© Anna Stokland

Er et plaster løsningen på dine urenheder?

Normalt er plastre kun til hudafskrabninger og sår, men på TikTok er flere begyndt bruge dem på urenheder, hvilket faktisk giver overraskende god mening.

Når urenhederne dukker op, vil de fleste af os nok gerne kende tricket eller produktet, som får de ubudne gæster til at forsvinde hurtigst muligt igen. Det er dog oftest ikke så nemt, og det er også en af de udfordringer, man i skønhedsbranchen endnu ikke har knækket koden til – på trods af mange ihærdige forsøg. Der er dog nogle ting, som plejer at have en god effekt. En af dem er salicylsyre, en anden er den gamle klassiker med tandpasta på urenheden, og så er der – ifølge TikTok – plastre.

Håndplukket til dig

Med et plaster på

Ifølge en artikel på amerikanske Stylecaster.com er flere brugere på TikTok begyndt at anbefale plastre som middel mod betændte bumser. Det er dog ikke det almindelige plaster, men derimod den slags lavet i et blødt og væskeabsorberende materiale ved navn hydrokolloid, som er særligt godt til at hele og beskytte væskende sår ved at skabe et fugtigt miljø under plasteret, som samtidigt afskærmer såret fra udefrakommende bakterier. Netop disse egenskaber gør plasteret ideelt til at afhjælpe en betændt bums, for eksempel over et par timer på en hjemmearbejdsdag eller hen over natten.

Ved at bruge plasteret over urenheden, vil den betændte væske løbe ud i plasteret, når der går hul på urenheden, og huden skærmes samtidigt for nye bakterier. På den måde undgår du at blande bakterier fra hovedpuden ind i det betændte område – og bruger du plasteret i løbet af dagen, er det en perfekt måde at sikre dig, at du ikke kommer til at pille i urenheden.

Vil du teste effekten af et plaster, kan du tage på apoteket og købe de væskeabsorberende plastre eller tage skridtet videre og investere i den slags lavet specielt til urenheder. Skønhedsbranchen har lavet deres bud på et hydrokolloid-plaster med samme væskeabsorberende effekt, og her vil der ofte være tilsat salicylsyre eller A-vitamin, som hjælper til at nedbryde betændelsen og de tilstoppede porer.

Uanset om du vælger apotekets eller skønhedsbranchens udgave, skal der lægges et par timer i processen – helst seks til otte, førend du vil kunne se og mærke en effekt.