Nemme blomkålsris – et sundt og velsmagende alternativ til ris
Bliv klogere på blomkålen og dens mange fordele, når Costume Fits sunde bidragsyder, Joanna Jørgensen, giver dig tips til, hvordan du kan anvende den lille robuste fætter
AfBlomkålens mange fordele
Det er vidst ikke en hemmelighed, at kål er sundt. I kategorien kål kan der blandt andet nævnes broccoli, grøn-, hvid-, rød-, rosen-, savoy- og spidskål.
Blomkål er en smule overset, så vi har samlet lidt fordele om den her:
har sæson mellem juni og november
er en ren vitaminbombe
kan holde sig op til en måned i køleskabet, hvis det er pakket ind i plastpose

Fyldt med C- og B-vitamin
Blomkål indeholder C-vitamin, der styrker immunforsvaret, B- vitamin der hjælper mod hjertekarsygdomme, fordøjelsen, hår, hud og negle.
Den lille robuste fætter indeholder kræftcellebekæmpende stoffer, og så er det fyldt med kostfibre, som er med til at holde os mætte i længere tid, og kan derfor hjælpe til at holde vægten.

Opskrift på sunde blomkålsris
INGREDIENSER
1 blomkål
1 stor håndfuld forårsløg
Kokosolie
Evt. hvidløg, chili, cayennepeber, gurkemeje og ingefær til smag
FREMGANGSMÅDE
Riv blomkålen og ingefær i en foodprocessor eller på et rivejern.
Tilsæt krydderier og steg det hele i kokosolie på en pande ved høj varme i ca. 5-10 minutter.
Servér med det samme.
Opskriften er udarbejdet af Costumes sunde bidragsyder, Joanna Jørgensen. Læs flere af hendes artikler her: 3 nemme og sunde tips og Fedtfattig is med dadler, mandler og kakao.
