hår og hårpleje
© Anna Stokland

Ifølge udlandske medier er dette hemmeligheden bag skandinavisk hår

Skal man tro udenlandske medier, er der særligt én ting, som går igen, når vi skandinaviske kvinder plejer vores hår.

Engang kunne du ikke åbne et magasin eller besøge en skønhedshjemmeside uden at finde utallige referencer til franske kvinder og den stil, som præger pariserindernes valg af makeup og frisurer. Det har dog ændret sig de seneste par år, hvor fokus nu er flyttet fra Frankrig til Skandinavien.

Den Skandinaviske stil inden for tøj og skønhed er blevet en kilde til inspiration i udlandet. Derfor er naturligt og less is more pludseligt blevet betegnelser, der bruges til at beskrive, hvordan man kopierer skandinaviske kvinders skønhedsrutiner, som går under navnet S-beauty. Og nu peger amerikanske Porter Magazine på, hvad de kalder hemmeligheden til at opnå det skandinaviske hår-look.

Hudpleje til håret

Ifølge Porter Magazine er det opfindsomme skønhedsinnovationer, der udgør kernen af S-beauty, og indenfor kategorien hår fremhæver de én plejende tendens. Ifølge Porter Magazine er skandinaviske hårmærker kendt for at overføre hudplejetekniker til pleje af håret. Det gør de med fokus på hårbunden, som skal plejes med samme ingredienser som vores hud – og helst i kraft af økologisk og naturligt indhold.

Håndplukket til dig

Innovativ hårpleje

At skandinaviske og særligt danske kvinder generelt er glade for økologiske produkter til hud og hår, bekræftes også, når man kigger på udvalget af nye fremadstormende økologiske skønhedsbrands. I artiklen fremhæves svenske Sachajuan, som et, der bruger hudplejeteknikker til håret, da de bruger økologiske ingredienser i hårplejen, som førhen kun var forbeholdt eksklusiv hudpleje. Deres Ocean mist volume shampoo indeholder for eksempel alger, der plejer hår og hovedbund.

Herhjemme er også mange eksempler på sammensmeltning af økologisk hud- og hårpleje som Karmamejus Hero/ pH solution 02, der opløser det kalkslør, der kan lægge sig på vores hud, hovedbund og hår. Nuori tilbyder, udover shampoo og balsam med økologiske ingredienser, en spray til håret, der beskytter mod UV-stråler, fordi flere er blevet opmærksomme på, at håret ligesom huden ældes af solens stråler, og Purely Professional står bag en olie med økologisk mandel- og abrikosolie, der er lige så nærende for huden, som for de tyndslide hårspidser.