hår klip selv hår
© Zara

Sådan opfrisker du selv håret derhjemme

Imens vi venter på, at frisørsalonerne igen må åbne, får du her nogle smarte tips, som holder liv i lokkerne lidt endnu.

Med begrænset adgang til frisørsalonerne har mange herhjemme og i udlandet følt sig nødsaget til at tage sagen (og saksen) i egen hånd. Men inden du finder køkkensaksen frem, findes der nogle gode og knap så drastiske alternativer, som giver håret en tiltrængt saltvandsindsprøjtning, inden frisørerne forhåbentligt snart må åbne igen.

Håndplukket til dig

Fjern kalken

Der er meget kalk i vores grundvand, og det hårde vand tilkalker ikke bare brusehovedet, men lægger sig også som et matterende kalkslør på vores hår. Synes du, at håret ser mat og trist ud, så prøv at skylle efter med eddike efter din hårvask. Det kan i mange tilfælde give en næsten magisk genoplivning af håret.

Du kan enten blande en spiseske æblecidereddike med din normale shampoo eller prøve Yves Rochers hindbæreddike. Den hældes over det våde hår inde i badet, inden den skylles ud igen. Derefter vil du tydeligt kunne se en forandring i håret. Har du krøller, vil de også nyde godt af at blive befriet fra det tyngende kalkslør, som giver mindre spændstige krøller og mere krus.

Forlæng hårets levetid med skånsomme frisurer

Pas på hårets længder, så de ikke bliver mere slidte at se på ved at sætte håret i skånsomme frisurer. Undgå den stramme knold, men flet i stedet håret i en skånsom fletning, hvis du alligevel bare skal gå rundt hjemme i stuen.

Ufarlig hjemmefarvning

Er det ikke længden på dit hår, men derimod farven som trænger til en overhaling, kan du prøve at vaske det med en farveopfriskende kur. Et sådan produkt vil typisk fremhæve din egen farve, men er tilpas mild til, at du ikke kommer til at farve håret i en helt forkert og permanent nuance.

Genopliv håret med langtidsvirkende pleje

En hårkur, som får lov at virke hele dagen frem for fem minutter i badet, giver synlig effekt på håret og får det til at føles stærkere og mere velfugtet. De slidte spidser bliver en del mere medgørlige efter en langtidsvirkende kur, som du enten kan have i håret i løbet af dagen eller lade virke natten over.

En sikker klipning

Kan du ikke holde de slidte spidser ud, er den sidste udvej at give efter og gribe saksen. Prøv for eksempel metoden, som har vundet frem under corona. Den såkaldte enhjørning-metode, hvor håret samles i en hestehale i panden, inden du klipper, skulle gøre det nemmere at klippe sig til et nogenlunde resultat.

Vil du selv prøve, er vores råd, at du forinden har investeret i skarp frisørsaks, og at du lægger meget forsigtigt ud ved kun at klippe et par få centimeter af. Læs mere om enhjørning-metoden her.