Grace Coddingtons æra er forbi

Et af modebranchens største ikoner fratræder sin stilling som kreativ direktør på amerikansk Vogue efter 28 år på posten

I en branche hvor det er almindeligt kendt, at modefolk skifter job oftere end vi andre skifter jeans, er det imponerende, at Grace Coddington har været kreativ direktør i hele 28 år hos amerikansk Vogue.

Men nu er det altså slut, har den 74-årige Grace Coddington bekendtgjort, og kan med denne beslutning se tilbage på hele tre imponerende årtier hos det toneangivende magasin.

Grace Coddington er lavet af et helt specielt modestof, og er særligt kendt for at skabe de mest ekstravagante modeserier med ikoniske modeller som Naomi Campell og Christy Turlington, samt at have de bedste fotografer ved sin side såsom Bruce Weber, Annie Leibowitz og Mario Testino.

Her ses en af Grace Coddingtons kendte modeserier fra amerikansk Vogue, hvori hun i samarbejde med fotografen Annie Leibovitz har fortolket Alice i Eventyrland med smukke modeller og kendte modedesignere såsom Natalia Vodianova og Karl Lagerfeld.

Grace Coddington, der fik stillingen som kreativ direktør i 1980 på amerikansk Vogue, blev først alment kendt efter dokumentarfilmen The September Issue, hvor mange faldt for hendes kærlighed til moden, men også hendes mod til at sige fra over for den kendte og berygtede redaktør, Anna Wintour.

Selvom Grace Coddington fratræder stillingen som kreative direktør, er det ikke sidste gang man på Vogue får hendes ikoniske røde lokker at se. Ifølge Theguardian.com vil hun stadig fungere som en mere overordnet kreativ direktør i virksomheden.

Du vil stadig få Grace Coddingtons arbejde at se i Vogue-udgaver resten af året, men hvor hun hidtil udelukkende har lavet sine smukke modeserier for magasinet, er det nu planen, at hun også skal bruge sine kreative evner i ikke-Vogue relaterede opgaver.

Ligeledes har et filmselskab for nylig købt rettighederne til Grace Coddingtons bog, Grace: A memoir, og dermed vil vi alle snart kunne nyde historien om hendes liv og særligt hendes liv i mode.

Om sin fratrædelse siger Grace Coddington selv til Theguardian.com:

“Jeg flygter ikke fra Vogue, fordi det sted har åbnet så mange døre for mig. Men det bliver rart at kunne starte nye samarbejder, og at kunne komme rundt og snakke med folk.”

Slutteligt siger den rødhårede waliser med en jernvilje som få:

“Jeg går bestemt ikke på pension. Jeg gider ikke bare sidde og kede mig.”

Her på Costume.dk er vi meget taknemmelige for, at vi stadig ikke har set det sidste fra den altid opfindsomme og geniale modeentusiast Grace Coddington.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!