Her står jeg med Tom Peacheux efter en lang snak om makeup-tips, Estée Lauders fremtid og efterårets skønhedstendenser. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg, da jeg startede som makeup-artist i 2003, slugte alt hans arbejde r&arin... © costume.dk

Costumes skønhedsredaktør har mødt eftertragtet makeupartist

Costumes Liv Winther har været i Paris for at møde Estée Lauders nye kreative direktør for makeup

Jeg har lige været på en endnu en skøn presserejse. Denne gang var jeg inviteret til Paris for at møde Estée Lauders nye globale kreative direktør for makeup, Tom Peacheaux.

Tom Peacheaux er en af de mest eftertragtede makeupartister i verden, og han er kendt helt tilbage fra 1970'erne, hvor han skabte smukke kampagner, forsider og modeserier for de bedste magasiner og designere i verden. Senere teamede han op med Carine Roitfeld (chefredaktør på fransk Vogue, red.), der dengang arbejdede som stylist, og sammen skabte de et helt nyt look.

Tom Peacheux fandt sin niche og sin signatur-makeup midt mellem grungelooket og de kraftige makeupper fra 1980'erne og skabte den lækre levenende hud, som makeupartister i dag stadig søger at skabe. Han var også manden, der i 2008 skabte det mest omtalte makeup-look, nemlig de sorte læber for Yves Saint Laurent.

Men nu er han i stand hos Etstée Lauder, og du kan roligt forvente, at han vil ryste lidt i posen hos det amerikanske makeup-imperium Estée Lauder. Dog skal man ikke forvente, at Tom Peacheux vil skære ned på sine jobs som makeup-artist.
“Jeg finder min inspiration fra mine jobs, og jeg vil aldrig stoppe med at arbejde som makeup-artist, så ville mine visioner og ideer visne,” sagde han, da jeg spurgte, om vi stadig ville se hans arbejde på de store catwalkshows og i verdens førende modemagasiner.

Se billeder fra turen i galleriet til højre.

Få Tom Pecheux' skønhedstips i Costume nummer 100/august.