© Anna Stokland

Derfor er syre lidt af en mirakelkur for danske kvinders hår

En støt voksende trend inden for hårpleje fokuserer på en af de udfordringer, som danskernes hår lider allermest under.

I Danmark er det vand, vi har løbende i vandrørene, kendetegnet ved at være et såkaldt hårdt vand. Det vil sige vand med et meget højt kalkindhold, hvilket blandt andet er en udfordring for borgere i Københavns kommune, som er et af de steder i Danmark med mest kalk – hvorfor elkedlen konstant skal afkalkes i hovedstaden.

Men den aflejring af kalk, som er med til at tilstoppe dit brusehoved i badet, lægger sig også om hvert eneste hårstrå på toppen af hovedet. Det giver forskellige udfordringer for håret, men heldigvis kan mange af dem afhjælpes med en enkelt ingrediens.

Håndplukket til dig

Basisk ballade

Når kalken lægger sig over hårstråene, giver det håret et mere mat og trist skær, og fordi kalk er basisk, kan det også forstyrre hårets naturlige pH-balance, som skal ligge på 4.5 til 5.5. Når pH-værdien bliver mere basisk, vil hårstrået blive tørrere og trække sig mere sammen, hvilket medfører mindre blankt og blødt hår.

Når håret udtørres, bliver overfladen mere ru, fordi skællaget åbner sig, og den ru overflade giver mere filtret hår, ligesom at kemisk hårfarve hurtigere bliver bleget eller ændrer farve. Har du krøller, er der endnu mere grund til at være opmærksom på kalksløret, som kan give mere kruset hår og mindre spændstige krøller.

Skal kalksløret fjernes og hårets pH-værdi ændres, kan det gøres ved at tilsætte syre. Netop derfor er mild syre populær i hårpleje, fordi den lidt ligesom i elkedlen opløser kalken, og vil i hårets tilfælde genoprette pH-balancen.

Redkens nye hårplejeserie ABC, som står for Acidic Bonding Concentrate, har fokus på kalks skadelige effekt på håret, som især rammer danskernes hår på grund af det danske grundvands høje indhold af kalk.

REDKEN
ABC Acidic Bonding Concentrate.
Priser fra 200 kr.

Tilsæt syre

Vi har før skrevet om, hvordan du selv kan tilsætte lidt økologisk æblecidereddike til shampooen, men skal det være endnu nemmere, kan du investere i hårpleje med syre som for eksempel Redkens nye linje ABC, som står for Acidic bonding concentrate. Alle produkter er lavet med citronsyre og AHA-syre med det formål at rense håret fri af det triste og skadelige kalkslør. Med denne lancering tilslutter Redken sig det voksende marked af kalkbekæmpende hårpleje til fordel for danskernes hår, og du kan se flere af vores syrede hårfavoritter nedenfor.