© VISITCOPENHAGEN

Street art: Her finder du Danmarks mest imponerende gadekunst

Er du træt af at gå ture de samme steder? Danmark er spækket med street art, og vi guider her til 7 byer, hvor du kan opleve den imponerende gadekunst.

Kig op!

Når du går tur rundt omkring i de danske byer, kan du ofte være heldig at støde på smukke, sjove, tankevækkende og cool kunstværker, som pryder bygninger rundt omkring i bybilledet.

Det såkaldte 'street art' findes overalt i gadebilledet, og selvom det er tilgængeligt for alle, der går forbi, ved man ikke altid, hvor man skal kigge. Derfor har vi samlet en guide til, hvor du finder de mest imponerende gadekunst-værker i Danmark, og hvilke ruter du kan følge i jagten på Danmarks sejeste street art.

Håndplukket til dig

Street art på Nørrebro

Nørrebro er en bydel spækket med street art og graffiti i alle afskygninger. Graffiti- og street art-festivalen Meeting of Styles har lavet en række guides til street art rundt omkring i Danmark, og det gælder også Nørrebro. For at få set så meget af bydelens gadekunst som muligt, kan du følge deres 8 kilometer lange rute, som tager omkring 2,5 time at følge. Find den her.

Street art i Brande

I den jyske by Brande har kunsten altid haft en fremtrædende plads i gadebilledet. Siden 1960'erne har kunstnere prydet byens gavle med street art, og Brande har sågar sin helt egen street art-festival hver sommer. Hvis du vil gå på opdagelse i byens mange gavlmalerier, kan det anbefales at følge gavlkunstruten, som er 4 kilometer lang og kan gennemføres både på cykel og gåben.

© VISITART.DK

Håndplukket til dig

Street art i Aalborg

I Aalborg kan man finde gadekunst på mange af byens lejlighedskomplekser, hvilket bringer en helt særlig livlighed ind i bybilledet. Visit Aalborg har lavet en udførlig guide til alle byens 70 street art-kunstværker, som er malet af primært europæiske kunstnere – du kan finde dem alle her.

© VISITAALBORG

Street art på Vesterbro

Rundt omkring på Vesterbro i København gemmer der sig en del street art på bydelens gavle og facader. Ligesom på Nørrebro har Meeting of Styles også lavet en guide til de fedeste steder med gadekunst på Vesterbro. Du kan finde guiden her og læse mere om kunstnernes tanker bag værkerne.

Håndplukket til dig

Street art i Horsens

Horsens er fyldt med en masse farverig og finurlig street art. Horsens kommune og byens kunstmuseum er nemlig gået sammen med både lokale, nationale og internationale kunstnere, der har sat sit præg på byens bygninger. Du kan downloade et kort over værkernes placering her.

Street art i Odense

Ser vi mod Odense, finder vi Danmarks højeste murmaleri på en gammel kornsilo på Finlandskaj i Odense C. Det er den verdenskendte street art-kunstner ROA, som har malet en gigantisk fisk, der hænger ned langs bygningen. I Odense finder du blandt andet også gavlmalerier af H.C. Andersen og værket Girl and Panther af kunstneren Miss Take. Du kan læse mere om byens street art her.

© VISITODENSE

Håndplukket til dig

Et godt street art-tip

Med appen Street Art Cities kan du udforske street art i over 700 byer i hele verden. I Danmark er der kort over street art i byerne København og Aalborg. Appen har kort med oversigter over street art-værkerne i de pågældende byer, så det er let at gå på jagt. Du kan også selv tilføje et værk til kortet, hvis du opdager et på din tur.