Dansk skønhed hårfarve
© Anna stokland

Én dansk skønhedstendens er steget eksplosivt i corona-tiden

Er du som flertallet, er du garanteret hoppet med på denne skønhedsbølge, som begyndte, da Danmark lukkede ned.

I foråret 2020 blev danskernes skønhedsvaner sammen med deres hverdag vendt op og ned, da vi ikke længere kunne bevæge os frit omkring eller få de plejende behandlinger hos for eksempel kosmetologer og frisører. Den nye virkelighed tvang derfor mange til at tage sagen i egen hånd, og det afspejlede sig i vores skønhedsindkøb. Endda så meget, at der er sket et markant skift i vores valg af skønhedsprodukter, efter at corona ramte Danmark. Det er især én trend, der dominerer – og der er stor sandsynlighed for, at du også selv er hoppet med på den.

Sådan ændrede corona vores skønhedsvaner

For at gøre os klogere på danskernes nye skønhedsvaner, har vi interviewet Alice Wassard, indkøbschef hos Matas. Ifølge hende er det især én tendens, der er meget tydelig: Salget af hårfarve og frisørsakse er steget markant. Mange danskere har altså fået mod på hjemmebehandlingerne, som også omfatter farve til bryn og vipper.

Danskernes fornyede mod på gør det selv-behandlingerne omfatter ikke kun håret, men også vores hudpleje. Matas har nemlig også oplevet en stigning i efterspørgslen på ansigtsmasker og plejende serummer. Det skyldes formentlig, at vi under nedlukningen har haft mere tid til at pleje vores hud.

Ligeledes valgte mange udelukkende at købe danske mærker, hvilket tyder på, at mange er blevet mere bevidste om at støtte danske virksomheder under nedlukningen.

Salget af makeup faldt markant

Hvor corona har fået salget af hår- og plejeprodukter til at stige, har Matas til gengæld oplevet et fald i salget af makeup. På den måde er den seneste tids effekt på vores skønhedsindkøb anderledes end i andre tider med økonomisk nedgang. Gennem historien har man ofte set, at når økonomien er dårlig, har mange ikke råd til stor luksus og forkæler derfor sig selv med et lille køb i form af for eksempel en dyr læbestift. Denne effekt kendes under navnet 'the lipstick effect', læbestifts-effekten. Udeblivelsen af læbestifts-effekten skyldes højst sandsynligt, at danskerne i corona-tiden – ulig andre økonomiske nedgangsperioder – har været isolerede derhjemme, og dermed dalede lysten til at påføre sig selv makeup.

Håndplukket til dig