© Anna Stokland

Sådan har corona-nedlukningen påvirket vores valg af frisure

Frisørerne oplever, at deres kunder efterspørger vilde forvandlinger efter lockdown. Særligt én frisure har været i høj kurs.

Var du også en af dem, som slet ikke kunne vente med at aflægge frisøren et besøg, da de endelig kunne åbne dørene igen?
I så fald har du det som flertallet, da rigtigt mange danskere benyttede muligheden til at få hjælp til lokkerne tilbage i april, da restriktionerne her ophørte.

Frisørerne har nu været åbne i et par måneder, og vi har derfor spurgt de to frisører Sara Falkenberg og Sarah Vestergaard fra Studio Cim Mahony, hvilke nye tendenser de har set i deres kunders frisureønsker efter et langt år med Corona-nedlukninger.

Håndplukket til dig

Ifølge de to frisører har kunderne i høj grad efterspurgt store forandringer i udseendet af deres hår, og det er især i form af chunky nyklippede spidser, flyvske pagelængder og det modige valg: en helt kort pixie-frisure.

Især sidstnævnte kan menes at være den slags frisure, man får, når der skal markeres et skift i livet, hvilket mange formentligt har haft behov for efter flere måneder hjemme i stuen. Det er en frisure, som også er gået igen på mange kendte kvinder igennem tiden, ovenfor ses den for eksempel på en ung Winona Ryder tilbage i 90'erne.

Det næste frisurehit?

Henover sommeren tror de to frisører desuden på, at der særligt er én tendens, vi kommer til at se:

“Vi spår en sommer med bløde, varme, naturlige nuancer – sundt levende hår er key. De blonde lokker er også altid et go-to om sommeren,” siger Sara Falkenberg."

Sara Falkenberg og Sarah Vestergaard tror til gengæld, at vi hen over efteråret kommer til at se flere rødlige nuancer. Det er en hårfarve, vi også her på Costume har skrevet om før, da den markante røde farve fra 90’erne har fået comeback på for eksempel modeller som Gigi Hadid – og nu også på os danskere, hvis ellers frisørernes forudsigelser holder stik.