© Anna Stokland

Sådan slipper du af med tør hovedbund

Plages du af skæl og irriteret hovedbund? Her er fire små tips, som gør hele forskellen

16. november 2018 af Silje Kilmork Vemøy

De fleste er gode til at passe på deres hår med fugtgivende shampooer og plejende hårkure, men hvornår har du sidst tænkt over, hvordan det står til med din hovedbund?

Hvis du har skæl, kløen eller rød hovedbund er det et tegn på, at din hovedbund har brug for hjælp. Og her virker det ikke altid at ty til skælshampoo, da skæl kan være et resultat af alt fra allergi og kost til tørhed.

Her får du fire gode råd til at slippe af med tør og irriteret hovedbund – og de kræver ikke andet end dine hænder, en balsam og lidt kokosolie. 

1. Hovedbundsmassage

Første tip går ud på at give dig selv en daglig hovedbundsmassage. Massagen vil stimulere blodcirkulationen og skrue op for celledannelsen, hvilket vil resultere i betydeligt mindre skæl.

For at kunne se resultater er det vigtigt at udføre massagen mindst én gang om dagen. Hvis din hovedbund fortsat er tør, kan du med fordel tilsætte et par dråber olivenolie, som du masserer ind i hovedbunden et par gange om ugen.

2. Balsam i hovedbunden

Du bruger formentlig creme på kroppen og i ansigtet, så hvorfor er fugt ikke din hovedbund forundt?

Det er en sejlivet myte, at man ikke skal bruge balsam i hovedbunden, da det får håret til at klaske sig sammen og blive fedtet, men faktisk får du meget sundere hår af at pleje hovedbund og hårrødder. 

3. Kokosolie som hårkur

Den klare olie er anerkendt som et mirakelmiddel i skønhedens verden – og det er ikke uden grund. Kokosolie er også glimrende at bruge som hårkur og olien er tilmed både prisvenlig og drøj i brug.

Tag en teskefuld kokosolie, og smør den godt ind i hovedbunden og videre ud i hårets længder. Pak dit hår ind i et håndklæde, og lad olien virke natten over.

4. Føntør dit hår

Det er vigtigt, at du ikke går for meget rundt med tørt hår. Et fugtigt klima i hovedbunden gør den rød og irriteret, så sørg for at føntørre håret tørt, eller delvist tørt, før du forlader badet. 

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste