Sideskilning
© Anna Stokland

Nostalgisk frisure får hård medfart online

Var du ung i 00’erne, vil du formentligt holde meget af frisuren, som den yngre generation nu dømmer håbløst umoderne.

Man siger, at de indtryk vi skaber os i teenageårene hænger ved resten af livet og former vores præferencer fremover. Det kan forklare hvorfor, at musikken fra din spirende ungdom altid får hjertet til at banke lidt hurtigere, end sangene på Spotifys New Music Friday-lister. Var du ung i 00’erne, vil tidens modebillede formentligt også vække nostalgiske følelser i dig, da den længe har været præget af tendenser fra 00'erne såsom joggingsæt i velour og Pradas små nylon-tasker. Men selv om 00'erne dominerer modebilledet, er der dog én dominerende frisure fra denne æra, som den unge generation ikke er klar til at genoplive.

Håndplukket til dig

Sideskilningen

Et par centimeter er blevet til en hel generatiosnkløft online, hvor placering af skilningen i håret debatteres på Twitter og TikTok med samme iver som corona-restriktionerne bliver det på Facebook. Den unge generation Z, som er folk født efter 1997, deler opslag online, hvor de sætter spørgsmålstegn ved den ældre generations smag, og særligt deres forkærlighed for skinny jeans, emojis og sidseskilningen.

Alle kan nok blive enige om, at skinny jeans for længst har udtjent deres værnepligt, men skal en skilning nu skille os ad? Føler du dig også ramt på din sideskilning, er du formentligt kommet til verden mellem 1981 og 1996, og kan bryste dig af at være en millennial – en generation som nu tager til genmæle på TikTok ved at dele modsvar til udskamningen af sideskilningen.

Trænger du til en påmindelse om, hvor cool den i dag så udskældte frisure faktisk var, har vi samlet nogle gode 00’er-sideskilninger, som gør det lidt lettere at omfavne både sideskilning og millennial-prædikatet.