Mochi opskrift (Japanske riskager): Så nemt kan du selv lave den hypede japanske dessert

Den friske dessert stammer fra det japanske køkken, og den har fået massevis af omtale på både TikTok og Instagram. Selvom den måske ligner noget, som er svært at lave selv, så er det slet ikke tilfældet – det kræver faktisk meget få ingredienser.

littlemoons2

Opskrift på den japanske dessert, mochi, der er trender på TikTok og Instagram.

© @bathshebaofficial

Mochi kendetegnes særligt ved den chewy konsistens, som gør den ekstra sjov at spise. Du er måske allerede stødt på de sjove pastelfarvede mochi-kager på de sociale medier eller på en restaurant. Hvad mange ikke ved er, at de elastiske små iskager er relativt simple selv at fremstille, hvis man er en smule ferm i et køkken.

Kagen er lavet på glutinøs rismel, flormelis, vand, frugtfarve og fyldes med kold is efter eget valg. Derfor skal desserten også helst spises med det samme – medmindre den fryses ned.

Vil du ikke prøve kræfter med at lave desserten selv, findes de efterhånden i en del asiatiske supermarkeder. Du finder dem i kølemontrerne, i rektangulære pakker, med navnet "little moons". Faktisk er de blevet så populære, at de nu også kan købes i et udvalg af de danske supermarkeder.

Undgå at slukke for skærmen

Mochi (japanske riskager)

Ingredienser

2 pers.

Mochi

  • 3 dl vand
  • 170 g glutinøs rismel (kan købes i asiatiske supermarkeder)
  • 85 g flormelis
  • 1 tsk. frugtfarve
  • Din yndlings is
  • Majsmel

Fremgangsmåde

Mochi-dej

  1. Form små kugler af is og placer dem på et stykke bagepapir.
  2. Frys dem efterfølgende ned igen, så de er helt nedkølede, når du skal forme dem.
  3. Bland glutinøs rismel og flormelis.
  4. Hæld vand i melblandingen og rør det ud til en ensartet masse.
  5. Skålen skal nu i mikroovnen i et minut.
  6. Rør godt igennem.
  7. Kom skålen ind i et minut igen.
  8. Rør godt igennem.
  9. Kom skålen i mikroovnen i 30 sekunder eller til den har den rigtige konsistens.
  10. Tilføj frugtfarve.

Færdiggør dine mochi

  1. Drys et stykke bagepapir med majsmel og rul dejen ud i 0,5 cm. tykkelse.
  2. Brug et stort vandglas eller en udstykker til at stikke dejen ud i cirkler.
  3. Tag iskuglerne ud af fryseren og beklæd dem med dejen.
  4. Luk nænsomt dejen til så det bliver til runde kugler.
  5. Drys kuglerne med majsmel inden de pakkes ind i film, så man nemmere kan formgive dem.
  6. Nu kan de kommes på frys. De skal 25 minutter i køleskabet, inden de serveres.