Raw tærte med vaniljecreme

Disse små lækkerier er heldigvis slet ikke så syndige, som de ser ud: De er nemlig lavet på en raw tærtebund og serveres med friske jordbær

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse søde små raw tærtebunde med skyr-vaniljecreme og friske jordbær er et lækkert og friskt bud på en sommerlig dessert. Mini-tærterne er ikke bare sunde og helt uden raffineret sukker, mel og smør, men også dejligt nemme at lave, og så kan bundene forberedes flere dage i forvejen.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

RAW MINI-TÆRTEBUND – 4 STYKS 12 dadler

80 gram hasselnødder

1 spsk kakaopulver

SKYR-VANILJECREME: 150 g skyr

1/2 – 1 spsk akaciehonning

1/2 tsk vaniljepulver

Friske jordbær

Det er selvfølgelig kun bundende og jordbærrene, der er raw – og ikke skyr-vaniljecremen. Hvis du gerne vil lave en raw udgave, så kan du lave den med denne cashewcreme i stedet.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at lave tærtebundene. Put nødderne i en foodprocessor og giv dem et hurtigt blend, så de er hakket groft. Fjern stenene fra dadlerne, og tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend, indtil alting er godt blandet og danner en klæbrig masse.

Tag et muffinfad og udfyld hullerne med plastikfolie, så du nemt kan løfte tærtebundene ud igen bagefter. Del derefter nødde/daddelmassen op i fire portioner, og brug muffinformen til at forme fire små tærteforme ved at presse massen forsigtigt rundt i kanten.

Stil formen med tærteformene i fryseren i en halv til en hel time, så de kan blive faste i det.

Mens mini-tærtebundene er på køl, kan du gøre skyr-vaniljecremen klar. Det gør du ved, helt enkelt, at røre alle ingredienser godt sammen – tilsæt lidt honning ad gangen, så du kan tilpasse mængden til din smag. Skær derefter en stor håndfuld friske jordbær ud i mindre tern, så de også er klar til anretningen.

Når mini tærtebundende er klar, så løft dem forsigtigt ud af formene og fyld dem med skiftevis vaniljecreme og jordbær i flere lag. Jeg serverede mine mini-tærter med ekstra friske jordbær til og resten af skyr-vaniljecremen ved siden af.

Tærtebundene kan nemt forberedes i forvejen, hvis du opbevarer dem i fryseren, men jeg vil anbefale først at anrette dem med vaniljecremen og jordbærrene lige inden servering.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev