Årets model: Modebranchen og læserne er uenige

Models.com har offentliggjort listerne over årets modeller, men læserne og branchen er ikke helt enige om hvem, der fortjener førstepladsen

2015 lakker mod enden, og vi benytter anledningen til at se tilbage på det forgangne år.

Vi har blandt andet præsenteret årets bedst betalte kendisser under 30 år (og førstepladsen kom lidt bag på os), og læsernes favorithistorier på Costume.dk.

Nu er turen kommet til årets model, men her er intet entydigt svar, da branchen og læserne ikke kunne blive enige om, hvilken catwalkdronning, der fortjener titlen.

Models.com har netop offentliggjort deres årlige modellister, hvor branchen peger på tyske Anna Ewers, som har haft et solidt år med kampagner for blandt andet Alexander Wang, Chanel og H&M.

Kendall Jenner og Gigi Hadid for Balmain x H&M

Læserne er imidlertid uenige, ifølge dem er årets model Gigi Hadid, der løber med titlen Læsernes valg, og desuden fik en velfortjent andenplads på branchens liste.

Gigi har også haft et forrygende 2015, hvor hun i kraft af sin position på Instagram samt partnerskab med alle fra Topshop til Tommy Hilfiger er blevet repræsentant for en ny generation af supermodeller.

Psst ... Kendall Jenner er allerede en modellegende

Kendall Jenner må stille sig tilfreds med en andenplads på listen over læsernes favoritmodeller, mens hun ikke fik anerkendelse af branchen.

Til gengæld kan hun bryste sig af førstepladsen på en anden liste: Den populære bloggingplatform Tumblr har rangeret de mest re-bloggede modeller blandt deres i alt 260 millioner brugere, og her ligger Kendall nummer et, efterfulgt af Cara Delevingne og Gigi Hadid.

DET SENESTE NYE DIREKTE TIL DIG