bakuchiol i hudpleje
© Anna Stokland

Denne ingrediens udpeges som naturens svar på botox

Du kommer højst sandsynligt på fornavn med ingrediensen, der vil dominere skønhedshylderne i år.

Jo yngre du er, desto nemmere er det at holde huden smidig og velfugtet . Det skyldes, at ung hud er bedre til at reparere sig selv og oftere danner nye friske hudceller end ældre hud, hvor hastigheden af de hudfornyende processer gradvist sænkes.

Er du interesseret i selv at skubbe de hudforyngrende processer i gang, er der blandt andet hjælp at hente i form af hudpleje. Skønhedsbranchen melder netop nu om en ny smørbar hudhelt, der af nogen kaldes for naturens modsvar til botox på grund af dens evne til at udglatte fine linjer i huden.

Bakuchiol

Kender du ikke det knap så mundrette navn, som udtales ba-koo-heel, vil du formentligt komme til det, da vi sidste år så et kvantespring i lanceringer med bakuchiol-fokuseret hudpleje. Bakuchiol er en plantebaseret ingrediens, der udvindes fra planten Psoralea corylifolia, der oprindeligt blev brugt i traditionel kinesisk og indisk medicin. Man udvinder Bakuchiol fra plantens blade og frø, og resultatet er en meget stærk antioxidant, som er blevet populær for sine fugtende, udglattende og antiinflammatoriske egenskaber. Den har blandt andet vist gode resultater på fine linjer, da den skulle sætte skub i hudens egen produktion af collagen.

Håndplukket til dig

Mild og effektiv

Den er derfor blevet meget populær og ser snart ud til overhale A-vitamin og retionol, fordi bakuchiol, ligesom A-vitamin, skulle udglatte huden og mindske pigmentering, men uden de bivirkninger af tør og skællende hud, som kan følge i kølvandet på intensiv brug af A-vitamin og retinol. Det slås blandt andet fast i en undersøgelse fra 2018, hvor The British Journal of Dermatology, fremlagde, at man hos de patienter, der havde smurt huden med bakuchiol i 12 uger, så samme effektive virkning som ved brug af A-vitamin, men med den fordel, at huden ikke blev mere tør eller lysfølsom.

Bakuchiol er derfor fordelagtig for dig, som søger mild pleje, der udglatter små linjer, mindsker pigmentering og generelt ønsker en mere velfugtet hud. Vil du selv prøve, har vi samlet nogle gode bud på produkter med den naturlige udglatter nedenfor.

Håndplukket til dig