fletninger
© Copenhagen Fashion week

Stjernernes yndlingsfrisure vil også hjælpe dit hår

De amerikanske stjerner er vilde med den nostalgiske frisure, som tilmed er god for håret.

Skal man prøve at se positivt på, at vi i snart i et år har brugt det meste af tiden inden for hjemmets fire vægge, kan man tage et kig på årets hårtendenser, hvor kedsomhed og fraværet af frisørbesøg har fostret nye kreative frisurer.

Tænk bare på det hjemmeklippede pandehår eller den overraskende røde hårfarve, der begge blev udbredt under sidste års første lockdown. Og nu ser det ud til, at tiden derhjemme har givet denne nostalgiske frisure fornyet popularitet, efter at flere har delt billeder af den hjemme fra stuen.

Håndplukket til dig

Lockdown life hack

Frisuren, som lige nu deles flittigt på Instagram, er den perfekte løsning på dit trætte hjemmehår, som kun bliver mere uglet af alternative arbejdsstillinger i sengen eller sofaen med den bærbare på skødet. Løsningen er at samle håret, så du undgår friktion og filtreknuder, når det løse hår gnides imod tøj og møbler i løbet af dagen.

Gør som flere af de kendte, og flet håret i en eller to fletninger. Frisuren er blandt andet set på Gigi Hadid og Tracee Ellis Ross, som under corona-lockdownen har tyet til den nostalgiske malkepige-frisure, som du sikkert kender fra din barndom.

Skånsomme fletninger

Ud over at give et smil på læben, er fletninger også meget mere skånsomme for håret end for eksempel en stram knold, som kun vil give yderligere knækkede hårstrå. Se hvorfor i videoen nedenfor, hvor Costumes skønhedsredaktør Marie Alkestrup viser ulempen ved at sætte håret i en stram knold.

Vil du være ekstra god ved håret, kan du med fordel smøre en dybdevirkende hårmaske i håret, inden du fletter det. Således bliver håret både holdt væk fra ansigtet og får ekstra pleje.