© anna stokland

Så nemt slipper du af med statisk hår

Bliver dit hår også statisk i kulden? Gode råd er heldigvis ikke dyre.

Præcis ligesom din hud bliver mere tør om vinteren gør dit hår det også – og det bliver ikke ligefrem nemmere at tæmme frizz'en når vi pakker os selv ind i strikkede huer og sweatre.

Heldigvis er løsningen på problemet ret ligetil. Sørg for at give dit hår masser af fugt – og nedenfor har vi samlet de bedste tips til, hvordan du kan gøre netop det.

Brug en hårmaske

Sæt tid af til at pleje dit hår med en maske et par gange om ugen. Rigtig mange springer det over, men det er en skam for det kan virkelig gøre en stor forskel for dit hår. Kig efter hårmasker, der indeholder fede olier som argan, avocado, kokos eller jojoba. De er fulde af essentielle fedtsyrer og mineraler, der er tæt på at være den hellige gral for tørt hår.

Vælg den rette børste

Når du børster dit hår skabes der friktion – og det gør håret statisk. Det er derfor ikke ligemeget, hvilken børste du vælger. En børste i ren plastik har tilbøjelighed til at gøre dit hår mere statisk. Skift den ud med en børste i eksempelvis bambus – eller gør dig selv en stor tjeneste og invester i den ikoniske Mason Pearson børste, der er alle pengene værd. Sørg for at børste dit hår hver aften inden sengetid. På den måde kommer hovedbundens naturlige olier ud i længderne, og det vil mindske frizz dagen efter.

Beskyt håret

Hyppig brug af styler, glattejern eller endda din hårtørrer kan være med til at udtørre håret – og skabe ja, frizz. Spray håret med en proteinspray, der beskytter, styrker og hjælper hårstråene med at holde på fugten.

S.O.S.

Der findes efterhånden et #hack til alt på TikTok – og statisk hår er ingen undtagelse. Dryer sheets er normalt noget vi forbinder med tøjvask – og i øvrigt noget, der er langt fra ligeså udbredt i Danmark som i USA. Et dryer sheet er en serviette som tager det statiske fra tøjvasken og giver dit tøj en frisk duft. Det samme sker med dit hår. Tricket er dog lidt tvivlsomt – det tager ganske vist frizz'en at køre et sheet nedover længderne, men tilbage står du altså også med et hår, der dufter mere af tøjvask end shampoo. Heldigvis har Redken samme koncept – som ganske vidst er dyrere, men som også er beregnet til håret. Og ganske uundværlig, hvis du af med det statiske hår i en fart eller på farten.

Serum til håret

En effektiv her-og-nu løsning til frizz er en silikone-baseret håreserum, der i modsætning til olier blot lægger sig på overfladen af dine hårstrå. Kom et par dråber i håndfladerne og fordel det i tørt hår. Dit hår vil med det samme blive mere glansfuldt at se på og spaltede spidser og hårstrå vil glattes ud.

Håndplukket til dig