jimmy choo sandals
© jimmy choo

Slip af med hård hud på fødderne

Sandal- og strandsæsonen lurer lige om hjørnet. Gør dine fødder klar til at blive sat fri fra vinterens støvler og sneakers med disse nemme tricks, der holder fødderne bløde og fri for hård hud.

Dine fødder har nok været noget af det sidste på din krop, du har givet opmærksomhed de sidste mange måneder, men lige om lidt er det igen tid til at stikke fødderne i sandaler – og dermed også tid til at slippe af med den hårde hud, der har sat sig på fødderne.

Hvorfor får du hård hud?

Den hårde hud på fødderne kommer, når der opstår et for stort tryk på huden. Ofte skyldes det dine sko. Den hårde hud kan dog også komme, hvis din hud på fødderne er meget tør – og det er ret normalt at den bliver det i løbet af vinterhalvåret – præcis ligesom din hud på resten af kroppen og i ansigtet ofte er mere tør om vinteren. Hvis du jævnligt eksfolierer dine fødder skal du være opmærksom på, at du ikke er for hårdhændet – dette kan nemlig have den modsatte effekt og skabe endnu mere hård hud.

Sådan slipper du af med hård hud

Der er flere forskellige ting du kan gøre for at skifte den hårde hud ud med bløde fødder. Den nemmeste måde er at file den hårde hud væk, men det er vigtigt, at du ikke filer eller sliber for meget, da det som før nævnt kan have modsat effekt og danne mere hård hud.

Den blideste, men stadig en effektiv metode til at fjerne den hårde hud på, er med naturstenen pimpsten. Den er blid nok til at kunne bruges hver dag. Husk altid at gøre pimpstenen våd inden du bruger den. Du kan også vælge en keramisk fodfil eller en fodfil med carborundum, der næsten kan føles som mildt sandpapir. Begge disse typer fodfile er skånsomme og effektive.

Slib fødderne efter badet, hvor huden er blødet op. Eller sæt 15-20 minutter af til et fodbad inden du sliber. Kom salt i fodbadet, meget gerne epsom, der virker detoxende.

natur pimpsten

PARSA
Lava pimpsten
25 kr.

Hvis hård hud på fødderne er et tilbagevendende problem kan du prøve med et plaster til hård hud. Dette kan bruges på både hæle eller fodballer, og ligesom et vabelplaster skal det på ren og tør hud. Og blive siddende til det falder af. Plastret hjælper med til at aflaste trykket på fødderne og blødgører den hårde hud, så den efterfølgende bliver nemmere at slibe væk.

Compeed hård hud plaster

COMPEED
Plaster til hård hud
65 kr.

Giv fødderne masser af fugtpleje

Gør det til en vane at smøre fødderne ind, når du alligevel smører kroppen og ansigtet ind. Der findes en masse forskellige fodcremer og salver, og en effektiv fugtpleje vil hjælpe med til at forebygge og holde den hårde hud på lang afstand.

Ligesom salicylsyre eller frugtsyre er effektive ingredienser i hudpleje er de også gide ingredienser at kigge efter i din fodpleje. Som bekendt har syre en eksfolierende effekt på huden, og det kan være med til at forhindre ophobninger og dannelse af hård hud.

Håndplukket til dig