaden? Vi guider her til de bedste spisesteder i København K, og listen byder på alt fra klassiske pastaretter til gastronomiske særoplevelser.

De bedste restauranter i København K

Der er ingen tvivl om, at København er et sandt mekka for de madglade. Byen bugner med restauranter og køkkener fra hele verden – lige fra det mexicanske til det italienske. Derfor har vi her samlet de lækreste og bedste restauranter i Indre By, der både giver dig en lækker smagsoplevelse og muligheden for at nyde Københavns hjertes charme. På listen har vi inkluderet alt fra små, rustikke steder til vilde gastronomiske oplevelser, og vi er derfor sikre på, at du vil finde noget, som passer til dig og dine smagsløg. Guiden indeholder også gode restauranter i København, hvor der ikke blot er kælet lidt ekstra for maden, men også er mulighed for at prøve lækre, innovative drinks og vine.

Læs også vores guides til de bedste restauranter på Vesterbro, Østerbro, Amager, Christianshavn og Frederiksberg.

@cantinacph

Cantina: Byens bedste vodka-pasta

Du har helt sikkert set de lyserøde menukort, der på et tidspunkt var overalt at finde på Instagram. Men Cantina er ikke kun kendt for deres flotte æstetik – de har nemlig også mere end styr på de italienske retter. Deres pizzaer bages i en stenovn, og pastaen er lavet helt fra bunden og med masser af kærlighed. Hvis du tager et smut forbi, skal du prøve deres berømte rigatoni, der også kendt som Gigi Hadids vodka-pasta.

Adresse: Borgergade 2, 1300 København K
Læs mere her.

@llamarestaurant

Llama: Sydamerikansk køkken i København K

Guacamole, ceviche, uruguayansk kød og tacos er, hvad der er at finde på menuen hos restauranten Llama i København K. Retterne har til formål at forene det sydamerikanske køkken med råvarer og opskrifter fra Skandinavien. Menuen består af en masse små deleretter, hvilket giver mulighed for at prøve en masse forskelligt. Ud over lækker mad er Llama også kendt for deres sjove og anderledes indretning – deres restaurant er nemlig spækket med vilde, mønstrede og farverige klinker. Stedet er også perfekt til dig, som er vegetar, da det byder på mange kødfri alternativer.

Adresse: Lille Kongensgade 14, 1074 København K
Læs mere her.

@restaurantfrankcph

Frank: Fransk gastronomi i Indre By

Smør, fløde og grøntsager er i centrum i det åbne køkken hos restaurant Frank. Restauranten i København K er kendt for sine enkle og simple franske retter, som er spækket med smag, og hvor kvaliteten er i højsædet. Menuen er sammensat efter sæsonen med udgangspunkt i friske råvarer. Derudover har de sammensat et yderst interessant vinkort, som kan nydes i deres behagelige sofaer eller fede designer-træmøbler.

Adresse: Ny Adelgade 3, 1104 København K
Læs mere her.

@cofocodk

Vespa: Få, men sikre retter i Indre By

Vespa er et italiensk osteria, der serverer italienske delikatesser i en lokal og hyggelig atmosfære. De serverer et ærligt, enkelt og lækkert måltid. Retterne er få, maden serveres på fade, og du kan bestille øl eller vin ad libitum. Stedet har en fantastisk atmosfære og et autentisk look, hvor porcelænet stort set aldrig matcher.

Adresse: Store Kongensgade 90, 1264 København K
Læs mere her.

@esmeecph

© Blankspace Studio

Esmee: Fransk mad af højeste kvalitet i København K

Du har helt sikkert set den famøse is-dessert, der har floreret rundt på Instagram gennem de seneste uger. Den franske restaurant Esmee er nemlig muligvis et af Københavns mest efterspurgte spisesteder netop nu og formentlig også en af de mest Instagrammede – og den er bestemt hypen værd. Esmee er blevet kendt for deres franske mad af højeste kvalitet, som bliver serveret i de smukkeste og æstetisk pleasende lokaler – og når vejret er godt, kan du nyde et lækkert måltid i deres hyggelige baggård. Ud over lækker mad har Esmee også et kæmpe udvalg af lækre vine, som alle kan købes på glas.

Adresse: Kongens Nytorv 8, 1050 København K
Læs mere her.

@fabropasta

Fabro: Indre Bys pastapusher

Fabro er din italienske pastapusher, der ligger centralt i København K. Hos Fabro er du garanteret lækre pastaretter, og de uformelle og hyggelige rammer giver stedet noget kant. Deres pastaretter sælges til overkommelige priser, og du er stensikker på at gå mæt derfra. Stedet kører en walk-in-policy, og grundet stedets popularitet skal du være forberedt på at væbne dig med tålmodighed. Men er du heldig at få et bord, er der garanti for hyggelig stemning og vedkommende betjening.

Adresse: Borgergade 134, 1300 København K
Læs mere her.

@bottegabarlie

Bottega Barlie: Simple, innovative retter i Indre By

I en af de hyggeligste gader i Indre By er restauranten Bottega Barlie placeret på et lille hjørne. Den hyggelige, lokale restaurant serverer lækre og spændende retter dagen lang. Selvom menukortet er begrænset, kan det være svært at vælge én ret – Barlie kombinerer velkendte råvarer med ingredienser, du muligvis ikke havde tænkt på at tilsætte derhjemme. Retterne er simple, men de vil med garanti tilfredsstille dine smagsløg. De har et stort fokus på vin, herunder både naturvin og de mere konventionelle. Så har du lyst til innovative og simple retter i København K, er Barlie stedet, du skal besøge!

Adresse: Fredericiagade 78, 1310 København K
Læs mere her.

@madklubben

Bazaar: Arabisk restaurant i Indre By

Flammerne fra grillen, de forfriskende cocktails fra baren og de mange mellemøstlige serveringer skaber rammerne for restaurant Bazaar. Restauranten er placeret i et tidligere posthus på Dronningens Tværgade, og her bugner det med god musik og snakke i krogene. Deres menukort er spækket med massevis af grønt, flammekysset kød og andre småretter til deling. De er kendt for deres traditionelle arabiske retter med et innovativt twist. Når dagslyset forsvinder, skruer de op for musikken og lader natten strømme ind – og Bazaar formår at skabe en fest omkring maden med de bedste cocktails.

Adresse: Dronningens Tværgade 21, 1302 København K
Læs mere her.

@vinorialilo

Vinoria Lilo: Naturvinsperle i København

Vin lavet med kærlighed for naturen er en af de kerneværdier, som restaurant Lilo er bygget på. Du har muligvis bemærket det, for de seneste par år har naturvin fået et kæmpe boom i særligt København. Ønsker du at hoppe med på trenden, eller elsker du allerede naturvin? Så er Lilo i København K klart et sted, du skal besøge. Ud over deres udvalg af lækre naturvine kokkerer de også nogle simple, men lækre italienske retter. Det er en lille perle, der gør en dyd ud af at få gæsterne til at føle sig komfortable – specielt i valget af naturvine. Restauranten sælger også deres vin ud af huset, hvis du har lyst til at nyde et glas naturvin derhjemme.

Adresse: Pilestræde 52, 1112 København K
Læs mere her.

@restaurantmaison

Maison: Fransk bistro i København K

Ekstravagante marmorplader, smukke, dybe farver, dekorative spejle og klassiske franske fletstole skaber rammerne om restaurant Maison i Indre By. Stedet leder tankerne hen på nogle af Paris' ældste og smukkeste bistroer. Menukortet tilpasses efter sæson og fangst, men du vil altid kunne finde franske bistroklassikere som tartar, østers eller steak au poivre. Hos Maison er de ikke gået på kompromis med hverken råvarer, tilberedning eller kærlighed. Til din tatar kan du desuden nyde et glas lækkert vin, som er nøje udvalgt af folkene bag.

Adresse: Dronningens Tværgade 43, 1302 København K
Læs mere her.