© Anna Stokland

Denne hjemmefarvede frisures popularitet fortsætter

Den hårfarve, som mange selv har farvet sig frem til på badeværelset, ser kun ud til at vinde endnu mere frem i 2021.

2020's begrænsende adgang til frisører både herhjemme og i udlande lærte mange at tage sagen – og saksen – i egen hånd. Det gav nye og kreative frisurer, hvorfor hjemmeklippet pandehår pludselig blev et eftertragtet look.

Men det var ikke kun saksen, der kom frem – flere begyndte også at eksperimentere med hjemmefarvning. Det affødte en meget iøjnefaldende hårfarve, hvis popularitet endnu en gang cementeres, efter at være blevet set på modellen Gigi Hadid under sidste måneds internationale AW21-modeuger.

Håndplukket til dig

Rød hjemmefarve

Den røde hårfarve, som allerede vandt frem sidste år, henter inspiration i 90’ernes grunge-scene, og den må derfor gerne se så rå og hjemmefarvet ud som muligt og helst i en kunstig rød nuance, som man kun kan farve sig frem til. Her er ikke tale om en naturlig strawberry blond, men derimod en metallisk mørkerød nuance. Det gør den til et ideelt DIY-projekt lige nu, hvor adgangen til frisørerne alligevel ser ud til at have lange udsigter for de fleste.

Farven blev sidste år set på blandt andre Kim Kardashian West, Dua Lipa, de danske modeller Nina Marker og Asta Fjeldhagen, som set på billederne ovenfor.

Og selvom kalenderen nu siger 2021, er den røde nuance stadig aktuel, da model Gigi Hadid netop har fået farvet håret rødt. Det skete i forbindelse med Versaces præsentation under Milanos modeuge i sidste måned. Modellen har siden beholdt det røde look.

Det beviser, at den røde farves popularitet langt fra er ovre, og det er kun temperament – og dine hjemmefarve-evner – der bestemmer, hvor hidsig den røde farve skal være.

Vil du prøve looket af for en kort bemærkning, kan du lægge forsigtigt ud med en naturlig hennafarve, hvis rødlige skær forsvinder efter et par hårvaske, og dernæst at gøre farven med permanent med en ægte hårfarve.