vietnamesisk københavn district tonkin
© District Tonkin

Vietnamesisk mad: Her får du Københavns bedste

Pho, vietnamesiske forårsruller, nudelsalat og meget mere. Er du også vild med det friske og farverige vietnamesiske køkken? Se de bedste steder i København lige her.

Vietnamesiske restauranter i København

København er fyldt med lækre restauranter, hvor du kan få mad fra alverdens eksotiske lokationer – lige fra italiensk til hawaiiansk og japansk.

Særligt thai-restauranter, hvor du kan få en gastronomisk smagsprøve på alt fra det thailandske køkken, er efterhånden heller ikke til at komme udenom i det københavnske gadebillede. Et andet – og ligeledes meget populært – asiatisk køkken det vietnamesiske, der er kendt for sine friske råvarer og ikke mindst den både elskede og hadede krydderurt: koriander.

Er du også helt vild med vietnamesiske retter som pho, banh Mi, vietnamesiske forårsruller, wontons og nudelsalat, kan du med fordel læse med her, hvor vi lister de bedste vietnamesiske restauranter, du kan finde i København.

vietnamesisk københavn district tonkin
© District Tonkin

District Tonkin

Vietnamesisk restaurant med klassiske retter flere steder i København

Kæden District Tonkin er en sikker vinder, hvis du går efter et vietnamesisk måltid med de klassiske retter, vi forbinder med det sydøstasiatiske land. Retter som nudelsalat, pho, wontons og banh mi er nemlig, hvad du finder på menukortet, der er simpelt og godt, og priserne meget rimelige. Særligt restauranten i Store Kongensgade er indrettet, så du får en autentisk vietnamesisk oplevelse, som sad du på et gadekøkken midt i Vietnam.

Adresse: Store Kongensgade 71, 1264 København K, Nytorv 3, 1450 København K & Vesterbrogade 56, 1620 København V
Læs mere her.

vietnamesisk københavn vesterbro pho nudelsalat
© Pho Hanoi / @vinuesa

Pho Hanoi

Autentisk, vietnamesisk restaurant på Vesterbro

Man skal ikke kimse ad den noget slidte industribygning lige ved Vesterport Station, hvor det nærmest er umuligt at få plads, hvis du ikke har bestilt bord. Pho Hanoi ligner en autentisk vietnamesisk restaurant, og derfor er menukortet selvfølgelig også lige som det, du møder i Vietnam. Selvom det store menukort kan virke uoverskueligt, skal du ikke lade dig skræmme, for uanset hvad du bestiller, får du en frisk og smagfuld ret. Og så er du sikker på ikke at gå sulten derfra: Retterne er nemlig både store, mættende og virkelig lækre. Hvis du ikke har prøvet den, kan du med fordel prøve den vietnamesiske Hanoi-pandekage.

Adresse: Vester Farimagsgade 6, 1606 København V
Læs mere her.

the vietnamese vietnamesisk københavn menu
© The Vietnamese

The Vietnamese

Vietnamesisk restaurant med set menu i indre by

Hos The Vietnamese i indre by får du lov at smage lidt af hvert fra det vietnamesiske køkken. Med restaurantens gennemførte set menu bestående af 8 serveringer får du nemlig en kulinarisk rundtur, hvor smagsløgene bliver forkælet med alt fra forretter til dessert. En god måde at udvide dit kendskab til vietnamesisk mad på, hvor du får lov at stifte bekendtskab med alt fra håndrullede forårsruller til smagfulde karryretter lavet helt fra bunden af de erfarne og passionerede kokke.

Adresse: Store Kongensgade 91, 1264 København K
Læs mere her.

Banh Mi vietnamesisk københavn Nørrebro
© Banh Mi Elmegade

Banh Mi Elmegade

Lækre Banh Mi-baguettes på Nørrebro

Er du også vild med de lyse baguettes med friske urter, sprøde grøntsager og saftigt kød? Så er Banh Mi bestemt et besøg værd. Man kan nemt forbipassere den lille kælderbutik på hyggelige Elmegade, men det er virkelig værd at holde øje med butikken, når sulten melder sig. De mættende og samtidig lette og friske sandwich, du får hos Banh Mi, er nemlig perfekte til enten frokost eller et let aftensmåltid – og udgaven, du får hos Banh Mi på Elmegade, er nogle af de bedste, du kan sætte tænderne i. Er du mere til nudelsalater eller forårsruller, kan stedet selvfølgelig også klare disse delikatesser.

Adresse: Elmegade 20, 2200 København N
Læs mere her.

Nha Trang

Vietnamesisk familiedrevet restaurant på Nørrebro

Den vietnamesiske restaurant ved Brorsons Kirken på Nørrebro har efterhånden ligget på adressen i over 10 år – og det med god grund. Det søde par, som er indehavere af restauranten, driver nemlig stedet, som laver god, solid vietnamesisk mad til gode priser. Ud over et stort menukort, hvor du finder alt, hvad hjertet begærer, lige fra forårsruller til spareribs og den traditionelle Pho, kan du i den grad mærke hjertevarmen og passionen bag restauranten, hvilket også har sikret stedet en del stamgæster.

Adresse: Jesper Brochmands Gade 11, 2200 København N
Læs mere her.

friturestegt forårsruller vietnamesisk københavn indre by
© Cholon By Lâm Mê

Cholon By Lâm Mê

Vietnamesisk restaurant med Københavns måske bedste forårsruller i indre by

Har du hørt om Cholonrullen? Hvis ikke, er det bestemt værd at aflægge den vietnamesiske restaurant Cholon By Lâm Mê et besøg. Stedet er kendt for sine såkaldte cholonruller, en kæmpeforårsrulle, som du kan bestille med både oksekød og rejer eller som vegetarisk udgave. Cholons forårsruller er exceptionelt gode, fordi der både er godt med fyld i, samtidig med at de ikke bader i friture, som det nogle gange kan hænde, når du sætter tænderne i friturestegte forårsruller. Generelt tilbyder stedet ruller i variation – lige fra forårsrullen som hovedret til mini-udgaverne som forret og dessertrullen til at slutte dit måltid af med.

Adresse: Vingardsstræde 21, 1070 København K
Læs mere her.

Good Morning Vietnam

Vietnamesisk restaurant med hot pot på Vesterbro

Hos Good Morning Vietnam på Vesterbro møder du et klassisk menukort, hvor du både finder de velkendte nudelsalater og forårsruller, men også kan forsøge dig med en vietnamesisk hot pot, hvor du selv får lov at tilberede kød og grøntsager i fondue. Både stedets simple indretning, venlige betjening og ikke mindst de mere end rimelige priser bidrager til en autentisk stemning.

Adresse: Abel Cathrines Gade 6, st., 1654 København V
Læs mere her.

Pho saigon vesterbrogade vesterbro vietnamesisk
© Pho Saigon / @wang_cph

Pho Saigon

Vietnamesisk restaurant med retter fra A til Z på Vesterbro

Det kan nærmest være svært at vælge blandt alle de tiltalende retter, de tilbyder hos Pho Saigon midt på Vesterbrogade. Selvom den vietnamesiske restaurant på hjørnet ikke ser ud af meget, kan du roligt prøve stedet af – retterne er nemlig både velsmagende og velvoksne, og så er der nærmest ikke den vietnamesiske ret, du ikke kan finde på menukortet, der tager dig fra A til Z i det vietnamesiske køkken. Er du på udkig efter et solidt vietnamesisk måltid til rimelige penge, kan du med fordel aflægge stedet et besøg.

Adresse: Vesterbrogade 83, 1620 København V
Læs mere her.