gigi hadid isabel marant
© anna stokland

Sådan får du din hårfarve til at holde

Få de bedste tips til, hvordan du kan bevare og forlænge farven på dit nyfarvede hår.

Hvis du hører til de blandt mange, der farver håret kender du også til frustrationen med, at farven ligeså stille falmer – og at det mister den sunde glans det havde, da du trådte ud fra frisøren.

Der findes en hel del kalk i det danske drikkevand, og det går ud over dit hår. Kalk udtørrer og kan være med til at gøre håret mørkere. Ligesom ingredienserne i din balsam og temperaturen på det vand du vasker håret i også har betydning for, hvor længe dit nyfarvede hår holder på farven.

Som med så meget andet handler det om at forebygge inden problemet opstår, og heldigvis er der flere ting du kan gøre for at forlænge holdbarheden af dit nyfarvede hår – som en bonus betyder det måske også at du kan lade der gå længere tid mellem hårfarvningen.

Vask mindre

Jo mindre du vasker dit hår des større er chancen også for, at hårfarven falmer før tid. Lad der gerne gå 1-2 dage mellem dine hårvaske, og brug en fugtgivende shampoo, der beskytter hårfarven. Ved at lade der gå et par dage mellem dine hårvaske vil dit hår også nyde godt af de naturlige olier, der kommer fra hårbunden og som er den bedste balsam du kan byde dit hår.

Skru ned for temperaturen

Forlæng holdbarheden af din hårfarve ved at vaske dit hår i koldt eller lunkent vand. Alt for varmt vand kan være med til at åbne hårstrået og dermed gøre det nemmere for farven at “slippe væk”.

Giv masser af fugt

Et sundt og velplejet hårstrå holder også bedre på hårfarven. Brug altid balsam i dine længder og spidser, og find tid til at bruge en fugtgivende hårmaske mindst en gang om ugen – dette gavner både farve og glans.

Beskyt mod varmen

Varmen fra glattejern og stylere kan være med til at falme din hårfarve. Beskyt derfor altid håret med en varmebeskyttende spray – og suppler gerne med en proteinspray, der styrker håret. Sommeren er stadig et stykke væk, men sol og pool-vand kan også ødelægge din farve. Et godt tip er at komme en smule leave-in conditioner i dit hår, når det er tørt, eller at gøre det vådt med drikkevand og sætte det op inden du hopper i poolen.

Håndplukket til dig