© Rasmus Weng Karlsen

Modellen: Denne creme til 100 kroner anbefaler jeg altid til andre

Vi har interviewet den 29-årige model Hana Jirickova om hendes bedste skønhedsråd, som blandt andet omfatter denne prisvenlige creme, hun ofte anbefaler andre at prøve.

Den tjekkiske model Hana Jirickova på 29 år elsker at ryge cigar i skumbadet, men er også bevidst om, at skønhed – i hvert fald den ydre – kommer af at spise sundt, motionere og ikke mindst kende produkterne, som gør det nemmere at sove.

Håndplukket til dig

Hvad vægter du højest, når det gælder skønhed?

“Alt er vigtigt og gør en forskel. Du bør være aktiv – gå ned i fitnesscenteret, eller spil tennis. Hvad end der får dig til at bevæge dig. Det er også supervigtigt at spise ordentligt. Det er i virkeligheden de meget basale ting, som får hår, hud og krop til at føles og se fantastisk ud.”

Hvilke skønhedsprodukter vil du nødigt undvære?

“Solcreme. Jeg går aldrig ud uden at have solcreme fra Clarins på. Solen kan skade huden meget – og mange glemmer, at den ikke kun skal bruges på stranden om sommeren, men at den er et must, hver gang du er udenfor, uanset årstiden. Jeg bruger også altid makeupfjerner, selv når jeg er supertræt og ikke har energi til at fjerne min makeup. Huden skal have lov til at ånde.”

Hvad har du altid med i tasken?

“Pas, oplader og så min notesbog og blyanter, og nu selvfølgelig den nyeste tilføjelse: covid-19-mundbind – og virkelig mange af dem, fordi jeg hele tiden mister dem.”

Hvilket skønhedsprodukt opfordrer du oftest andre til at prøve?

Homeoplasmine. Det er fantastisk til tørre læber og tør hud.”

Hvad er selvforkælelse for dig?

“Massage. Jeg får det mindst en gang om ugen og har efterhånden opbygget et netværk af yndlingsmassører i forskellige byer. Skumbade med Kiehl’s badeskum er også en favorit. Jeg kan ligge i karbadet i timevis, mens jeg hører cool musik og ryger cigar.”

Hvordan plejer du dit hår?

“Mit hår er fyldigt og naturligt krøllet, og min udfordring er at få lagt håret ned. Jeg bruger en leave in-balsam og Proteinspray fra Less is More til at give tyngde og også altid et par dråber Gold Lust Nourishing Hair Oil fra Oribe i mine hårspidser, så de ikke bliver tørre.”

Hvordan holder du dig sund?

“Ved at dyrke pilates, træne, spille tennis og at spise sundt. Lav noget, du elsker, og omgiv dig med fantastiske venner og familie – det er nøglen til glæde og et godt helbred.”

Har du et godt tip til at skjule manglende nattesøvn?

“Søvn er meget vigtigt, men for mig er det ikke altid det nemmeste at få med alle mine rejser, tidsforskelle og så videre. Det, der virkelig hjælper mig, er min silkemaske og pude fra The Beauty Sleeper, som er lavet af Lotte Barnholdt, min gode ven Cim Mahonys kone. Uanset om jeg skal sove i min seng, på et fly eller i en bil, er masken og puden magisk: Boom, det slukker bare lyset, og jeg sover som en baby.”