Glutenfri hveder med sund nutella

Traditionen tro skal der spises hveder aftenen inden store bededag. Hvorfor ikke prøve en ny variant med en skøn hjemmelavet nutella til?

Glutenfri hveder med sund nutella

Dejlige hveder

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk

At bage glutenfrit er heldigvis ikke så besværligt, som det engang var, hvor man skulle anskaffe sig mange forskellige slags melsorter, før man kunne få et resultat, der bare mindede nogenlunde om det traditionelle bagværk.

I dag er det blevet meget lettere, fordi der nu findes rigtig meget godt glutenfri bagemix i supermarkedernes glutenfri sektioner.

For at kunne få de traditionelle hveder, der spises om aftenen før store bededag på fredag, tager du blot en fin, lys bagemix, tilsætter godt med kardemomme, og så er der sprøde og lune hveder.

Ingredienser

Glutenfri hveder (til 9 styk):

1 pakke glutenfri fin mix-bagemix fra eksempelvis Semper

2-3 tsk stødt kardemomme

5 dl vand, rismælk eller anden nøddemælk

25 g gær eller 1 tsk tørgær

Sund nutella (cirka 4 dl):

1 dåse sorte bønner

1 moden banan

2 spsk kakao

1-1,5 dl nøddemælk

1 tsk vaniljepulver

50 g ristede hasselnødder